Cultuur en festivals van Karnataka | Stijlen bij het leven

3 0

Omvat door de Arabische zee en Laccadive, is een staat net ten zuidwesten van India, die een van de megasteden en trots van India, Bangalore, herbergt. De staat Karnataka is tegenwoordig een van de meest ontwikkelde betonnen agglomeraties die onderdak biedt aan een enorme gediversifieerde bevolking. Samen met de mensen ondersteunt deze staat ook een grote verscheidenheid aan bosleven, een ontelbare verzameling planten en dieren. Omdat het een historische plek is en ook een ontwikkelde plek, trekt deze plek toeristen aan als een honing naar een bij.

Cultuur en festivals van Karnataka | Stijlen bij het leven

Wat mensen dwingt, des te meer is hun cultuur. Afgezien van de inheemse kannadigas, is deze plek een huis voor veel verschillende kleine stadstammen zoals de tuluvas, kodava's, enz. Maar wat hen het meest dwingt, is hun verschillende scala aan festivals het hele jaar door. Vanwege de massale verstedelijking en globalisering en de economische bronnen zijn veel voorkomende festivals zoals de New Years en de Christmas een gebruikelijke praktijk.

Bekijk meer: Beroemde Festivals van Goa

Maar er zijn meer. Er worden hier traditionele festivals gevierd die mensen meer verbinden met hun cultuur.

Cultuur en festivals van Karnataka | Stijlen bij het leven

Het jaar begint in januari met het Pattadakal Dance Festival. Pattadakal, een stad in Karnataka, is de bronplaats voor de uitvoering van dit festival, georganiseerd door de regering van Karnataka zelf. Dit festival viert de lange levende erfenissen van de ingewikkeld gesneden tempels met de rijke Zuid-Indiase cultuur, hun prachtige gebeeldhouwde tempels en hun erfgoed. Het festival wordt vrolijk gepasseerd door de hoofdattractie, de "nrityotsava" waar dansnummers worden uitgevoerd door enkele van de bergkiekdanseressen aller tijden vergezeld van een kermis of mela.

Bekijk meer: Beroemde festival van Himachal Pradesh

Cultuur en festivals van Karnataka | Stijlen bij het leven

Dan komt de Dusshera ook bekend als Navratri of Durgotsav, een krachtig tiendaags festival dat de overwinning van het goede over het kwaad viert als Ravana, een van de meest eminente mythische schurken met tien hoofden is gebouwd met de hulp van hooi en andere brandbare stoffen die is anderhalve meter lang en kan daarna worden gevuld met vuurwerk. Zodra ze op pad gaan, valt de pop van Ravana uiteen en beschrijft zijn dood terwijl de held Rama de overhand heeft. Dit wordt gevierd met stille pracht en grootsheid. Mensen zijn gekleed in hun beste kleding en drukke lip-smakende gerechten koken.

1

Bekijk meer: Beroemd festival van Kerala

Cultuur en festivals van Karnataka | Stijlen bij het leven

Een ander festival dat op grote schaal wordt gevierd, is de Ganesh Chaturthi. Waar de olifantsgod wordt vereerd en gepresenteerd met offergaven later om te worden meegenomen voor onderdompeling gevolgd door een massale processie. Een ander dergelijk festival is de Makar Shankranti, een oogstfeest waar de zonnegod gebeden en aanbidding wordt aangeboden. Verschillende snoepjes worden bereid en verdeeld onder de geliefden terwijl mensen plezier maken.

Maart markeert de festivalmaand waar festivals als Hoysala Mahotsava en Karaga worden gevierd. Terwijl de eerste de culturen van de inboorlingen viert door een dansfestival te organiseren in de tempels van BElur en HAlebid, viert men later de Darmaraya-tempel gevierd ter ere van prinses Draupadi, echtgenote van de vijf broers uit het Indiase epos Mahabharata.

Als de dusshera in oktober niet genoeg was, zal het HAmpi-festival in november. Van de verwoeste stad van HAmpi, komt de bron van dit festival wanneer de stad wordt verlicht en versierd voor het beroemde festival georganiseerd door de regering van Karnataka. Het enige doel is om deze verbazingwekkende stad gegraveerd te houden in de miaden van de mensen, de verloren traditie, het gebiologeerde houtsnijwerk - allemaal een aandenken om te koesteren.

Cultuur en festivals van Karnataka | Stijlen bij het leven

Dan zijn er nog andere festivals zoals het aardnootfestival in Bangalore, de ayodhya-puja die indirect deel uitmaakt van de Navratri-viering of het Gowri-festival vlak voor de Gnesh-chaturthi, waar heer Gowri, de vrouw van Shiva en Ganesha's moeder, bidondes aanbiedt.

Dus we zien, Karnataka is een feestelijke staat met festivals het hele jaar door, voor alle verschillende etniciteiten en religies die het huisvest.

1

Leave a Reply

87 + = 93