9 beroemde parken in Agra met afbeeldingen | Stijlen bij het leven

2 0

Agra, het land van de Taj Mahal en de voormalige hoofdstad van het grote Mughal Empire, resoneert niet alleen met de vele prachtige monumenten die in de stad te vinden zijn, maar ook met even prachtige historische tuinen en nieuw aangelegde parken die de plek mooier maken.

Prachtige parken in Agra met afbeeldingen:

Hier is een lijst van de beste parken in Agra, India.

1. Paliwal Park:

parken in agra

Paliwal Park in het hart van Agra wordt beschouwd als een van de beste stadsparken en staat op de lijst met plaatsen om te bezoeken in Agra. Het park, verspreid over een gebied van ongeveer 70 hectare, omvat een enorme verscheidenheid aan bomen en een klein meer dat open staat voor varen. Het stond voorheen bekend als Hewitt Park en werd omgedoopt tot nagedachtenis aan Shri Krishna Dutt Paliwal, de eerste minister van Financiën van Uttar Pradesh. Omringd door vele onderwijsinstellingen, is het de perfecte ontmoetingsplek voor studenten. Het park trekt ook wandelaars en jongeren aan die er tijdens de zomervakantie van genieten om verschillende spellen te spelen.

2. Mehtab Bagh:

parken-in-Agra-Mehtab-Bagh

Mehtab Bagh, letterlijk betekent Moonlight Garden is de laatste van de 11 Mughal-gebouwde tuinen langs de Yamuna's bank. Gebouwd tegenover de Taj Mahal en het Agra Fort, werd de tuin met zijn witte gipsen loopbruggen, luchtige paviljoens, zwembaden en fonteinen, fruitbomen, planten en struiken, oorspronkelijk gecreëerd om een ​​ideaal zicht op de Taj Mahal te bieden. Het park is in verval geraakt en in de afgelopen jaren gereconstrueerd en hersteld in zijn oorspronkelijke grootsheid die nu een perfecte plek is geworden om het grote mausoleum te bewonderen.

Bekijk meer: Pretparken in Coimbatore

3. Ram Bagh:

1

parken-in-Agra-ram-bagh

Gelegen op slechts ongeveer 5 km naar het noordoosten van Taj Mahal is de oudste Mughal-tuin in Agra, oorspronkelijk gebouwd door keizer Babur in 1528, Ram Bagh was de eerste Perzische tuin die werd gecreëerd om een ​​ideaal islamitisch paradijs te vertegenwoordigen. Letterlijk betekent tuin van ontspanning, wordt aangenomen dat het een retraite voor Babur is geweest van de zorgen van het regeren van een koninkrijk. De tuin wordt verfraaid door een overvloed aan waterwegen en fonteinen en is een perfecte picknickplaats.

4. Dayalbagh Gardens:

parken-in-Agra-Dayalbagh-tuinen

De Dayalbagh-tuinen op 15 km van Agra is een herdenkingstuin die is gebouwd ter nagedachtenis aan de grondlegger van de "Radha soami Satsang-beweging". In de tuin is een groots, zuiver wit marmeren monument gewijd aan Shiv Dayal Sahib. Het is 110 voet hoog en vol majestueuze pilaren. Het monument is een infusie van vihara's, moskeeën, tempels en goerudwaras, waarvan de gemengde religies de basis vormden voor Shiv Dayal Sahib's predikingen. Het park wordt het hele jaar door veel bezocht met het indrukwekkende architecturale werk van het grootse monument als de grootste attractie.

Bekijk meer: Pretparken in Pune

5. Shahjahan Park Agra:

parken-in-Agra-Shahjahan-tuin

Shah Jahan Park in Agra is een van de vele prachtige en aantrekkelijkste tuinen van het Mughal-tijdperk. Het park is een weelderige uitgestrektheid van groen en panoramische schoonheid die het een bijna magische aantrekkingskracht geeft. Omringd door heldere frisse lucht en een rijke geschiedenis, is het park een perfecte plek voor inwoners en toeristen om te ontspannen van de dagelijkse dosis van het leven.

6. Taj Mahal Garden:

parken-in-Agra-taj-mahal-tuin

De Taj Mahal-tuin die de grond siert waarop India's geliefde Taj Mahal staat is zonder twijfel de meest populaire van alle tuinen in de stad Agra. De prachtige tuin gebouwd in Perzische stijl is bedoeld om het paradijs te symboliseren en het is een paradijs. Met zijn perfect onderhouden gazons en weelderig groen is de tuin die omhoog loopt vanaf de hoofdingang net zo'n attractie als het grote mausoleum zelf, en trekt hij mensen van heinde en ver aan in zijn schoonheid.

Bekijk meer: Park Kolkata

7. Taj Nature Park:

parken-in-Agra-taj-natuur-park

Dit park, ook wel bekend als de Taj Nature Walk, ligt op 500 meter van de Taj Mahal en is bezaaid met hoge graslanden rijk aan flora en fauna. Het park biedt een schilderachtig uitzicht op de Taj Mahal op de achtergrond terwijl het tegelijkertijd zijn bezoekers opleidt van de gevarieerde en unieke soorten dieren en planten die hier te vinden zijn.

8. Dolphin The Water World:

parken-in-Agra-dolfijn-water-park

Het Dolphin Water Park belooft een leuke dag gevuld met joyrides en waterspellen. Dit pretpark is geschikt voor kinderen en volwassenen met veel entertainmentopties om uit te kiezen. Het park is overspoeld met een meer van 2 hectare, een tuin aan het meer, een sportcomplex, een healthclub en zelfs een hotel- en cottage-resort voor een geweldig weekendje weg.

9. Sur Sarovar Bird Sanctuary:

parken-in-Agra-sur-sarovar-bird-sanctuary

Gelegen op ongeveer 20 km van Agra, is dit National Bird Sanctuary de verblijfplaats voor meer dan 100 soorten woon-en trekvogels. Het heiligdom wordt verder omringd door een schilderachtig meer genaamd Keetham, dat de thuisbasis is van vele wintertrekvogels. Als je een vogelliefhebber bent, is dit de plek waar je tijdens het winterseizoen wilt zijn.

1

Leave a Reply

5 + 5 =