15 beste oefeningen voor haargroei die je moet proberen! | Stijlen bij het leven

3 0

Haarverlies is een eeuwenoud en veel voorkomend probleem dat velen van ons overkomt. Sommigen van ons hebben de neiging om te veel te benadrukken over haaruitval, terwijl anderen stappen ondernemen om het effect om te keren. Haargroei oefeningen zullen zeker positief werken op jou. Meer nog, haargroei oefeningen verhogen ook de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, wat helpt bij het verhogen van de haargroei.

oefeningen for hair growth

Perfecte oefeningen voor haargroei:

Bekijk de verzameling van enkele effectieve 15 verschillende nuttige oefeningen voor haargroei die gemakkelijk te doen zijn en die niet alleen kunnen bijdragen tot de haargroei, maar ook tot een goede gezondheid kunnen bijdragen.

1. Hoofdhuidmassage Oefening:

Een van de belangrijke en eenvoudige oefeningen voor haargroei is de hoofdhuidoefening. Het is belangrijk om de hoofdhuid te masseren voor een goede haargroei omdat het de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verhoogt. Het masseren van de hoofdhuid helpt bij de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, waardoor andere voedingsstoffen beschikbaar worden voor de haarzakjes en de haarproductiviteit verbetert.

scalp-massage

Hoewel het zeker goed voelt om verwend te worden door een haarmassage, vergeet dan niet het bijbehorende positieve effect dat het produceert.

Lees verder: Hoofdmassage voor haargroei

2. Joggen:

jogging couples

Elke dag een minimum van een half uur lopen mag je eigen lokken laten groeien. Lopen stelt ons in staat te transpireren waardoor de huidporiën van de hoofdhuid opengaan en de schadelijke gifstoffen die schadelijk zijn voor het haar, worden verwijderd. Transpiratie haalt het beste uit hier en bewijst een goede hoofdhuid oefening voor haargroei te zijn.

3. Neck Oefeningen:

Oefeningen For Hair Growth - Neck Exercises

1

Zij-aan-zij en nekbewegingen van voor naar achter lijken een van de basismanieren om het haar te laten groeien en de nekwervelvrij te houden. Dit is een andere eenvoudige yoga-oefening voor haargroei.

4. Hop naar zijkant naar zijkant:

Oefeningen For Hair Growth - Side To Side Hops

Dit zal het cardiovasculaire systeem onder controle houden en het haar ook laten groeien. Dit kan zowel binnen als buiten het huis worden gedaan. Dit is een van de uitstekende oefeningen voor haargroei en haarvalcontrole, die ook gemakkelijk te doen is.

5. Oefening ondersteboven:

Oefeningen For Hair Growth - Upside down exercise

Dit is een van de meest interessante hoofdhuidoefeningen voor haargroei die het haar helpen goed te laten groeien. Het lijkt misschien dat je ondersteboven moet blijven hangen. Het concept is waar, maar het proces is anders. Met je hoofd, balanceer je je lichaam op de yogamat. Als u nekletsel hebt, probeer dit dan niet zonder de hulp van een supervisor. Neem de tijd om dit goed te krijgen. Dit kan wat tijd kosten.

Eenvoudige yoga houdingen voor de haargroei:

Het is beter om yoga-oefeningen te proberen naast oefeningen, aangezien yoga-houdingen hebben aangetoond dat ze ook effectief werken op de haargroei. Laten we eens kijken wat ze zijn één voor één,

6. Balayam Yoga (Nagels wrijven):

Er zijn weinig punten aanwezig in ons lichaam die beter bekend staan ​​als acupressuurpunten die bij een juiste behandeling kunnen resulteren in een goede haargroei. Het helpt ook bij het verbeteren van de bloedcirculatie naar de hoofdhuid door de haarzakjes te revitaliseren. Een van deze yogatechnieken is Balayam, waar de acupressuurpunten die samenhangen met de haargroei worden gemasseerd. Deze punten zijn voornamelijk aanwezig in de toppen van de vinger (onder de vingernagels). Het masseren van deze punten helpt om de hormonen te stimuleren die de haargroei en het donker worden van het haar bevorderen.

wrijven nails

Behalve het behandelen van haarverlies, geneest Balayam yoga ook roos en vroegtijdig grijs worden van haar. Door dit te doen, pompen de wortels van de haarzakjes die op de vingernagels zijn aangesloten energie naar de hoofdhuid die nodig is voor de haargroei. Dit is een goede hergroeioefening.

7. Uttanasana (staande voorwaartse vouwhouding):

Uttanasana

Uttanasana is een voorwaartse buigoefening voor haargroei die ons ook ontspant van stress en angst. Door de handen te binden, kunnen de armen ook worden uitgerekt en worden de schouders strakker om te ontspannen. Als u de foto opmerkt, hangt uw hoofd onder uw hart waardoor het mogelijk is dat bloed goed naar uw hoofdhuid circuleert, wat leidt tot een juiste haargroei. Het brengt ook wat bloed terug naar de hersenen terwijl het een grote rek aan de benen geeft. Uttansana helpt ook bij DE-stress en pompt ontspanning uit en werkt als een uitstel tegen angst en spanning, wat als de belangrijkste reden voor haarverlies wordt beschouwd.

8. Vajrasana (Diamond Pose):

Vajrasana

Vajrasana is de eenvoudigste van alle asana's die ook na de lunch of het avondeten kunnen worden toegepast. Er wordt aangenomen dat een goed spijsverteringssysteem een ​​sleutel is tot een gezond lichaam. Deze yoga-oefening voor haargroei is gemakkelijk te doen. Vajrasana is ook bekend als 'diamanthouding', wat het beste is voor het beoefenen van ademhalingsoefeningen en meditatie. Deze asana moet worden vermeden door de mensen die last hebben van pijn in de gewrichten.

Bekijk meer: Beste vitaminen voor de haargroei

9. Ushtrasana (Kameelhouding):

De Camel Pose

Tijdens het uitvoeren van deze asana lijkt ons lichaam op de vorm van een kameel, dus wordt het genoemd als Ushtrasana. Deze asana is erg handig bij het behandelen van rugklachten en helpt bij het ontspannen van de geest, verbetert de bloedsomloop en het ademhalingssysteem en bevordert uiteindelijk de haargroei.

10. Shirshasana (standstandhouding):

headstand Pose

Deze asana kan enige tijd nodig hebben om het goed te doen. Gerangschikt enigszins hoog aan de kant van de tufte, na regelmatig oefenen, geneest het weinig aandoeningen zoals slapeloosheid (slaapstoornis), problemen met de wervelkolom en helpt bij het verbeteren van concentratiekrachten en bevordert de mentale balans. Het verbetert de hersenfuncties en geheugenvermogen door de bloedcirculatie in de hersenen te vergroten. Zelfs mensen die lijden aan haaruitval of haaruitval moeten deze asana regelmatig uitvoeren.

11. Sarvangasana:

Sarvangasana

Sarvangasana reguleert de werking van de schildklier en helpt het hoofd om een ​​goede bloedtoevoer te krijgen die helpt bij de haargroei. Deze yogapose kan goede resultaten opleveren voor die mensen die last hebben van haarval en kaalheid vanwege hormonale onbalans.

Bekijk meer: Home Remedies voor haargroei

12. Kapalbhati Pranayam:

Kapalbhati pranayam is de bekendste vorm van ademhalingsoefening die helpt om uw lichaam te oxygeneren en tegelijkertijd de spieren van uw maag en buik te versterken. Het helpt ook om je hoofdhuid alle zuurstof te geven die het nodig heeft om beschadigd haar te verjongen en te helpen groeien. Kapalbhati pranayam helpt bij een betere spijsvertering. Het is ook bekend dat de oefening haarverliesproblemen verhelpt. Volg deze oefening voor een gezond haar.

Bhastrika Pranayama

Na het falen van vele pogingen om haaruitval te stoppen, geven we de shampoo de schuld. Probeer uw slaapgewoonten te veranderen voordat u uw shampoo vervangt. Lichaamsweefsels en spieren worden gerepareerd en hersteld terwijl we slapen. Slapen is ook een groeiproces, omdat tijdens de slaap groeihormonen worden uitgescheiden, wat ook helpt bij het opbouwen en herstellen van het proces.

Door onregelmatige slaappatronen kunnen je haren ook droger, doffer en broos worden, waardoor ze meer vatbaar worden voor haarval. Of u te veel of te weinig slaapt, slaappatronen kunnen het haarverlies vergroten en ervoor zorgen dat het haar droog, broos en dof wordt. We zijn ons bewust van het feit dat gebrek aan slaap ook het immuunsysteem van ons lichaam beïnvloedt, wat resulteert in de toename van haarverlies, haarbreuk en ongezond haar. Zorg er dus voor dat je genoeg slaapt voor de haargroei.

13. Rabbit Pose:

De konijnhouding of Sasangasana is een van de beste technieken die er zijn, die je haar behoorlijk goed kunnen doen groeien. Het is een van de bewezen effectieve yogahoudingen die het haar echt kunnen laten groeien. Wanneer een persoon deze houding uitvoert, wordt het lichaam voorzien van enkele van de beste voordelen die de organen gezond houden, het haar laten groeien, de spieren recht en recht houden en ten slotte de geest kalmeren en het hart gezond houden. Om de konijnenhouding zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, moet je de volgende stappen volgen.

Oefeningen For Hair Growth - Rabbit Pose

  1. Eerst moet je gaan zitten en de knieën op de grond houden. Je andere spieren zoals de heup en de hielen helpen je ook op dit punt. Dit is eigenlijk de kinderhouding van zitten.
  2. Neem nu je handen naar achteren en houd de hielen vast en beweeg het hoofd langzaam op de grond. Je zult op dit moment goed moeten inademen en uitademen. Ademen is altijd een van de belangrijkste technieken om een ​​yogahouding succesvol te maken.
  3. Til de heupen op en neem het kind opnieuw aan. Terwijl je dit doet, vergeet je niet om uit te ademen of de lucht uit te ademen. Herhaal dit voor geruime tijd en doe de houding regelmatig gedurende vele weken om het haar te laten groeien.

Deze oefening voor haarval is gericht op een perfecte resultaatgerichte. Zorg ervoor dat je ze dagelijks doet.

14. Neerwaartse houding van de hond:

Dit is een van de beste oefeningen voor gezond haar dat bewezen heeft dat het haar behoorlijk goed groeit. Hier is een stap voor stap handleiding om het te doen.

Oefeningen For Hair Growth - Downward Dog Posture

  1. Eerst moet je jezelf op de grond plaatsen met je knieën en hand op de grond. Je handen staan ​​onder een hoek van 90 ° ten opzichte van je schouders en de knieën staan ​​ook loodrecht op de heupen.
  2. Nu zul je je heupen omhoog moeten duwen en ademen terwijl je het doet. Je moet de rug recht houden en de benen strekken. Dus nu sta je letterlijk op je tenen.
  3. Druk de handpalmen tegen de grond en maak de rug recht. Houd deze positie 20-25 seconden in stand en laat langzaam de heupen naar beneden komen en verlaat de positie naast het uitademen.

15. De vis houding:

Dit is een zeer bekende en beste oefening voor haargroei. Om deze houding correct uit te voeren, moet je eerst op de grond gaan liggen en de benen bij elkaar houden.

Oefeningen For Hair Growth - The Fish Posture

Houd de handen naar de achterkant van je dijen en zorg ervoor dat de handpalmen naar de grond gericht zijn. Trek aan het middelste gedeelte van het bovenlichaam en laat het hoofd naar achteren vallen en zorg ervoor dat de kruin van het hoofd contact maakt met de vloer.

Er wordt een boog gevormd tussen je heupen en het hoofd. Houd deze positie een paar seconden aan en blijf ademen.

Oefeningen voor haargroei zijn echter alleen nuttig als ze op regelmatige basis worden gevolgd. Zorg ervoor dat je de juiste kiest en doe het elke dag om de resultaten binnen een maand of twee te krijgen. Zorg er vooral voor dat je ontspannen en stressvrij bent. Deze oefeningen werken alleen als u comfortabel en stressvrij bent.

1

Leave a Reply

− 1 = 2