Bitter Gourd Side Effects Stijlen bij het leven

2 0

Bittere pompoen is een van de groenten die worden gebruikt voor het bereiken van veel gezondheidsdoelen voor het lichaam. Veel mensen gebruiken bittere kalebassen die ook bekend staan ​​als Karela in de dagelijkse voeding om een ​​goede controle over de bloedsuikerspiegel en de behandeling van diabetes te verzekeren. Er zijn veel meer voordelen verbonden met bittere pompoen. Er is echter ook een donkere kant aan deze groente. Afgezien van het geven van het lichaam verschillende vitamines en mineralen, kan de overmatige consumptie van deze groente leiden tot veel bijwerkingen voor het lichaam die je niet zou willen.

Om meer te weten te komen over welke bijwerkingen het kan hebben, bekijk deze handleiding hieronder. Het zal u zeker helpen met de ideale informatie die u moet weten:

bitter gourd side effects

1. Stimuleert miskraam:

Een van de belangrijkste bijwerkingen van bittere kalebas is dat het leidt tot een miskraam en daarom helemaal niet wordt voorgesteld voor zwangere dames. De emmenagogue en abortieve eigenschappen van bittere pompoen maken het een nogal inefficiënte groente voor zwangere vrouwen. Meestal leidt het tot onverklaarde miskramen bij vrouwen als ze het regelmatig nemen. Dit is bewezen door professionals.

Zie meer: ​​Bijwerkingen Apple Azijn

2. Tussentijdse menstruatie:

Een andere bijwerking geassocieerd met regelmatige consumptie van bittere kalebas is dat het de menstruatie bij vrouwen veel vroeger dan hun normale datum brengt en de 28-daagse cyclus belemmert. Dit maakt het belangrijk voor zogende vrouwen om ook deze groente te vermijden. Zorg ervoor dat u hiervan afziet als u geen voortijdige menstruatie wenst.

3. Verlaagt fertiliteitsniveaus:

Dit is een groente die uw zwangerschapsresultaten zou kunnen belemmeren als u een baby plant. Het is bekend dat het een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen. Het creëert enzymen die toxische effecten op het lichaam hebben en kunnen spelen met vruchtbaarheid. Dit is een bijwerking die je niet zou willen als je in het stadium van gezinsplanning bent.

1

4. Lever- en nierproblemen:

Eenvoudig gezegd, professionals bevelen aan dat mensen met leverproblemen en nierproblemen de bittere pompoen volledig moeten vermijden. Het is een groente die niet gemakkelijk kan worden verteerd en daarom geen geschikte groente is voor deze patiënten.

Meer zien: Kokoswater nadelen

5. leidt tot buitensporige lage suikerniveaus:

Regelmatige inname van bittere kalebas kan de suikerspiegel tot een te hoog niveau verlagen en een die de glucose in het bloed uit balans brengt. Mensen die medicijnen en bittere kalebas gebruiken voor diabetes kunnen dit probleem ervaren. Overmatige lage suikerniveaus hebben hun eigen set van complicaties waarmee u te maken kunt krijgen.

6. Veroorzaakt hemolytische bloedarmoede:

Overmatige consumptie van bittere kalebas kan je gemakkelijk vatbaar maken voor hemolytische bloedarmoede met tekenen als coma, koorts, buikpijn en hoofdpijn. Dit maakt het belangrijk voor elke persoon om een ​​bittere kalebas op een goed uitgebalanceerde en geschikte manier te hebben.

7. Diarree:

Het is een van de milde bijwerkingen van bittere pompoen, maar een die gemakkelijk kan optreden bij overmatige consumptie van deze groente. Diarree is zeker een neveneffect om naar te zoeken. Het is een van de vaak voorkomende bijwerkingen die hier genoemd worden.

8. Maagzweren:

Een bijwerking van bittere pompoenconsumptie komt voor als een van de gezondheidsproblemen die maagzweren worden genoemd. Dit is weer iets dat je moet onthouden voordat je deze groente gaat consumeren.

Meer zien: Bijwerkingen van knoflook eten

9. Veroorzaakt toxiciteit bij kinderen:

Bittere kalebassen creëren giftige stoffen bij kinderen en worden daarom helemaal niet aanbevolen voor kinderen. Dit is een neveneffect dat hier een vermelding waard is. Braken, diarree en iets zo extreem als de dood kan worden veroorzaakt bij kinderen met een bittere kalebas.

Afbeeldingsbron: sluitervoorraad

1

Leave a Reply

51 + = 60