25 verschillende soorten edelstenen en hun betekenis

4 0

Tijdens het doornemen van de geschiedenis hebben edelstenen ook een cruciale rol gespeeld in rituelen en mythen. Verschillende stenen hebben hun eigen unieke kleur en betekenis. Ze hebben hun eigen kracht, geboorteplaats en belang in iemands leven. Er zijn verschillende edelstenen die in de geschiedenis zijn ontdekt, terwijl sommige onlangs door archeologen aan de wereld zijn voorgesteld.

different-types-of-edelstenen-en-hun-belang

Soorten edelstenen lijst in het Engels:

Laten we een blik werpen op de verschillende soorten edelstenen die op de markt verkrijgbaar zijn.

1. Alexandrite of juni-geboorte edelsteen:

alexanderite-of-juni-birth-stone

Dit is ook bekend als een magische edelsteen omdat het zijn kleuren verandert vanaf het moment waarop het wordt gezien. Overdag is de kleur blauw met een bemostgroen effect. Terwijl het 's nachts rood wordt in het lamplicht met een framboosachtige kleur. Het werd ontdekt in de berg Irak in het jaar 1930 en is ook verkrijgbaar in Brazilië, Sri Lanka en Oost-Afrika.

Belang: Het versterkt intuïtie en verbeeldingskracht. Het helpt ook om je creatief te maken.

2. Amethyst of februari edelsteen:

amethist-of-februari-stone

Een algemeen verkrijgbare en prachtig gekleurde steen kan in verschillende vormen worden verkregen. De prachtige kleur van het juweel maakt ons zo aantrekkelijk dat het zowel in goud als in zilver past. Een echt geweldige steen in je garderobe is steen van februari. Edelsteen sieraden met deze steen geeft een adembenemende uitstraling aan je persoonlijkheid.

1

Belang: Het is het oude geloof van de Griekse en Romeinse gemeenschap dat het de kracht van Bacchus vermindert en de drager helpt om op een betere manier te denken voor oplossingen.

3. Aquamarijn / Maart-geboortesteen:

aquamarijn-mars-geboortesteen

De naam zelf geeft aan dat de kleur van de steen zeeblauw is. De steen is erg gunstig voor de mensen die in de maand maart zijn geboren. Het is ook een juweeltje dat de relatie tussen twee gladstrijkt en het is daarom een ​​perfect geschenk voor de pasgetrouwde paren.

Belang: Dit mooie juweeltje symboliseert hoop, gezondheid, rijkdom en trouw. De kleur van het juweel symboliseert ook het leven na de dood, d.w.z. het eeuwige.

4. Citrien edelsteen:

citrine-stone

Een citroengeel tot oranjebruine kleursteen is ook verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke vormen. Het is ook gemakkelijk verkrijgbaar met een betaalbare prijs. De helderheid van de steen geeft een blik op de zon en daarom wordt aangenomen dat het een geschenk ervan is. De kleur maakt het onstuimig wanneer bezaaid met gouden sieraden.

Belang: Er wordt aangenomen dat de citrienensteen werd beschermd tegen het gif van slangen en kwaad. Het symboliseert ook succes en welvaart.

5. Diamond of April Birthstone:

diamant-of-april-geboortesteen

Van de verschillende soorten edelstenen zijn diamanten de moeilijkste. Bewonder over de hele wereld, ze zijn zeer aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen bezaaid met goud, zilver of platina. Verkrijgbaar in vele maten en kleuren, ze worden gezegd dat ze zijn gevormd toen de bliksem insloeg op de rotsen en hard werd in de diepten van de aarde.

Belang: Het is het meest bewonderde geschenk voor koppels omdat het eeuwige liefde en verlangen symboliseert.

6. Emerald of May Birth Stone:

emerald-of-mei-birth-stone

Emerald is een van de zeldzaamste gevonden edelstenen. De groene kleur van de edelsteen is donkergroen met een blauwachtige tint. Ze bevatten altijd een intuïtie, wat moedervlek betekent. Men gelooft ook dat de oude mummies zijn gemaakt met een smaragd naast hun nek, wat betekent de eeuwige jeugd.

Belang: De smaragd is een veer en Venus-steen. Dit symboliseert liefde, wedergeboorte en vruchtbaarheid.

7. Glanzende citroengeel steen:

glanzende-lemon-geel-stone

Geïnspireerd door de natuur, staan ​​deze diamanten ook bekend als de fancy color diamond. Ze zijn zeldzaam en verkrijgbaar in koele kleuren zoals fel geel, lichtroze, hemelsblauw, oranje, bruin, cognac, enz. Ze geven een chique uitstraling aan zilveren sieraden met ontwerper draagt.

Belang: De steen symboliseert vuur, schittering, kracht en kracht.

8. Granaat of januari Birthstone:

granaat-of-januari-geboortesteen

Deze unieke steen in de lijst met edelstenen is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt daarom ook een regenboog edelsteen genoemd. Het is verkrijgbaar in Rusland, Afrika, Sri Lanka, Namibië en Rhododendrons met kleuren als respectievelijk rood, groen, oranje, roze en paars. Om deze reden wordt het veel gebruikt als geschenksteen.

Belang: Het symboliseert bescherming omdat het helpt om nachtmerries en ongelukken tijdens het reizen weg te houden.

9. Jade:

jade

De jade edelsteen is naar verluidt een koninklijke steen als het was bezaaid in de kronen van de grote keizers in de oude tijd. De edelsteen sieraden met een jade is ook bekend in de gemeenschap zoals de Darbar en de Maharaja's in de huidige tijd. Het is een gladde en glinsterende steen die ook verkrijgbaar is in roze, lavendel en witte kleur.

Belang: Van de jade wordt gezegd dat hij een symbool is van bescherming, vruchtbaarheid en welvaart.

10. Lapis Lazuli Stone:

lapis lazuli

Het woord lapis lazuli zelf beschrijft de steenkleur. Het betekent blauwe steen. Deze steen staat ook bekend als een koninklijke steen zoals deze in de oudheid werd gekoesterd door de koningen en koninginnen. Verkrijgbaar in twee tinten, hemelsblauw en oceaanblauw, trekken ze je er naar toe in één blik.

Belang: het juweel is belangrijk om je ledematen gezond te houden en de ziel te beschermen tegen angst en afgunst.

Bekijk meer: Edelstenen

11. Maanstenen edelsteen:

maansteen

Een kristallen steen in de edelstenen lijst, wordt verondersteld te zijn gevormd uit de koude bries van de maan. Van verschillende kleuren is de maansteen met blauwe glans de perfecte steen met uiterste helderheid. Het is gemakkelijk verkrijgbaar in India en Madagaskar.

Belang: Volgens de kleur symboliseert het vrede, rijkdom en trouw.

12. Morganite edelsteen:

Morganite

Een steen die de favoriet is van bijna alle vrouwen op aarde is het morganisme. Het is verkrijgbaar in kleuren zoals roze en perzik die je look koeler maken. Omdat het geschikt is voor zowel zilver als goud, is het de dominante steen van de sieradenindustrie.

Belang: De steen vanwege het verzachtende effect symboliseert goddelijkheid, liefde, voorspoed en charme.

13. Onyx edelsteen:

onyx

Ooit gedacht dat het dragen van een zwarte steen! Hier ga je met een zwarte maar modieuze edelsteen onyx. Het is nooit uit de trend en dus veel gevraagd. Het geeft een stijlvolle uitstraling aan de drager. Ook verkrijgbaar in kleuren zoals bruin, rood en wit, maar heeft in het zwart de meeste voorkeur.

Belang: Van de onyx wordt beweerd dat hij de beschermer is van de bozen en de doodmerries naar de drager.

14. Opaal:

opaal

Opaal is ook wel de Koningin der Juwelen genoemd en is de mooiste parel onder de verschillende soorten edelstenen. Het is beschikbaar in regenboogtinten die kleuren blauw en groen bij elkaar hebben, rode en gele flitsen etc. Met elke tint geeft het een realistische uitstraling. De zwarte opaal die zeldzaam is, is ook een delicate steen die de meeste voorkeur heeft.

Belang: Een geboortesteen voor oktober, het is het beste huwelijksgeschenk en symboliseert hoop, onschuld, zuiverheid, trouw, loyaliteit en vertrouwen.

15. Paraiba Tourmaline:

Paraiba-toermalijn

Tussen de verschillende edelstenen lijst is Paraiba Tourmaline de meest kostbare en kostbare edelsteen. De oceanen van Paraiba zijn de enige plek waar je deze stenen kunt vinden. Het geeft een combinatie van zeeblauwe en groene kleuren.

Belang: De steen symboliseert schoonheid, stabiliteit, spiritualiteit, creativiteit en goddelijke liefde.

Bekijk meer: Zeldzame edelsteen sieraden

16. Pearl of June Birthstone:

pearl-of-juni-geboortesteen

Er wordt aangenomen dat een parel de traan is van Goden. Het is de enige edelsteen die beschikbaar is in een levend wezen, de zeeschelpen. Het is de meest schattige en dure edelsteen. De originele parels zijn moeilijk te verkrijgen en daarom zijn kunstmatige parels ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ze geven een klassieke look aan de edelsteen sieraden.

Belang: Net als de parel symboliseert het de zuiverheid, spiritualiteit, wijsheid, integriteit, vrouwelijk enz.

17. Peridot of augustus Birthstone:

peridot-of-augustus-geboortesteen

Peridot is een van de weinige edelstenen die verkrijgbaar zijn in één kleur, limoengroen. Het is verkrijgbaar in Pakistan, China, Myanmar en Arizona. Verkrijgbaar in verschillende vormen, het brengt je sieradencollectie naar een nieuw niveau. Het is ook betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar.

Belang: Er wordt aangenomen dat de drager van dit juweeltje de kracht van genezing krijgt en beschermd wordt tegen nachtmerries.

18. Rubellite Stone:

rubellite

De andere naam die aan deze verbazingwekkende steen wordt gegeven, is rode toermalijn. De kleur van de steen is een combinatie van roze en rode robijn. De steen schijnt op dezelfde manier in zowel daglicht als lamplicht. Men gelooft dat het het hartchakra en het wortelchakra van de mens stimuleert zoals het zich verhoudt tot de aarde en het hart..

Belang: De steen symboliseert perfectie, passie, leven en energie. Het brengt ook emotioneel rust en evenwicht in het leven van de drager.

19. Ruby / July Birthstone:

ruby-juli-geboortesteen

De koning der edelstenen, robijn is altijd al de favoriet geweest van de koningen en koninginnen in de antieke tijd. De hoofdattractie van deze edelsteen is de verscheidenheid aan kleuren die het draagt. Sterk verkrijgbaar in de valleien van Birma, Myanmar en Tanzania, het is zeer gebruikt voor het maken van edelsteen sieraden met verschillende vormen.

Belang: De kleur van de robijn zelf laat zien dat het symbool staat voor passie, liefde, goddelijkheid, moed en emoties. Wanneer begaafd, brengt het geluk en fortuin naar de ontvanger.

20. Sapphire of September Birthstone:

saffier-of-september-geboortesteen

Het woord saffier geeft de kleur van de steen aan, violetblauw. Ze zijn op veel plaatsen in de wereld verkrijgbaar, maar de kostbare zijn te vinden in Myanmar, Kasjmir en Sri Lanka. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen en zijn een van de weinige kostbare edelstenen. Ze geven een elegante uitstraling wanneer bezaaid met sieraden ontwerpen.

Belang: De saffier vertegenwoordigt eerlijkheid, zuiverheid, vertrouwen en loyaliteit. Het kan dus het beste geschenk zijn voor betrokkenheid bij je liefde.

Bekijk meer: Natuurlijke stenen voor sieraden

21. Spinel / augustus Geboortesteen:

spinel-augustus-geboortesteen

De spinellen hebben een vergelijkbare kleur als die van de robijn en zijn daarom ook bekend als de dochter van de robijn. Zelden verkrijgbaar, ze zijn ook te vinden in verschillende kleuren en texturen. Bij Studded In Jewellery geven ze een koninklijke uitstraling aan de drager.

Belang: Het is een sterk geloof dat de drager van de spinel wordt beschermd tegen kwaad, verdriet en in staat is verschillen in relaties op te lossen.

22. Tanzanite of December Birthstone:

tanzanite-of-december-geboortesteen

Dit is de enige steen in de lijst met edelstenen, die verkrijgbaar is in een blauwe fluweelachtige kleur met paarse tinten. Het is ook beschikbaar op slechts één plaats die Mount Kilimanjaro in Kenia is. De steen is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren, waardoor hij geschikt is voor het ontwerpen van sieraden.

Belang: De magische steen is zeer effectief voor mentale stabiliteit. Het levert post-energie om te vechten tegen negatief. Het helpt je ook om jezelf te ontdekken.

23. Topaz of November Birthstone:

topaas-of-november-geboortesteen

Een edelsteen die verkrijgbaar is in verschillende koele kleuren is topaas. De keizerlijke Topaas die in oranje en roze kleurencombinatie wordt geleverd, is de duurste topaz edelsteen. De steen ziet er geweldig uit en geeft een perfectie uitstraling aan de sieraden gemaakt met goud en zilver.

Belang: De oude mensen geloofden dat de topaas het vermogen heeft om te genezen en te beschermen. Het is een magische steen als je ernaar kijkt, je raakt er betoverd door.

24. Turquoise / December Birthstone:

turquoise-december-birthston

Van het turkoois wordt gezegd dat het het ei van de robin is. Het is glashelder, transparant en beschikbaar in koele en rustige kleuren. Ze zijn ook bekend als matrix omdat ze een ontwerp geven dat lijkt op het spinneweb. Het is de oudste steen die werd gedragen door de meest vooraanstaande koningen en koninginnen op de kronen en jurken.

Belang: Van het blauwe turkoois wordt gezegd dat het de kracht heeft om te genezen en voorspoed, geluk en welvaart te brengen voor de drager en hem ook tegen kwade ogen beschermt.

25. Zircon / December Birthstone:

zirkoon-december-geboortesteen

De steen is verkrijgbaar in kleuren zoals zeeblauw, groen, geel, oranje enz. De steen is zeldzaam en ook betaalbaar, dus het is zeer populair in edelsteen sieraden. Het is het oudste juweel op aarde en meestal in de korst te vinden. De blauwe zirkoon wordt in december door het lichaam van de mens gedragen.

Belang: Het helpt de eigenaar om uit elkaar te zijn voor nachtmerries en stil te slapen. Het brengt ook welvaart, eer, zelfrespect, wijsheid en verhoogt het gevoel om van je te houden.

Men gelooft dat wanneer u de juiste edelsteen draagt ​​die voor u raadzaam is, u profiteert van uw verschillende problemen van het leven. Er zijn ook edelstenen zoals Larimer, variscite, jaspis, eoliths enz. Die tot op zekere hoogte ook nuttig zijn in je leven. Dus ga op zoek naar je perfecte edelsteen en maak je leven glad.

Afbeeldingen Bron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 , 25.

1

Leave a Reply

9 + 1 =