15 beste yoga-asanas om buikvet te verminderen | Stijlen bij het leven

2 0

Yoga asana verminderen buikvet? Ja het is waar! Yoga is de beste optie om buikvet te verminderen, voor het geval je niet te veel wilt zweten tijdens het sporten. Verkeerde levensstijl, teveel rommel, een tekort aan oefeningen, en bovenal willekeurig hoge stressniveaus - allemaal geven deze toe te nemen aan een slappe buik. Dus, Yoga helpt niet alleen bij het verminderen van het buikvet, maar stelt je ook in staat om je lichaam plus geest te beheren zoals nooit tevoren, om de risico's verbonden aan een grotere buik te verlichten. De buik strekken en aan je buikspieren werken is de eerste manier om te beginnen.

Wat in het algemeen yoga doet om het buikvet te verminderen, is dat je wilt dat je je maag naar je ruggengraat trekt. Wanneer je dit doet, raakt je kern verloofd, waardoor je buikspieren sterker worden, waardoor het vet rond de buik vermindert. Klinkt eenvoudig? Nou, hier is iets dat je moet weten. Als je vastbesloten bent om je buikvet te verminderen, wees geduldig, het zal zeker veel tijd kosten. Yoga werkt op die manier.

Het uitvoeren van yoga, individuele ervaringen met intellectuele vrede en in vorm blijven, zal ook het gevoel van eigenwaarde vergroten en de stressniveaus verminderen.

15 Best Yoga Asanas To Reduce Belly Fat

Yoga Asanas om buikvet te verminderen:

Onze ongezonde levensstijl en eetgewoonten hebben, samen met geen enkele oefening, geleid tot een groot aantal gevallen van obesitas. Het meeste vet wordt opgeslagen rond het maaggebied en dat is erg moeilijk om van te verwijderen. Yoga is een beproefde methode om buikvet te verminderen en biedt ook een gezond lichaam en geest voor een algeheel welzijn.

Regelmatige beoefening van yoga versterkt je kern- en buikspieren en draagt ​​daardoor bij aan een plattere buik. Je kunt yoga beoefenen om buikvet te verminderen en de asana's die moeten buigen en draaien, helpen je ook om eventuele gasophopingen die een opgeblazen gevoel veroorzaken te verlichten..

Visceraal vet wordt opgeslagen in de maag en heeft de risico's van vele ziekten. Bepaalde yoga-asana's voor het verlies van maagvet helpen dit hardnekkige vet te verbranden en verminderen het totale lichaamsvet. Studies hebben aangetoond dat regelmatige beoefening van yoga een jaar heeft bijgedragen aan het verminderen van vet en de centimeters in de taille.

Hier leggen we uit hoe je buikvet vermindert door yoga asana's. Deze yoga vormt niet alleen voor buikvet en nuttig voor fitness en gezondheid voor zowel mannen als vrouwen.

In dit artikel hebben we een aantal van de beste yoga-oefeningen voor buikvet gedaan die je moet proberen, om buikvet te verminderen, met foto's:

1. Yoga Wheel Pose (Chakrasana):

1

chakrasana (Wheel pose)

 • Ga op je rug liggen, buig je knieën. Je voeten moeten op de grond blijven en dichter bij de billen blijven. Leg je handen op de aarde, de handpalmen moeten recht zijn en houd en schouders.
 • Hef op dit moment je hoofd en schouder op en til je heupen op van de grond plus houd jezelf op je handen en voeten.
 • U kunt proberen om één been in de lucht te heffen gedurende 20 seconden. Je moet hetzelfde herhalen door het andere been.
 • Probeer deze yoga voor vetverlies van de buik.

Hoe helpt het?

Deze asana is ideaal en is een van de meest effectieve yoga asana's voor maagverlies. Het strekt de spieren in de maag uit en werkt ook op je bovenlichaam en rug, waardoor de buikstreek wordt versterkt.

2. Yoga Cobbler's Pose:

Yoga Cobblers pose

 • De schoenpoetser pose is een van de gemakkelijkste en meest plichtsgetrouwe pose van yoga. Je moet recht op je rug zitten.
 • Je knieën moeten worden gedraaid en de zolen van je voeten moeten tegenover elkaar zijn.
 • Je moet de zolen gezamenlijk duwen en deze houding minimaal een minuut vasthouden.

Hoe helpt het?

Deze asana verbetert de flexibiliteit door je lies en heup te openen. Dit maakt ook je knieën en dijen sterk en vermindert daardoor het buikvet.

3. Bootshouding:

Boot Pose

 • Ga op een mat zitten en strek je benen uit. Je knieën moeten omhoog worden getrokken, de dijen moeten strak staan ​​en je tenen moeten worden gewezen.
 • Probeer nu om je voeten van de grond te heffen en draag je benen in een hoek van 45 graden. Adem in terwijl je je voeten opheft en ontwijk je knieën.
 • De ruggengraat moet recht zijn en je lichaam hoort een V-vorm te krijgen. Til je armen op tot schouderhoogte.

Hoe helpt het?

Ook bekend als Nauk Asana, de boot pose versterkt je kern en verstevigt de spieren in je buik. Regelmatige beoefening van deze yoga-asana heeft bewezen vast te zitten en de gewenste resultaten te bereiken.

Bekijk meer: Wat zijn de voordelen van Surya Namaskar

4. Yoga Kapotasana (King Pigeon Pose):

Yoga Kapotasana(King Pigeon Pose)

 • Ga op je benen zitten met je knieën plus samen gesloten kalveren. Misschien wilt u een paar zachte doeken onder u gebruiken om pijn te voorkomen.
 • Kom nu op je knieën en leg je handen op je heupen. Strek de romp uit, staar er bovenop.
 • Pak je hielen langzaam vast, de ene hand na de andere. Curve naar achteren en verwijden de borst met buik.
 • Buig meer je romp en zet het hoofd tussen je voeten en blijf 20 seconden.

Hoe helpt het?

Je kunt de massa in je armen ervaren. Deze houding is waardevol om het vet in ongeveer alle delen van het lichaam vloeibaar te maken. Het oefent ook de wervelkolom en de ledematen uit waardoor ze flexibeler worden.

5. Donkey Kicks Yoga:

9 Best Yoga Asanas to Reduce Belly Fat donkey kicks

 • Begin in Downward Dog, buig je knieën beetje op de grond, en spring vervolgens je benen omhoog, eindelijk proberen je knieën boven je heupen te laden.
 • Je zult het gevoel hebben dat je klaar bent om in de handstand te springen. Herhaal deze schoppen snel - de volgende keer dat je voeten de grond slaan, vlieg je recht omhoog - 25 tot 50 keer.

Hoe helpt het?

Deze yoga betrekt je buikspieren en je buikvet verdwijnt in een mum van tijd. Deze asana helpt je om het ongewenste vet in je middenrif kwijt te raken.

Bekijk meer: Pijn in de onderrug Oefeningen Yoga

6. Yoga Locust Pose (Shalabhasana):

Yoga Locust Pose

 • Leg het gezicht naar beneden met de handpalmen tegenover de grond. Als je inademt, moet je je benen optillen zonder je knieën te draaien.
 • Je bovenlichaam en je handen moeten ook worden opgetild, waardoor je een stuk van de buikspieren krijgt.
 • Breng jezelf op de buik. Deze houding is zeer gunstig om het buikvet te verminderen.

Hoe helpt het?

Deze houding legt veel druk op de maag en de spieren worden uitgerekt, het helpt om vet in de maag te verwijderen en spant ook de spieren in de buikstreek aan..

7. Surya Namaskar (Zonnegroet):

Surya Namaskar

 • Dit is een bijeenkomst van 12 yogahoudingen, plus de voorwaartse en achterwaartse curve laten rekoefeningen toe, terwijl diepe ademhaling tijdens het hele werk helpt bij ontgifting.
 • Voer Surya Namaskar dagelijks uit in de ochtend aan de overkant van de zon om de grootste voordelen te behalen.
 • Begin langzaam, met vijf rondes, verhoog de tellingen langzaam boven de tijd. Bevestig dat u een fles water bij u onderhoudt.

Hoe helpt het?

Afgezien van het versterken van de spieren op je rug en bovenlichaam, helpt suryanamaskar om vet te verbranden over het hele lichaam. Wanneer optimaal vet is verbrand, richt het zich op het vet rond het abdominale gebied. Het verbetert ook de flexibiliteit, waardoor u efficiënt kunt oefenen.

Bekijk meer: Anatomie van yoga

8. De zittende Forward Bend:

yoga to reduce belly fat2

Ook bekend als de paschimottanasana waar de persoon moet zitten met haar benen uitgestrekt voor haar en dan met uitgestrekte armen naar boven wijzend, inhalatie moet worden gedaan. Dit volgt het uitademingspatroon waarbij de handen samen met het bovenlichaam naar de voeten buigen met de rug van de rug recht en de handpalmen op de voeten. Dit is een geweldige manier om wat buikoefeningen te doen die je echt nodig hebt om overtollig vet in je lichaam te verbranden.

Hier is hoe dit te doen:

 • Strek je benen en ga recht zitten.
 • Hef je armen en adem langzaam in
 • Terwijl je uitademt, leun je naar voren en raak je tenen aan. Zorg ervoor dat je je knieën niet buigt.
 • Raak je hoofd aan op je dijen en houd je tenen.
 • Blijf ongeveer 20 seconden in deze houding.
 • Herhaling.

Hoe helpt het?

Deze asana is een geweldige ontspanningstechniek en versterkt en versterkt ook je hele lichaam.

9. De Ustrasana Yoga:

Ustrasana

De ustrasana of de kameelhouding is een yoga voor het verminderen van buikvet en het geven van kracht aan spieren. Om deze yogapositie te beoefenen

 • Kniel neer op je knieën en buig je torso in gewelfde vorm achteruit naar de hielen, terwijl zijn armen naar achteren gaan en zijn bovenlichaam ondersteunen op de achterkant van je voet.
 • De truc is om de positie een tijdje vast te houden, de uitademing van de inhalatie voort te zetten en dan terug te gaan naar de basishouding en het dan helemaal opnieuw te doen.
 • Dit moet de volgende dagen achter elkaar worden gedaan voor de beste resultaten.

Hoe het helpt?

Het versterkt je buikspieren, dat is essentieel om buikvet te verminderen. Door dit te doen, zal het ook je ruggengraat versterken en met de tijd zal je ruggengraat sterk en felxibel worden.

10. Cobra pose:

cobra pose

Je kunt de cobra pose yoga gebruiken om buikvet te verminderen. Hier jij:

 • Begin met op je voorkant te liggen, met je armen aan je zijde.
 • Verstijf nu je beenmerg terwijl je je buik aanspant en je schouders opheft, taille omhoog.
 • Je kunt je handpalmen en elleboog gebruiken als ondersteuning terwijl je je hoofd tilt en een lichte deuk in je merg creëert.
 • Blijf ongeveer 30 seconden in deze houding.
 • Herhaal twee keer.

Hoe helpt het?

Deze asana staat bekend om het verminderen van buikvet en het versterken van de spieren op je rug.

11. Schouderstand Pose:

Schouder Stand Pose

De tweede is de schouderstand-yoga voor het verminderen van buikvet.

 • De eerste stappen omvatten je liggend op je rug, je armen rustte naast je. hier moet je de sterkte van je bovenlichaam gebruiken om je hele lagere gedeelte in balans te houden.
 • In de beginfase heb je misschien een extra paar handen nodig om te helpen.
 • Begin met het optillen van je onderste ledematen tot het punt waarop ze loodrecht op het lichaam worden.
 • Gebruik nu je ellebogen om je lichaam te ondersteunen terwijl je je heupen opheft in de lucht terwijl je het hele gewicht op je schouder en bovenlichaam rust.

Hoe het helpt?

De yoga heeft een serieus draaiende houding, die je spijsvertering verbetert en zo de vetophopingen in je buik opruimt. Wanneer je je spieren van de benen en armen activeert, is wat je aan het doen bent, kun je meer spiermassa opbouwen en zo overtollig vet verbranden.

12. Bow Poses:

Boog Poses

De booghouding is een goede yoga om buikvet te verminderen. Hier in dit gedeelte imiteert je lichaam eigenlijk de vorm van een boog en begin je aan je voorkant. Neem deze keer diep adem en til zowel je boven- als onderlichaam van de twee op, terwijl je jezelf op je buik balanceert. Je armen aan de achterkant van je kunt nu de benen gebruiken als een greep om een ​​ruk te creëren terwijl je de balans perfectioneert.

Hier is hoe je het doet:

 • Ga plat op je buik liggen.
 • Buig beide benen en til je borst licht op.
 • Houd je enkels vast en til je dijen voorzichtig op.
 • Terwijl je dijen en borst omhoog komen, richt de asana zich op je buik.
 • Blijf ongeveer 30 seconden in deze houding.
 • Herhaal twee keer.

Hoe helpt het?

Deze pose, booghouding, staat bekend om het feit dat je wervelkolom echt flexibel is en richt zich ook op het vet op je buik, waardoor het wordt verminderd.

13. Windverlichtend stel:

Wind Relieving Pose

Je moet je afvragen hoe je buikvet kunt verminderen met behulp van de windverlichtende houding? Hier gebruiken we de spanning gecreëerd in je onderbuik om de kilo's op je buik te verminderen.

 • Begin door op je rug te gaan liggen.
 • Vouw je knieën en breng ze naar je buik.
 • Terwijl je onderste bank knerpt, probeer nu je hoofd op te tillen en de kin zo dicht mogelijk bij je knie te brengen.
 • Je onderbuik moet nu gespannen en geknoopt zijn en een druk creëren die het bestaande vet verbrandt.

Hoe helpt het?

Ook bekend als Pawanmuktasana, moet deze asana met de nodige voorzichtigheid worden toegepast. Het versterkt en versterkt je spieren in de buik, benen, armen en onderrug. Het helpt bij de spijsvertering en een betere bloedcirculatie.

14. Warrior Twist Pose:

Krijger Twist Pose

Dit is een variatie op de gebruikelijke krijgerhouding. Om te beginnen, moet je

 • Vorm de krijgerhouding waarbij een van je ledematen tegenover de ander wordt geplaatst en er een sleepboot tussenin ontstaat, de ledemaat achteraan uitgerekt aan de achterkant.
 • In plaats van terug te kantelen, draai je dit keer je bovenlichaam mogelijk helemaal naar de zijkant.
 • Je armen kunnen voor je borst gevouwen worden gehouden om de wending te ondersteunen.
 • Blijf ongeveer 5 ademhalingen in deze positie zodat je core is ingeschakeld.
 • Dit is een goede manier om vet te verminderen door yoga.

Hoe helpt het?

Deze pose versterkt je dijen en geeft ook je schouders, armen en dijen weer. Het geeft ook je kernspieren weer en vermindert zo het vet uit je buik.

15. Bridge Pose:

Brug Pose

Yoga voor buikvet omvat ook de brughouding in hun inventaris.

Hier is hoe je het doet:

 • Ga op je rug liggen.
 • Deze keer blijven je lichaamsextremen, de nek en de tenen op de grond terwijl je een plank maakt met je lichaam.
 • De schouder neemt een beetje druk als je je lichaam optilt, terwijl je je tenen aan de grond blijft kleven.
 • Laat je handen naast je rusten of gebruik het als een grijper voor je tenen om het evenwicht te bewaren.

Hoe helpt het?

Deze yoga asana helpt je houding te verbeteren en helpt bij een betere spijsvertering. Het opent je borst en toont je dijen tot aan je buik. Je wordt flexibeler en het strekt je onderlichaam uit en geeft het geluid.

Voor velen is het verliezen van buikvet een verre droom. Het zal niet voor jou zijn, als je deze houdingen (yoga asanasa) regelmatig volgt. Yoga werkt niet alleen op het lichaam, maar ook op je andere organen, waarbij je kern de focus is. Afgezien van toning, stimuleert het ook je klieren waardoor de prestaties van je organen verbeteren. Het helpt bij het vinden van een balans en verliest ook buikvet met regelmatige training en doorzettingsvermogen. Altijd oefenen onder een getrainde yoga-instructeur en medische hulp inroepen als je gezondheidsproblemen ondervindt. Begin vanaf vandaag een gezond leven te leiden!

Afbeeldingenbronnen: Shutterstock

1

Leave a Reply

66 − 61 =