15 beste voordelen van Bael Juice | Stijlen bij het leven

2 0

De Bael-boom wordt over de hele wereld gevonden en staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het is ook bekend als hout appelboom. Het wordt gevonden in de meeste Aziatische landen zoals Sri Lanka, Nepal, Pakistan, Vietnam, Myanmar, Bangladesh, Laos, Thailand en Cambodja. De Bael-boom heeft zijn oorsprong die teruggaat tot de oudheid. Het wordt Charaka Samhita in het Sanskriet genoemd. De boom groeit over het algemeen voor ongeveer 8-10 meter in hoogte. Het bestaat uit een brede stam, rechte en lange takken beladen met zoete en romantische bladeren. De vrucht is houtachtig, hard en glad en verrijkt met vlees van binnen. Het vlees kan vers of gedroogd worden geconsumeerd.

bael juice

Het meest onderscheidende kenmerk van deze boom is dat de geneeskrachtige eigenschap wordt aangetroffen in de wortel, stengel, bladeren, schors en ook de vruchten in elke fase van de rijpheid. De eenvoudigste manier om maximale gezondheidsvoordelen van deze boom te krijgen, is zijn sap. Het sap dat duidelijk uit de vruchten komt, is te krijgen wanneer het in de beginfase van rijping is.

Bekijk meer: Acai Berry Juice-voordelen

Chemische samenstelling van Bael:

15 beste voordelen van Bael Juice | Stijlen bij het leven

De Bael heeft chemische bestanddelen zoals aegeline, skimmianine, citral, lupeol, cineol, citronellal, eugenol, cuminaldehyde, mermelosin, aurapten, luvangetin, fagarine, psoraleen, marmelide, marmin en tannine.

Bekijk meer: Wheatgrass Juice Voordelen

Gezondheidsvoordelen van het consumeren van Bael Juice:

1. Voor constipatie:

Bael in zijn rijpe vorm is het best om constipatie te behandelen, waardoor het wordt beschouwd als de beste laxeermiddelen. Het reinigt en verzorgt vooral de darm waardoor het zelfs de oude geaccumuleerde feces in de darmen verwijdert als het regelmatig gedurende enkele maanden wordt gebruikt. De beste resultaten worden bereikt als het in de vorm van sap van de rijpe vruchten is. Het vlees van de rijpe vrucht moet volledig worden verwijderd en in sap worden omgezet. Zorg ervoor dat je de zaden verwijdert voordat je er sap van maakt. Om het smakelijker te maken, kan men ook milkshake van bael maken.

1

2. Bael Juice To Diabetes beheersen:

Bael is ook bekend dat het wordt gebruikt om diabetes onder controle te houden. Hiervoor moeten de bladeren van Bael worden gebruikt. Het vermindert de oxidatieve stress die optreedt als gevolg van diabetes. Het verbruik van de bladeren van de bael is de bloedglucosespiegel tot 54 procent doen dalen.

3. Om diarree en dysenterie te behandelen:

Onrijpe Bael-vruchten worden gebruikt bij de behandeling van dysenterie en diarree zonder koorts. De onrijpe Beau-vruchten moeten in de zon worden gedroogd en gepoederd en in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Dit poeder kan worden gemengd met rietsuiker en geconsumeerd.

Bekijk meer: Voordeel van selderiesap

4. Om ademhalingsproblemen te genezen:

Veelvuldige verkoudheidsaanvallen en ademhalingsproblemen kunnen heel goed worden behandeld met bladeren van Bael. Het procedé-mengsel van bael-sap en sesamolie, beide in gelijke hoeveelheid en goed verwarmen. Voeg aan dit hete aftreksel kleine zwarte peper en komijnzaadjes toe rond een halve theelepel. Verwijder het vervolgens van het vuur en bewaar het goed. Deze olie moet op de hoofdhuid worden aangebracht en goed worden gemasseerd. Als het regelmatig wordt gebruikt, helpt het om weerstand te bieden tegen koude en andere ademhalingsproblemen.

5. Om maagzweer te behandelen:

Bael verlaat vorm om een ​​zeer goede remedie voor maagzweer te zijn. Bael-bladeren moeten 's nachts in water worden gedrenkt en de volgende dag moet het water vroeg in de ochtend worden belast en worden geconsumeerd. Regelmatig gebruik van deze drank zorgt ook voor minder pijn en ongemak. Van Bael-bladeren wordt gezegd dat ze verrijkt zijn met tannines die de ontsteking verminderen en daardoor plaats maken voor de genezing van zweren. Consumeren van bael-vruchtensap is ook zeer nuttig omdat het vol is van viskeuze inhoud. Deze stof helpt bij het vormen van een coating in de maag en helpt zo bij het elimineren van de zweren.

6. Bael Juice Skin op zijn best:

Bael is een natuurlijke huidgenezer die niet alleen minder last heeft van acne, maar ook van pijnlijke uitslag en huidtans. Bael-sap is een productieve exfoliator en bij consumptie is bewezen dat het een exfoliator is voor de huid van de huid. Afgezien hiervan koelt bael je binnenzijden af ​​en houdt je lichaamstemperatuur op een afstand, waardoor huidproblemen wegblijven.

7. Geen toxine-zone:

Bael in zijn juiced vorm kan altijd een goede toxineverlichter zijn. Op een dagelijkse dag kunnen opgehoopte gifstoffen in je lichaam plaats maken voor veel ziekten. Dit is de reden waarom je elke avond eindigt met een glas gezoegd bael-sap en de gifstoffen niet in je lichaam verdringt. Dit is een van de beste voordelen van bael-sap.

8. Ontstekingskarakter:

Bael is verrijkt met ontstekingsremmende eigenschappen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Bael ook kan worden gebruikt om ontstoken pijnlijke huiduitslag te genezen. Vroeger zouden mensen een poeder van Bael zien maken en het mengen met kurkuma om kloven of scheuren in hun botten te genezen. Deze keer gebruiken we het sap gewoon om allergieën en ontstoken gewrichten op afstand te houden, waaronder hoofdpijn, migrainepijn en lichamelijke pijn, een goede remedie tegen kater.

9. Rijk aan hemoglobine:

Het vruchtensap van Bael verhoogt de bloedtelling in uw lichaam en daarmee de problemen met hemoglobine en bloedverlies. Een goed huismiddeltje voor iemand die onlangs veel bloed kwijt is, of gewoon in de vroege stadia van het moederschap is, hemoglobine is een must om sterk te blijven, iets wat bael sap graag voor je zal doen. gebruik honing als zoetstof om op natuurlijke wijze te genezen.

10. Verhoging van het metabolisme:

Bael-sap bevordert de spijsvertering. Na een goede warme maaltijd kunt u altijd bael-sap toevoegen aan uw woestijn of dieet. Niet alleen koelt het je af, maar het stelt je ook in staat om een ​​productief spijsverteringsproces te hebben, waardoor je lichaam de voedingsstoffen kan opnemen. Met de juiste voeding helpt bael ook spijsverteringssappen uit uw darm af te scheiden om het metabolisme te stabiliseren en te verbeteren.

11. Body Cooler:

Een hete zomermiddag kan worden aangepakt met een koel, gekoeld glas lichaamskoeler, dat is ons eigen baelsap. Een verwarmd lichaam is zeker een opslagplaats voor broeierige ziekten, zij het minder belangrijk of belangrijk. Drink een glas bael en houd jezelf koel en kalm.

12. Vet haar:

Een stoer haar is de gratie van een vrouw, haar schoonheid en haar humeur voor de dag. laat je niet door slechte haardagen meer bederven door simpelweg een fles gezond sap bij de hand te houden. Bael stimuleert hoofdhuidweefsels en verbetert de haargroei. Op deze manier groeit je haar sterk en gezond.

13. Bael Juice kan kanker voorkomen:

Hier hebben we het over borstkanker, wat een veel voorkomend probleem is voor 80% van het vrouwtje na een bepaalde leeftijd. Bael-sap voorkomt de mogelijkheden van borstkanker door de mogelijke kankercellen te elimineren.

14. Immunity Boost:

Immuniteit is de zelfverdediging van je lichaam, iets dat bael kan helpen bij je opbouw. Bael-vruchtensap gebruikt zijn goedheid om een ​​sluier van bescherming rond je lichaam te bouwen en versterkt zo je immuniteit.

15. Krachtpatser van voeding:

Een alles ronder in alle doeleinden, is bael sap strikt de potentiële krachtcentrale van vitaminen, mineralen en zelfs elektrolyten. Dit zou betekenen dat Bael je met succes gezond en energiek kan houden.

Bael is een fruitsoort die vaak bekend staat om hun enorme voordelen. Afgezien van de zoete nectar, dat wil zeggen, het sap dan we afleiden van deze vrucht, is Bael in zijn juiced vorm een ​​uitstekend stuk handig sap. Behalve het zorgen voor uw gezondheidsproblemen, gebruikt Bael ook zijn goedheid om te zorgen voor uw schoonheidsproblemen, bijvoorbeeld goed haar en een betere huid. hier gegeven zijn enkele van de voordelen die een zelfgemaakte bael-sap gemakkelijk kan oplossen.

1

Leave a Reply

− 3 = 2