9 beroemde boeddhistische tempels in India met afbeeldingen | Stijlen bij het leven

2 0

Het boeddhisme is een van de grootste religies van de wereld en is in een groot aantal landen dominant. Het is gebaseerd op de leringen van Siddhartha Gautama die bekend werd als Lord Buddha nadat hij verlichting bereikte in de 5e eeuw na Christus. Boeddhistische tempels zijn niet alleen populair in India, maar zijn ook bekend in landen als Nepal, Korea en Thailand. De tempels zijn artistiek en zijn vervaardigd in verschillende stijlen en patronen. Voor het geval je van plan bent om een ​​aantal Boeddhistische tempels in India te bezoeken deze vakantieperiode, zorg er dan voor dat je een glimp opvangt van enkele van de tempels die in de volgende paragrafen zijn opgenomen.

Beroemde boeddhistische tempels in India:

Mahabodhi-tempel:

beroemd Buddhist Temples in India

De Mahabodhi-tempel bevindt zich in Bodh Gaya van Bihar en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en heiligste tempels van het boeddhisme, aangezien dit de plaats is waar Siddhartha Gautama de verlichting had bereikt terwijl ze onder de oude Bodhi-boom zat. De architectuur van deze tempel is prachtig en is een duidelijke weerspiegeling van de verschillende gebruiken, cultuur en traditie van het boeddhisme.

Mahaparinirvana-tempel:

beroemd Buddhist Temples in India-Mahaparinirvana Temple

De Mahaparinirvana-tempel bevindt zich in Kushinagar, gelegen in Uttar Pradesh in het noorden van ons land. Het bestaat uit het zes meter lange beeld van de liggende Boeddha. Het is uitgehouwen in de zandsteen van Chunar en toont met succes de laatste tijd van Boeddha.

Bekijk meer: Beroemde tempel in Karnataka

Ramabhar Stupa-tempel:

beroemd Buddhist Temples in India-Ramabhar Stupa Temple

1

De Ramabhar Stupa-tempel ligt op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de Mahaparinirvana-tempel. Het is ongeveer 49 meter hoog en heeft een speciale betekenis omdat dit de plaats was waar Lord Buddha werd gecremeerd. Het uiterlijk van deze stupa is behoorlijk rijk, glorieus en aantrekkelijk.

Namdroling Nyingmapa Tibetian Monestary and Golden Temple:

beroemd Buddhist Temples in India-Namdroling Nyingmapa Tibetian Monestary

Dit klooster en de tempel in Karnataka zijn inderdaad iets dat je niet mag missen. De gebedsruimte is in goud gebeiteld en het zicht is bijna overweldigend. De twee gouden beelden van Boeddha zijn ook fascinerend en prachtig van uiterlijk.

Bekijk meer: Plaatjes van Hindoetempels in India

Dhamekha Stupa:

beroemd Buddhist Temples in India-Dhamekha Stupa

De Dhamekha Stupa is een van de meest indrukwekkende en mooiste tempel van Sarnath. Het werd gebouwd in het jaar 500 na Christus en heeft elk jaar duizenden pelgrims en toegewijden die deze plaats omringen om de grote Boeddha te aanbidden.

Parinivara-tempel:

beroemd Buddhist Temples in India-Parinivara Temple

De Parinivaratempel van Kushinagar is een van de belangrijkste en belangrijkste toeristische attracties die tegenwoordig te zien zijn. Deze boeddhistische tempel is oud, mooi en zeer goed opgezet. Het heeft een grote historische betekenis en is absoluut een bezoek waard.

Wat Thai Temple:

beroemd Buddhist Temples in India-Wat Thai Temple

De Wat Thai-tempel is een van de meest unieke boeddhistische tempels van India. Het werd gebouwd om de overwinning van de grote koning Bhumibol te vieren. Deze tempel mag niet worden gemist, vooral vanwege de landschappelijke schoonheid en charme.

Bekijk meer: Delhi beroemde tempels

De boeddhistische tempels van Ladakh:

beroemd Buddhist Temples in India-Buddhist Temples of Ladakh

Ladakh staat bekend om zijn boeddhistische tempels en kloosters. De architectuur, stijl en schilderkunst van deze tempels zijn absoluut schitterend. Een bezoek aan de tempels in deze regio zal zeker een prachtige en vruchtbare ervaring worden. Ze vertegenwoordigen sterk de cultuur, stijl en traditie van de boeddhistische religie. De meeste tempels hier zijn omringd door tuinen die zo natuurlijk en mooi zijn om naar te kijken. Hier komen is zeker een heel nieuwe ervaring.

De boeddhistische tempels van Delhi:

beroemd Buddhist Temples in India-Buddhist Temples Of Delhi

De boeddhistische tempels van Delhi zijn levendig, kleurrijk, heilig en prachtig inderdaad. Het gouden beeld van Boeddha dat in deze tempels te vinden is, zal je kaken zeker laten vallen. Ze symboliseren ook de spiritualiteit, de kalme en aangename aard waar deze religie over leert. De tempels hier zijn beroemd en worden elk jaar door duizenden bezocht.

1

Leave a Reply

11 − = 5