15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

2 0

Bier is een van de oudste geconsumeerde soorten alcohol die de mens kent. Er is geen algemeen aanvaarde lijst van soorten bieren, daarom is de onderstaande classificatie breed en eenvoudig. Bier kan worden ingedeeld op basis van uiterlijk, smaak, ingrediënten, productie / fermentatiemethode, geschiedenis of oorsprong. Alle typen biermerken produceren niet noodzakelijk de verschillende soorten.

Hoeveel soorten bier in de wereld:

In brede zin gesproken, kan bier in principe worden ingedeeld in drie hoofdcategorieën. De basiswetenschap achter deze classificatie en dus de soorten bieren is gebaseerd op de temperatuur van fermentatie en methode die wordt gebruikt om fermentatie uit te voeren. Vier grote categorieën bier zijn:

  • Ales
  • lagers
  • Lambic
  • Imperials

Deze drie worden vervolgens verder onderverdeeld in vele andere soorten bieren op basis van hun specifieke kenmerken.

Over de Ales gesproken, dit soort bier wordt overgelaten aan gisting bij warmere temperaturen die ergens tussen de 65 en 75 graden Fahrenheit liggen voor kortere perioden in vergelijking met de bieren van Lager. Ook zweeft de variëteit van gist die wordt gebruikt voor het uitvoeren van de fermentatie van Ales Beer gedurende enkele dagen over de vloeistof heen en zinkt vervolgens naar de bodem van de tank en drijft het fermentatieproces verder voort. De smaak van Ales Beers is aan de zoetere kant en ze hebben een smakelijke, knapperige smaak. Ze zijn een van de oudste soorten bieren die al bijna 5000 jaar worden gebrouwen.

Een aantal verschillende soorten granen kunnen worden toegepast om Ales Beer te maken. Op basis van wat voor Graan wordt gebruikt voor het brouwen van het bier, kan de kleur van Ales Beer variëren van goudgeel tot die met een tint van bruin tot diep amberbruin.

Laten we eens kijken naar enkele populaire varianten van Ales Beer:

1. Amber Ale:

Amber Ale beer 1

Ze zijn dieper van kleur en dat is waarom de naam AMBER ALE. Dit bier is zoet van smaak vanwege de aanwezigheid van aanzienlijk hogere hoeveelheden suikers of mout. Een goed voorbeeld van deze soort is de Fat Tire Amber Ale en ook de Budweiser American Ale.

1

2. Pale Ale:

verbleken Ale beer 2

De naam zelf suggereert dat de kleur van dit type Ale bier lichter is en vandaar de naam Pale ale. Het is zoet van smaak en zit boordevol mout en hop. Je kunt Sierra Nevada uitproberen, een populair type Pale Ale.

3. Irish Ale:

Iers Ale beer 3

Dit type Ale bier is rood van kleur en heeft een zoete smaak. Killian's Irish Red kan als voorbeeld worden genoemd.

4. Gerstewijn:

Gerst Wine beer 4

De kleur is aan de donkere kant en kan variëren tussen tinten van diep amber tot zelfs van zwartachtig. Deze is een lekker bier dat een zoete, heerlijk fruitige smaak heeft. Het alcoholgehalte van dit bier ligt aan de hogere kant.

5. Stouts:

stouts beer 5

De inhoud van dit bier bestaat voornamelijk uit donkere, geroosterde gerst. Dit bier is hoofdzakelijk moutvrij en bevat minder hop. De koffiesmaak of een nasmaak van chocolade is uniek voor steaks.

6. Bitter Ale:

Bitter Ale beer 6

In tegenstelling tot de meeste van zijn Ale-tegenhangers die zoeter van smaak zijn, is deze Ale bitter van smaak. Het bevat hop die deze lichtgekleurde Ale een aantrekkelijk aroma geeft. Voorbeeld: Forster's Special Bitter.

7. India Pale Ale (IPA):

Indië Pale Ale (IPA) beer 7

Deze heeft opnieuw een prominente, bittere smaak en aroma. Het heeft een rijke gouden kleur.

8. Portier:

Portier beer 8

Deze variant van Ale wordt gebrouwen uit de korrels van rijkelijk geroosterde mout en is donkerder in schaduw. Het heeft een eigenzinnige, frisse smaak en een gemiddelde viscositeit. voorbeeld: Jack Porter.

Als we nu naar de verscheidenheid aan soorten bier gaan, bestaan ​​deze soorten bieren al een paar honderd jaar. Deze soorten bieren worden bij relatief lagere temperaturen gefermenteerd in vergelijking met de Ale-bieren; zeg 45 tot 55 graden Fahrenheit en het gebruikte type gist bezinkt op de bodem van de tank. Omdat deze bij koelere / keldertemperaturen worden gefermenteerd, is de vorming van bijproducten en esters beperkt waardoor het type bieren van het lagerbier een schoon, knapperig en zacht aroma en aroma heeft.

9. Dunkel:

Dunkel beer 9

Dit bier is donker van kleur met slechts een laag alcoholgehalte. De smaak heeft hints van cacao en koffiebonen, zoals geur.

10. Bock:

Bock beer 10

Shiner Bock en Michelob Amber Bock behoren tot de beste soorten Bock-bieren. Deze zijn donkerder in de schaduw met een smaakvolle smaak, variërend van moutachtig tot hoppig.

Bekijk meer:  Ander soort liefde

11. Marzen:

Marzen beer 11

Het is een relatief dik type bier dat donkerbruin van kleur is. voorbeeld: Samuel Adams Octoberfest.

12. Pale Lager:

verbleken Lager beer 12

Hoewel sommige Lagers donkerder in de schaduw zijn, zijn er andere die bleek van kleur zijn en bijna strokleurig zijn. Deze hebben een matig alcoholgehalte en zijn koolzuurhoudend van aard. De smaak is pittig, gefilterd en moutig. Voorbeeld: Pilsner-pilsbieren

Bekijk meer:  Soorten honden met foto's

13. München Dark Pale:

München Dark Pale 13

Dit donker gekleurde bier is afkomstig uit München en heeft een aromatische samensmelting van mout en koffie.

14. DoppleBock:

15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

Deze is een dik bier met een gesmolten moutige smaak van karamel / chocolade.

15. Lambiekbier:

Lambic Beer 15

Dit is een relatief ongewoon type bier dat gebruik maakt van wilde gist voor het fermentatieproces.

5 populaire biersoorten in India:

India heeft veel biersoorten die bekend staan ​​om hun smaak en betaalbaarheid. Laten we een kijkje nemen naar de 5 topbierentypes in India:

1. Hoegaarden:

15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

Hoegaarden is het populairste biertype van India. Het is gemaakt van volkoren en staat bekend om zijn sterke bittere smaak. Dit bier wordt niet gefilterd en heeft daarom een ​​romige consistentie.

2. Heineken:

15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

Heineken is een licht bier met 5% alcohol in Pale Ale Style. Dit bier is ontstaan ​​door de Nederlanders en heeft immense populariteit in India gekregen. De gekoelde versie van dit bier zal je laten verlangen naar meer op een hete zomerdag.

3. Oranjeboom:

15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

Oranjeboom is een ander Nederlands ontstaan ​​bier, dat beroemd is om zijn kracht. Het valt in de pilsvariëteit en wordt meestal geserveerd in kranen. In tegenstelling tot zijn naam, heeft het geen hints van sinaasappel en ontleent het zijn naam aan de sinaasappelboom, die het symbool was van de Nederlandse koningschap.

4. Budweiser:

15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

Budweiser is een gerenommeerd bier in India. Dit bier is afkomstig uit Brazilië en is het meest geliefde in India. Het wordt geproduceerd met behulp van gerst en rijst. Budweiser valt in de Lager pale ale-variëteit en wordt geconsumeerd als een licht drankje.

5. Stout By Windmills Craft werkt:

15 verschillende soorten bier | Stijlen bij het leven

Dit biertype is het sterkst onder Indiase bieren. Het wordt gebrouwen door een Windmills Craft Works, een brouwerij in India. Het is een zacht bier, met een gedurfde, zwarte kleur en heeft bitterheid als gevolg van hop. Het wordt gebrouwen met gebrande en geschubde gerst met een in het VK gebaseerde mout.

Imperials:

Imperials 16

Dit zijn biersoorten met een hoog gehalte aan mout en alcohol, waardoor deze meestal een donkere kleur hebben. Aanvankelijk werd deze verscheidenheid aan bier alleen voor koninklijke families gebrouwen, de naam Imperial.

Afgezien van de hier genoemde variëteiten, zijn er nog veel meer soorten bier die worden geproduceerd door het mengen van verschillende soorten bier, externe smaken in de vorm van fruit, groenten en specerijen. Tegenwoordig zijn er veel hybride biervariëteiten beschikbaar, in bars die min of meer een kruising zijn tussen Ales en Lagers.

Ik hoop dat je, na dit artikel te hebben gelezen, behoorlijk goed thuis bent in de verschillende soorten bier die beschikbaar zijn.

Bekijk meer: Soorten vogels

Afbeeldingen Bron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15. 16, 17, 18, 19, 20.

1

Leave a Reply

+ 9 = 11