10 veel voorkomende oorzaken en symptomen van scheurbuik Stijlen bij het leven

2 0

Scheurbuik is een ziekte veroorzaakt door de tekort aan vitamine C in uw lichaam. Het wordt ook de 'ziekte van Barlow' genoemd, naar de persoon die het heeft beschreven. Het beïnvloedde zeelieden tijdens lange reizen en zeereizen vroeger, terwijl het tegenwoordig het meest van invloed is op zuigelingen en ouderen. Scheurbuik gaat meestal gepaard met meer deficiëntieziekten. Het ascorbinezuur is een vereiste voor veel processen in het lichaam, voornamelijk voor de verwerking van de twee belangrijke enzymen en hun collageen. Omdat collageen een belangrijk deel van het bot is, wordt de gezondheid van de botten ook beïnvloed. Defecte bindweefsels zijn de reden voor fragiele haarvaten en dit leidt tot abnormale bloedingen.

Scheurbuik Symptoms And Causes

De ziekte tast de huid aan; de helende processen en functies van het lichaam, bloedvaten die resulteren in bloeding en bloedarmoede en Gingivitis. Omdat vitamine C in water oplosbaar is, slaat het lichaam het niet op en produceert het ook niet. Daarom is dagelijkse inname van ascorbinezuur een must.

Scheurbuik Symptomen en Oorzaken:

Dit artikel legt de belangrijkste oorzaken en symptomen van scheurbuik uit die zeer nuttig zijn om scheurbuik te diagnosticeren voordat je aanvalt en een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen zonder dat te krijgen..

Bekijk meer: Symptomen van niezen

Symptomen van scheurbuik:

Hier zijn de tekenen en symptomen van scheurbuik.

1. Depressie:

De vermoeidheid en malaise hebben vaak invloed op je humeur, omdat het evenwicht wordt vernietigd. Dus als je geen reden hebt om boos te zijn, geen druk of stress, maar toch lijkt je depressief te zijn, dan moet je het als een symptoom van iets beschouwen en een behandeling zoeken.

2. Droog haar:

1

Vitamine C is onmisbaar voor de gezondheid van haar en de huid. Wanneer uw lichaam weinig vitamine D bevat, zijn uw huid en haar meestal de eerste die worden aangetast. Je haar heeft gespleten haarpunten en wordt dun en ruw, heeft de neiging om te breken en ziet er levenloos uit, en dan is het hoog tijd dat je wat snelle bronnen van deze vitamine in je lichaam toevoegt.

3. Vermoeidheid:

Deze episode van vermoeidheid kan chronisch worden als je geen rijke bronnen van ascorbinezuur begint te consumeren. Als je de hele dag lang lusteloos of moe lijkt te zijn, zonder een specifieke reden en je inactief bent of helemaal geen zin hebt om te werken, dan is een tekortkoming zeker de boosdoener!

4. Langzame helende wonden of blauwe plekken:

Als kneuzingen en wonden langer duren dan de gebruikelijke of verwachte tijd om te verdoezelen, heeft u meer van deze vitamine nodig. Als wonden niet op tijd genezen, produceren ze een gevaar voor de manifestatie van ziekteverwekkers, waardoor ze infecties veroorzaken en nog meer problemen.

5. Bloedend tandvlees:

Dit is de eenvoudigste manier om te begrijpen wanneer je lichaam meer van de vitamine nodig heeft. Terwijl je borstelt als je bloed aan je spit vindt, bloeit je tandvlees begrijpelijker. Soms kan je tandvlees opzwellen en meer pijn veroorzaken, samen met het bloeden.

6. Pijnlijke, stijve gewrichten:

Inactiviteit is niet de enige reden waarom uw gewrichten stijf kunnen worden en pijn kunnen doen. Soms kan een tekort aan deze vitamine ook stijfheid in uw gewrichten veroorzaken, waardoor het tergend pijnlijk is om te bewegen.

Deze symptomen zijn symptomen die we vaak periodiek of af en toe oplopen. Maar als deze symptomen niet worden begrepen en niet overeenkomstig worden behandeld, is er een gevaarlijke kans dat dergelijke kleine problemen uitgroeien tot een ernstige en belangrijke ziekte zoals scheurbuik. Wanneer u dergelijke scheurbuik symptomen waarneemt, zorg er dan voor dat u meer vitamine C in uw lichaam en dieet toevoegt. De snelste manier om dit te doen is door het hebben van supplementen. Zorg voor voldoende citroenachtig fruit en groenten die rijk zijn aan deze vitamine.

7. Zwakte in het lichaam:

Een van de meest voorkomende en meest waargenomen symptomen van scheurbuik is het voelen van zwakke en pijnlijke spierweefsels. Dit is echter anders dan vermoeidheid. De pijn is echt en men worstelt gedurende de fase van de ziekten. Men zal zich bijna de hele dag zwak voelen en zal geen zin hebben om iets te doen dat aanleiding geeft tot depressie (eerder besproken).

8. Irritatie:

Willekeurige irritaties zijn een van de meest waarschijnlijke scheurbuik symptomen. Men zal zich bijna de hele dag geïrriteerd voelen door scheurbuik. Dit is gebruikelijk in beide geslachten en leeftijd is in dit geval geen beperking.

9. Rood-blauwe vlekken:

Door scheurbuik ontstaan ​​er kleine roodblauwe sporten op de huid. Dit is een van de meest waargenomen scheurbuik symptomen. De huid is gevuld met willekeurige roodblauwe sporten die door het hele lichaam plaatsvinden. Er is niets uiterst schadelijk aan dit symptoom, maar wie weet wat tot wat zal leiden. In geval van huidinfecties en ontstekingen kan men niet simpelweg risico's nemen.

10. Pijn in de benen:

Tijdens scheurbuik heeft bijna elke ledemaat van het lichaam pijn. De pijn is echt ondraaglijk in de benen. In de benen is de pijn het meest en kan men hier gemakkelijk het slachtoffer van zijn als hij of zij een beenblessure of een reeds bestaande pijn heeft.

Oorzaken van scheurbuik:

Er zijn enkele verbluffende en verbazingwekkende oorzaken die het optreden van scheurbuik veroorzaken. Deze zijn ontelbaar, vandaar dat de top 10 scheurbuikoorzaken hieronder worden besproken.

Bekijk meer: Oorzaken van huidallergie

1. Gebrek aan goede vitamines:

Een lage inname van de benodigde vitamines kan het ontstaan ​​van deze ziekten in gang zetten. In dit geval is vitamine C echt goed voor je. Als u dagelijks de juiste verhoudingen van deze vitamine neemt, kunt u de pijn en andere symptomen die gepaard gaan met deze ziekte gemakkelijk verminderen.

2. Alcoholverslaafden:

Alcoholverslaafden pas op! Het is bewezen dat scheurbuik een ziekte is die vrij vaak voorkomt bij mensen die verslaafd zijn aan alcohol. Verbruik van overmatig alcoholgebruik kan tot scheurbuik leiden.

3. Slechte metaalomstandigheden:

Mensen zijn zich daar totaal niet van bewust. Dit is een van de meest verwaarloosde oorzaken van scheurbuik. Men zal besmet worden met scheurbuik als hij of zij een slechte en onstabiele mentale toestand heeft. Dit zal leiden tot de groei van valse gedachten in de hersenen die het lichaam verder zullen beïnvloeden. Van alle scheurbuik oorzaken is dit de ergste omdat dit directe invloed op de hersenen heeft.

4. Niet in staat om een ​​gezond dieet te handhaven:

Vaak wordt gezien dat ouderen niet in staat zijn om een ​​gezond voedingspatroon te behouden en daardoor in handen vallen van een ongezond voedingspatroon. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van scheurbuik bij ouderen. Ze kunnen geen goede gezondheid behouden en zijn dus de eerste slachtoffers van scheurbuik.

5. Geneesmiddelafhankelijkheid:

Drugsverslaving is een veel voorkomende scheurbuik. Als een persoon voor bijna alle fysieke problemen erg afhankelijk is van drugs, is de kans groter dat hij of zij last heeft van scheurbuik. Deze specifieke oorzaak komt vrij vaak voor bij tieners en is ook bij ouderen waar te nemen.

6. Roken:

Een kettingroker moet de schadelijke symptomen van scheurbuik onder ogen zien. Van alle scheurbuikige oorzaken is roken een van de belangrijkste. Men zal gemakkelijk besmet raken met de scheurbuik waardoor bacteriën worden veroorzaakt als ze niet op tijd stoppen met roken.

Bekijk meer: Oorzaken van schizofrenie

7. Borstvoeding:

Een moeder kan besmet raken met scheurbuik als ze hun baby's moeten voeden. Bij de uitstroom van moedermelk gaat de vitamine C ook. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van scheurbuik en gebeurt bij bijna alle moeders.

8. Fads voor eten:

Veel mensen moeten een aantal voedselbeperkingen doorstaan ​​terwijl ze op een gewichtsreductie dieet zitten. Sommige van deze diëten nemen het voedsel dat een goede hoeveelheid vitamine C bevat ook af, wat verder scheurbuik veroorzaakt.

9. Minder inname van voedsel en groenten:

er zijn veel mensen die de goedheid van groenten en fruit vermijden. Dit is een van de belangrijkste redenen achter het optreden van scheurbuik. Men moet goede hoeveelheden fruit en groenten gebruiken om hun lichaam te voorzien van goede hoeveelheden vitamine C.

10. Andere oorzaken:

Naast de oorzaken die hierboven zijn besproken, zijn er nog steeds enkele oorzaken waarvoor men last zal hebben van scheurbuik. Deze gevallen zijn op het moment onbekend voor de artsen.

1

Leave a Reply

93 − 90 =