17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

5 0

Soorten hout: hout wordt beschouwd als het meest gebruikte materiaal. Terwijl je eigenlijk elke soort hout kunt oprapen om je meubels te maken, is het noodzakelijk om de juiste te kiezen voor jouw behoeften. Het meest voorkomende product van het bos is het hout dat wordt gebruikt in de houtindustrie. Het duurt een jaar voordat een plant evolueert naar een boom. De meest voorkomende soort die de boom wordt, zijn de angiospermen. Angiospermen zijn de groep planten die bloemen en ingesloten zaden produceren. De categorie planten van de gymnospermen wordt bomen genoemd (planten die zaden produceren die onbedekt zijn zoals dennen, sparren, enz.). Het hout dat wordt verkregen uit de angiospermen wordt het hardhout genoemd, terwijl het hout dat wordt verkregen uit de gymnospermen het zachthout wordt genoemd.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Waarom Wood: de betekenis ervan

Heb je je afgevraagd waarom je echt hout moet gebruiken? Hier zijn enkele van de redenen.

een. Robuust: De meeste houtsoorten zijn stevig en staan ​​heel lang. Het hardhout is meestal gevoelig voor slijtage en maakt het betrouwbaar.

b. Minder energie: De productie samen met de verwerkingskosten van het hout gebruikt veel minder energie, vergeleken met andere materialen die voor de bouw worden gebruikt.

c. Effectieve vervanging: Hout wordt ook beschouwd als een effectieve vervanging van andere materialen waarvoor een grote hoeveelheid fossiele brandstoffen nodig is om ze te produceren.

Classificatie van hout en hun namen:

Hardhout komt van de loofbomen met brede bladeren. Ze hebben een lange tijd nodig om te groeien en dus is het bekend dat ze zulke dichte houtsoorten produceren. Ze hebben een donkere schaduw en zijn duurder dan zachthout. Hardhout is gevoelig voor slijtage en heeft daarom de neiging lang mee te gaan.

Het naaldhout komt van de naaldbomen, waarvan de bladeren er naaldvormig uitzien. Zacht hout is meestal licht van kleur en is meestal minder duur.

Bekijk de verschillende houtsoorten en hun toepassingen.

Een van de veel gebruikte en veelgebruikte materialen is het hout. Wist u dat de vele houtsoorten een breed scala aan toepassingen hadden? De wieg waar je wieg uit bestaat, kan verschillen van die van je garderobe. Bekijk de vele toepassingen en soorten ervan.

1

Hardhout bomen:

Hardhoutbomen zijn bomen waarvan het hout afkomstig is van loofbomen. Ze zijn stevig en vormen de tand des tijds. Hardhoutbomen worden het best getuigd voor hun sterke duurzaamheid en sterkte. Bekijk een aantal van de fijne hardhouten boomstammen.

een. Eik:

De eik is een hardhout, waarvan de rode noordse eik de duurste is. Het behoort tot de angiospermgroep van planten en komt oorspronkelijk uit het noordelijk halfrond, waaronder Amerika, Azië, Europa en Noord-Afrika. Eiken bomen hebben een diepbruine en koperkleur. Identificeer uw eik door simpelweg op zoek te gaan naar de eikels. Als je eikels ziet, is dat zeker een eikeboom. De schors van de boom komt in kleine, harde en schilferige stukjes schors met bladeren die puntige knoppen hebben die uit de middenlijn uitsteken.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt al vele jaren gebruikt als hardhout. Vloeren, huishoudelijke artikelen, wijnvaten zijn enkele van de voorwerpen gemaakt van eikenhout of waar eikenhout geschikt is.

b. Esdoorn:

Maples behoren tot de categorie van de angiosperm en komen oorspronkelijk uit Azië. Ze zijn ongeveer 128 varianten ervan. Ze groeien tot een hoogte van 10-45 meter en zijn bladverliezend. Esdoorns zijn het meest bekend om hun herfstbladkleur. Ze kunnen snel worden begrepen door hun tegenovergestelde bladopstelling en bloeien in de late winter of het vroege voorjaar. Hun kleur varieert van witte tot gebroken witte crèmekleur. Het kan behoorlijk lastig zijn om een ​​esdoorn te identificeren, gezien de vele varianten. Het wordt echter het vaakst opgemerkt met behulp van de bladeren.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Esdoornhout is het hout dat wordt gebruikt als het slagerblok, biljartkeuschachten, bowlingbaanbanen en ook in de ledematen van de boeg vanwege de stijfheid.

c. Mahonie:

Het mahoniehout is recht gegreineerd met een roodbruin hout. Het is inheems in Amerika en is een hardhout. Het identificeren van mahonie is een beetje gemakkelijk. Voel het hout om te begrijpen of het zacht of hard is. Mahonie is moeilijk. De hoeken van het hout moeten zacht zijn. Als dat niet zo is, dan is het een fender. Het graan moet lang en ook goed zijn. De beste indicator van mahonie is de donkere fijne lijntjes naar het graan. Let ten slotte op de kleur. Als het roodachtig bruin is, is het mahonie. Als het jong is, is het hout roze van kleur.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Mahonie wordt gebruikt om meubels, boot, muziekinstrumenten en lambrisering te maken. Ze zijn vooral bekend om hun schoonheid.

d. Kers:

Cherry is van oorsprong uit Europa en West-Azië. Het kersenhout staat bekend om zijn roodbruine tint die mooi is. Hun bloemen zijn roze of wit en hebben geen geur. Ze bloeien in het vroege voorjaar en staan ​​er om bekend dat ze lichtgroene bessen produceren. Hier is hoe je ze kunt identificeren. Ze hebben grote en glanzende bladeren die afwisselend op de takken van de boom zijn geplaatst. Terwijl de bladeren op de bodem van de boom middelgroen zijn, zijn de bladeren aan de bovenkant lichtgeel. Ze hebben een stevige schors en worden zachter naar de bovenkant van de boom. Sommige kersenbomen zullen van nature afbladderen van de bast en een mahonie kleur vertonen. Dit is uw kersenboom!

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: het wordt het best gebruikt voor het maken van meubels en kastobjecten. Het zwarte kersenhout wordt gebruikt voor het maken van randen aan de binnenzijde, veeners, handgrepen en andere wetenschappelijke instrumenten.

e. Okkernoot:

Walnut tree is aantrekkelijk om twee redenen, een voor de walnoten en de andere voor zijn hout. Hun houtkleur is geschikt voor het maken van meubels, die variëren van lichtbruin tot donker chocoladebruin. Walnotenhout valt onder de categorie hardhout en komt oorspronkelijk uit een regio in West-Europa, Gallië genaamd. De boom produceert voedzame en harde noten. De textuur van het hout is uitzonderlijk hard en kan gemakkelijk worden geïdentificeerd aan de hand van hun chocoladebruine kleur, waarvan de graanpatronen heel fijn en recht zijn. Ze hebben ook onregelmatige patronen met veel wervelingen en rondingen.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Ze worden voornamelijk gebruikt voor het maken van mooie meubels, knoppen, veeners of andere gebeeldhouwde objecten.

f. Rosewood:

Rosewood is een hardhout en komt oorspronkelijk uit India. Palissanderbomen groeien snel en worden ook in Zuid-Iran beschouwd. De boom is speciaal en wordt gedekt door speciale wetten in India om ze te beschermen. Het hout van de boom is een diep mahonie waarvan bekend is dat het zachtaardig is naarmate het ouder wordt. De roodheid ervan neemt af afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn die het ontvangt, waardoor het een geschikt hout is voor het maken van meubels. Identificatie van het rozenhout begint met de sterke geur, waardoor je gemakkelijk kunt lokaliseren. Het hout is hard en stevig en weegt zeer zwaar van ongeveer 53 tot 75 pond. Ze zijn uitzonderlijk duurzaam.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt gebruikt om meubels, eetstokjes en andere houten stukken te maken.

g. teak:

Teak is een ander hard hout met kleine witte geurende bloemen met grote papery soort bladeren. De boom heeft een leerachtige geur, die vers wordt gemalen. Het identificeren ervan is dus eenvoudig. Het is inheems in Zuid- en Zuid-Azië. De kleur van het hout is geel van kleur en het is bekend dat het met de leeftijd donkerder wordt met een zeer harde houtstructuur.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van tuinmeubilair en bootdecks, snijplanken, indoorvloeren.

Naaldhout bomen:

Naaldhout is een andere classificatie van hout dat voor vele doeleinden fijn hout biedt. Ze zijn een product van naaldbomen en hun hout is niet zo duur als hardhout. Hier zijn enkele van de fijnste naaldhout boomhouten die al sinds lange tijd in gebruik zijn.

een. Pijnboom:

Pine is iets buigzamer dan het andere hardhout dat beschikbaar is. Hun duurzaamheid varieert en kan heel lang duren als ze er goed mee is gebouwd. Het is stevig, maar het kan snel worden bekrast en gedeukt. Het is bekend om te kromtrekken bij blootstelling aan vocht of is overtollig vocht. Het groeit op het noordelijk halfrond en staat erom bekend krimp of zwelling te weerstaan. De kleur van de schors is meestal wit of lichtgeel. Het mist een typisch figuur en is licht van gewicht. Hun identificatie is dus eenvoudig.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt meestal gebruikt voor meubels, kozijnen en dakbedekking. De hars van sommige van de pijnbomen wordt gebruikt als een bron van terpentijn.

b. As:

De witte as wordt veel gebruikt om commerciële redenen en wordt op grote schaal verbouwd in de oostelijke Verenigde Staten. Het hout is hard en zwaar. Het identificeren van essenhout kan beginnen met het zoeken naar granen, zoals die van eikenhout en varieert van witte tot lichtbruine kleur. Ze hebben een verweven figuur en kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun prominente witte stippen, die gemakkelijk kunnen worden opgemerkt.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het gebruikte voor de frames, bijlen, hamers, eiken en hockeysticks. Het is relatief duurder dan ander zachthout.

c. Hickory:

Hickory is afkomstig uit de oostelijke Verenigde Staten. Er zijn ongeveer 15-16 soorten hickory waarvan 8-10 commercieel erg belangrijk zijn. Een van de hardste en zwaarste houtsoorten is het hickoryhout en varieert op basis van de kleur. Meestal varieert het van roodachtig bruin, lichtbruin of wit. De kleurvariatie heeft een gestreepte look en hout heeft een grove textuur. Identificeer het hickoryhout met behulp van hun verticale richels op de schors. Je zou ook kunnen zoeken naar noten en hun bladeren die groeien vanuit een kenmerkende stengel.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: hickoryhout werd gebruikt om wielen en spaken van wagons, wagens en karren te maken. Het wordt nu gebruikt voor het maken van vloeren, meubels en gereedschapshandvatten.

d. Beuken:

Beuken komt oorspronkelijk uit Europa, Azië en Noord-Amerika. Beech heeft sterk en stevig hout met kleine poriën en lijkt op esdoornhout. Het hout is bleek crème van kleur en is relatief goedkoop. Om ze te identificeren, moet je zoeken naar beukennoten die heel klein zijn en een driehoekige vorm hebben. De kleur van de bladeren is in de zomer groen en in de winter geelachtig. De schors van de boom is zacht en licht gruizig als hij wordt aangeraakt.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt gebruikt voor het maken van multiplex multiplex, vloeren en andere spoorwegbanden. Het wordt ook gebruikt als brandstof vanwege de hoge dichtheid en het goede brandvermogen.

e. Berk:

Birch heeft een grote verscheidenheid aan varianten. De gele berk is het commercieel belangrijke hout en geeft de voorkeur aan het gematigde klimaat. Het is inheems op het noordelijk halfrond. De gele berk is lichtgeel tot wit hout met een roodachtig kernhout. De witte berk heeft echter een witte kleur, net als de esdoorn. Het is een zacht hout en komt van de berk. Zoek de berk op door te kijken naar hun ovale bladvoet met zaagtandranden. Berkenhout is gemakkelijk verkrijgbaar en is minder duur.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: ze worden gebruikt voor het maken van multiplex, kratten, dozen en binnenbekleding. De birch veener wordt gebruikt voor vloeren en lambrisering.

f. Ceder:

Cedar staat bekend om zijn groei in de Verenigde Staten, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Het heeft een roodbruine kleur met lichte strepen en de mooie korrels erop. U kunt een ceder gemakkelijk identificeren door zijn geur- en insectenafstotende eigenschappen. Het is matig duur en is een soort naaldhout.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Toepassingen: Het wordt gebruikt voor het bouwen van dekken, kisten en kasten.

g. Redwood:

Redwood is inheems in de Pacific Verenigde Staten en staat erom bekend dat het meer dan 300 voet kan groeien en tot 2500 jaar kan blijven bestaan. Het is een naaldhout en er wordt gezegd dat het bestand is tegen rotting en insecten. Zoek naar de dieprode roodbruine en markeringsringen om ze snel te identificeren. Het staat sterk en is erg zeldzaam en waardevol.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: ze worden voornamelijk gebruikt voor ambachten, tuinmeubilair. Het hout is matig hard.

h. Hemlock:

Hemlock is licht van gewicht en heeft overal een uniforme textuur. Het heeft minder weerstand tegen bederf. Ze zijn inheems in de Verenigde Staten. Het kernhout is roodachtig bruin terwijl het sap misschien iets lichter van kleur is. Pas op voor groeiringen om ze te identificeren. Er zijn ongeveer 10 soorten van de dollekervelboom en daarom zou het lastig kunnen zijn om ze nauwkeurig te identificeren. Let op de afbeelding zoals hieronder.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt gebruikt voor het maken van deuren, hout, panelen, planken en planken.

ik. Spar:

het volgende hout is de spar. Van Fir is bekend dat het gemakkelijk werkt en een goede afwerking geeft. Ze zijn te vinden in Noord- en Midden-Amerika, Azië, Noord-Afrika en Europa. Ze kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd uit ander naaldhout door middel van hun naaldachtige bladeren en hun kegels. De vele soorten ervan zijn te herkennen aan hun rangschikking van bladeren en de grootte en vorm van hun kegels. Het is echter bekend dat een deel van het dennenhout barst of verdraait afhankelijk van het vochtgehalte. Maar het meest duurzame hout is bestand tegen klei. Meestal is het hout lichtbruin van kleur met een vleugje geel en rood.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Ze worden gebruikt voor sierdoeleinden, palen en multiplex. De Douglasspar wordt gebruikt voor ruwbouw, vloeren en het maken van meubels en kasten.

h. Spruce:

spar is sterk en hard. Het heeft minder weerstand tegen klei en staat bekend als lichtgewicht. Het kernhout is roodachtig bruin terwijl het spinthout geel is. Identificeer de spar door de rechte korrel die een fijne en enigszins gemiddelde textuur heeft. Het is inheems in Noord-Amerika.

17 verschillende houtsoorten in India en hun eigenschappen en gebruik

Gebruik: Het wordt gebruikt voor het maken van manden, algemeen freeswerk en voor masten en rondhouten voor vliegtuigen en kisten.

Welk hout moet je kiezen voor meubels maken in India?

Je kunt elke soort hout gebruiken om een ​​meubel te maken, maar waar je rekening mee moet houden, is dat elk van hen echter een verschillende mate van warmte afgeeft. Bekijk deze gids voor het kiezen van het juiste hout voor uw behoeften.

1. Teak: Teakhout is matig hard en waardevol. Het kan echter gemakkelijk worden bewerkt en staat sterk tegen witte mieren en termieten. Het hout is duurzaam en brandwerend. Het is ook bekend om niet te corroderen op ijzer en wordt alleen gebruikt voor zwaar superieur werk. Teakhout wordt beschouwd als het meest gewaardeerde hout in de hele classificatie van bossen. Terwijl teakhouten meubelen je zak een beetje kunnen verbranden, duurt het echter erg lang. Het wordt vaak gevonden in Centraal- en Zuid-India.

2. Rozenhout: Het volgende van het soort hout is het rozenhout dat sterk en taai is. Het neemt een hoge glans en ziet er mooi uit bij de voltooiing. Het is verkrijgbaar in grote afmetingen en wordt gebruikt voor het maken van superieure meubels. Het wordt ook gebruikt bij het maken van kasten en andere siervoorwerpen. Rozenhout wordt als zeer waardevol beschouwd. Het wordt vaak gevonden in Madhya Pradesh, Karnataka, Kerala en Orissa.

3. Sissoo Wood: Het is algemeen bekend als tali. Het hout is erg sterk en duurzaam. Het is bekend om zijn vorm te behouden en kan gemakkelijk worden gekruid. Het wordt vaak beschouwd als een goed hout voor decoratieve voorwerpen. Sissoo-hout wordt gebruikt bij het maken van meubels en kasten van goede kwaliteit. Sissoo-hout is gebruikelijk in Uttar Pradesh, Bengalen, Assam, Mysore, Maharashtra en Orissa.

4. Sal Wood: Zouthout wordt gevonden in Kerala, Karnataka, Madhyapradesh, Tamil Nadu en Orissa. Het heeft dichte nerf en is zeer stevig in combinatie met taaiheid. Het hout is kwetsbaar wordt gebruikt bij het maken van meubels van superieure kwaliteit, kast en andere decoratieve stukken. Het is bekend om zijn vorm goed te behouden en het duurt erg lang.

5. Dennenbos: Dennenhout komt veel voor in de Himalaya en de andere bergketens. De witte den is zacht terwijl de andere erg hard is. Het is erg zwaar en grofkorrelig. Het is echter bekend om te vervallen in contact met de bodem. Het wordt gebruikt bij het maken van deuren, kozijnen voor ramen. De witte den wordt gebruikt bij het maken van wedstrijden.

Verrassend is het niet? Welnu, de verschillende soorten hout en hun gebruik zijn eigenlijk gevarieerd. Dus, het kan je helpen om een ​​beetje te weten over de classificatie van bossen voordat je daadwerkelijk je keuze begint te maken. Onze gids is een goede manier om te beginnen met het begrijpen van de vele soorten hout en wat hun toepassingen zijn. Ga aan de slag op je jacht!

1

Leave a Reply

34 − = 33