9 beste toeristische plekken in Haryana om te bezoeken | Stijlen bij het leven

2 0

De kleine staat Haryana heeft in de loop van de jaren veel vooruitgang geboekt en veel sites van natuurlijk, religieus en historisch belang zijn ontwikkeld door de toeristische afdeling van de staat om toerisme te bevorderen. Als gevolg hiervan heeft Haryana een toevloed van toeristen gezien die zich verwonderen over de vele pracht van deze schilderachtige staat. We hebben een aantal Beautiful Haryana toeristische plaatsen om te bezoeken met foto's.

Beroemde plaatsen om te bezoeken in Haryana:

Hier zie je enkele van de beste toeristische plaatsen in Haryana met foto's.

1. Sohna Sulphur Springs and Tourist Complex:

Haryana Tourist Places

Dit kleine stadje Sohna, gelegen aan de voet van de Aravallis in de wijk Gurgaon in Haryana, is een populaire toeristische trekpleister die vooral bekend staat om zijn warmwaterbronnen. Het zwavelachtige water dat uit de bron stroomt bereikt temperaturen van 46 ° C tot 51,7 ° C en er wordt aangenomen dat het geneeskrachtige en helende eigenschappen heeft. Het omliggende complex beschikt over een spa met sauna en stoombad faciliteiten en een zwembad voor toeristen om te genieten. Het is een van de beroemde toeristische plaatsen van haryana om te bezoeken.

2. Sheesh Mahal:

sheesh-mahal_haryana-toeristische plaatsen

Sheesh Mahal, gebouwd in het begin van de 18e eeuw door Faujdar Khan, is een van de oudste bewaard gebleven historische gebouwen in Farrukhnagar, Haryana. Een gebouw met dubbele verdiepingen in rode steen, diende als een paleis voor de Nawab van Farrukhnagar. Sheesh Mahal betekent dat Glass Palace zijn naam dankt aan het sierlijke spiegelwerk dat het interieur van het paleis sierde. Na de ruïnes te zijn gevallen, wordt door de archeologische afdeling geprobeerd het paleis terug te brengen tot een schijn van zijn vroegere schoonheid.

Bekijk meer: Jammu Kashmir toeristische locaties

3. Pinjore Gardens:

1

Pinjore-garden_haryana-toeristische plaatsen

De Pinjore-tuinen in het district Panchkula in Haryana getuigen van de schoonheid van de Mughal-stijltuinen uit vervlogen tijden. Deze 17e-eeuwse tuin is bezaaid met zeven terrassen, elk met verschillende architecturale structuren, variërend van paleizen tot tuinen tot een openluchttheater. Alle monumenten en tuinen zijn te bezoeken met een erfgoedtrein die over het gehele tuincomplex loopt. Het is een van de beste toeristische plaatsen in Haryana. Dit is de beste toeristische plaats in Haryana.

4. Farrukh Nagar Fort:

Farrukh-nagar-fort_haryana-toeristische plaatsen

Farrukh Nagar Fort in Gurgaon is een andere populaire toeristische attractie die het meest bekend staat om zijn poorten die naar naburige steden leiden, waarna de ingangen zijn genoemd. Dilli Darwaza of Delhi Gate die uitkomt in de richting van Delhi heeft de grootste aantrekkingskracht gevolgd door de andere twee overgebleven ingangen, Patli Darwaza en Jhajjari Darwaza.

Bekijk meer: Plekken om te zien in Chhattisgarh

5. Leisure Valley:

leisure-valley_haryana-toeristische plaatsen

Leisure Valley in de uitgestrekte stad Gurgaon is op maat gemaakt voor bezoekers en toeristen. De wijd open groene uitgestrektheid strekt zich uit over 101171 vierkante km en is gevuld met de pracht van een tuin en muzikale fonteinen die dansen op de tonen van de nieuwste muziek in de avondgloed van tuinverlichting. Een trimbaan, speelplaatsen voor kinderen en restaurants vullen de rest van het landschap en zorgen voor een plezierige tijd voor iedereen.

6. Fun 'n' Food Village:

fun-n-food-village_haryana-toeristische plaatsen

Het biedt een perfect uitje met familie en vrienden vol met veel joyrides en waterspellen. Het waterpark alleen heeft het langste waterkanaal van 400 voet lang dat opvalt als een van de belangrijkste attracties van dit attractiepark. Een deel van het park is gewijd aan traditionele kunst en ambachtelijke werken van Indiase ambachtslieden en ambachtslieden vanwaar toeristen een souvenir mee naar huis kunnen nemen.

Bekijk meer: Toeristische plaatsen in de buurt Guwahati

7. Kingdom of Dreams:

koninkrijk-of-dreams_haryana-toeristische-plaatsen

Plezier en amusement worden samengevoegd in één in het Kingdom of Dreams, India's allereerste live theater- en ontspanningsbestemming. The Kingdom of Dream ligt in Gurgaon en is verspreid over 6 hectare grond en is ontworpen om eruit te zien als een groots Indiaas paleis. Live shows en optredens worden gehouden in de twee theaters genaamd Nautanki Mahal en Shows haa Theater, terwijl een aantal van de beste kunstnijverheid en regionale delicatessen van het land te zien zijn in handwerkwinkels en themarestaurants in een boulevard die bekend staat als Culture Gully.

8. Karna Lake:

karna-lake_haryana-toeristische plaatsen

Karna Lake is een druk bezochte toeristische plek in de wijk Karnal in Haryana. Gemaakt van wat eens moerasland was, is het meer nu een prachtig stuk smaragdgroen water. De rust van het meer wordt alleen verbroken door het opspatten van eenden en ganzen in en uit het water. Peddelen in gekleurde zwanenboten is een extra attractie.

9. Sultanpur National Park:

Sultanpur-national-park_haryana-toeristische plaatsen

Het Bird Sanctuary ligt op 15 km van Gurgaon en wordt het meest bezocht door vogelaars. Wintertijd is de beste tijd wanneer je een groot aantal trekvogels kunt spotten. Het park is ook een populaire picknickplaats.

Dit waren enkele van de beste dingen om te doen in Haryana. De beste tijd om Haryana te bezoeken is van oktober tot maart, het is het koelste seizoen, een rustige en aangename tijd om Haryana te bezoeken en het zomerseizoen heeft niet de voorkeur omdat het te warm is.

Afbeeldingen Bron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

1

Leave a Reply

1 + 9 =