6 beroemde tempels in Surat | Stijlen bij het leven

4 0

Surat wordt beschouwd als een van de belangrijkste steden in India en is de administratieve hoofdstad van het district Surat. Het is een van de grootste steden in Gujarat en is de acht grootste steden in India. Er zijn een aantal plaatsen in deze stad die van groot religieus belang zijn. De massale bevolking van deze stad legt een aanzienlijke nadruk op het religieuze aspect en je kunt hier een aantal tempels vinden. Mensen uit het hele land bezoeken de verschillende tempels van Surat. Trouwens, de tempels van de stad zijn vooral bewoond tijdens jaarlijkse festivals in vergelijking met andere grote steden in India. Hier zijn enkele van de beste tempels in Surat die men zou moeten bezoeken.

1. Ambaj Temple (oud):

tempels in surat

Gelegen in het midden van de stad, is deze tempel van enorm belang bij het opbouwen van de reputatie van Surat. Er wordt aangenomen dat het een van de oudste tempels van het land is. Een 'rathyatra' vindt plaats in Surat en deze tempels spelen een enorme rol in die bepaalde periode van tijd. De 'rath' of strijdwagen wordt bestuurd door mensen en is een festival dat de moeite van het vermelden waard is. De strijdwagen is versierd met zilver en dit concept werd voor het eerst geïntroduceerd door een oude kunstenaar die in Ahmedabad verbleef. Op elke dashera wordt deze 'rathyatra' uitgevoerd en komen mensen uit bijna elk deel van het land naar dit religieuze carnaval.

2. Shri Agam Mandir:

tempels in surat2

Dit is een van de grootste Agam-mandirs of tempels verspreid over het hele land. De Agarm Mandir van Surat ligt zeer dicht bij de stad en is vernoemd naar de legendarische Brahmin Gopi. Mensen uit het hele land komen om het puja-patroon en de architectonische schoonheid van deze tempel te observeren. De tempel is opgedragen aan Heer Mahavir en bevat een prachtig beeld van deze god. Samen met dat, worden een aantal andere goden ook aanbeden in deze tempel. Worshippers bewonderen ook de inscripties die overal in de tempel zijn gemaakt.

3. Chintamani Jain-tempel:

tempels in surat3

Van alle tempels in Surat is dit de meest opmerkelijke. Mensen die behoren tot de Jain-religie komen deze tempel vaak bezoeken. De tempel is van enorm historisch belang, aangezien deze in de 16e eeuw onder toezicht van de Mughal-keizers is gebouwd. De tempel toont de populaire plantaardige kleurstof in Gujarat op de muren. De tempel vertoont ook de kwaliteit van het kunstenaarschap dat op de houten muren is gedrukt. Als je een bewonderaar bent van kunst, dan is dit misschien de juiste plek voor jou. Zowel de innerlijke als uiterlijke schoonheid van deze tempel is het vermelden waard.

1

4. ISKCON-tempel in Surat:

tempels in surat4

Onder de vele ISKCON-tempels in India is de tempel in Surat de moeite van het vermelden waard. Mensen uit de hele staat en het land komen deze tempel bezoeken. Deze tempel werd opgericht door Shrila Prabhupada en is gelegen aan de oevers van de Tapi-rivier. De omringende schoonheid van deze tempel maakt het een populaire plek.

Bekijk meer:  Beroemde tempels in Varanasi

5. Kantareshwar Mahadev Temple:

tempels in surat5

Dit is een van de oudste tempels in Surat en is opgedragen aan Lord Shiva. Volgens de lokale bevolking is deze tempel feitelijk opgericht door Moeder Kunti en de Pandava's. Legenden zeggen ook hetzelfde. Dit is een van de belangrijkste tempels in de stad en wordt dagelijks door honderden mensen bezocht.

Bekijk meer:  Tempels in Ranchi

6. Ambika Niketan-tempel:

tempels in surat6

Deze tempel wordt beschouwd als een van de meest heilige vereringsplaatsen in de stad en is ook beroemd om zijn omringende schoonheid. De tempel ligt aan de oevers van de rivier de Tapti. Volgens legendes werd deze beroemde tempel gebouwd in het midden van de 19e eeuw en is opgedragen aan de Moedergodin die een van de vele incarnaties is van Godin Ashtabhuja Ambika.

Bekijk meer:  Tempel in Ooty

1

Leave a Reply

+ 8 = 16