Cultuur en festivals van Nagaland | Stijlen bij het leven

2 0

Nagaland-festivals hebben een levendig en rijk cultureel erfgoed. Het is een land van talrijke festivals. De staat Nagaland wordt bewoond door 16 hoofdstammen. Deze omvatten de Kukis, Angamis, Changs, Konyaks, Aos, Kacharis, Sumis, Chakhesangs, Lothas, Pochurys en anderen. Elk van deze stammen heeft zijn eigen unieke en stellaire en inheemse cultuur, gebruiken, tradities en festivals. Dit artikel geeft een overzicht van enkele van de Cultuur en Festivals van Nagaland viert het hele jaar door.

Beroemde cultuur en festivals van Nagaland met afbeeldingen:

Laten we naar de oude festivals van Nagaland kijken.

Horn Bill Festival:

festivals of nagaland

Het Horn Bill Festival van Nagaland is een toeristische attractie die mensen uit het hele land en het buitenland aantrekt. Het vertegenwoordigt de multiculturele kleuren van deze Noordoost-Indiase staat. Dit festival begint elk jaar in de eerste week van december. Het gaat dan een week verder. De naam van het festival is na de hoorn bill vogel. Deze naam is symbolisch omdat de vogel een sterke invloed heeft op de inheemse folklore en cultuur van de stammengemeenschappen die in de staat leven. Op deze dag nemen troepen van de verschillende stammen van Nagaland deel aan de traditionele dansen. Ze zingen volksliederen, spelen muziekinstrumenten en nemen deel aan verschillende sporten en activiteiten van het soort.

Verschillende traditionele kunstvormen worden tentoongesteld als onderdeel van dit festival. Dit omvat houtsnijwerk, schilderijen, sculpturen en bamboewerk van traditionele Naga-kunstenaars. Het festival gaat dan door tot de avond waarop dan meerdere muzikale concerten worden gehouden. Dit festival helpt om de diverse culturen van de stammen van Nagaland te verenigen.

Bekijk meer: Belangrijk festival van Orissa

De Regering van Nagaland onder de toeristische afdeling besliste om het gemeenschappelijke festival in het jaar 2000 te houden voor culturele eenheid en om toeristen te faciliteren om alle Naga-feesten tegelijk te zien, dat wil zeggen, op dezelfde tijd op dezelfde plaats. Het Horn Bill Festival wordt traditioneel gevierd in de hoofdstad van Nagaland, Kohima. Het festival heeft als doel de natuurlijke habitat en rijkdom van de Naga-cultuur en het erfgoed te behouden, te doen herleven en te ondersteunen.

Moatsu-festival:

Cultuur en festivals van Nagaland | Stijlen bij het leven

1

Bekijk meer: Festivals van West-Bengalen

Het Moatsu-festival wordt gevierd door de Ao-stam in Nagaland. Het wordt elk jaar gevierd in de eerste week van mei. Op dit festival worden een aantal traditionele rituelen uitgevoerd. Zaden worden door de mannen van deze stam in de rijstvelden gezaaid. Nadat de zaden zijn gezaaid, observeert de Ao-stam Moatsu Mong. Het belangrijkste doel van dit Moatsu-feest is om de zegeningen van de Almachtige God te zoeken na een nieuwe oogst of huwelijk, of het schoonmaken van de reparatie van gebouwen of andere activiteiten van het type. Om deze heilige gelegenheid te vieren, wordt rijst-bier gemaakt en feesten worden gekookt door het beste van varkens en koeien bij deze gelegenheid te slachten.

Het vrouwenvolk en mannenvolk houden zich bezig met drinken, eten, dansen en zingen van volks- en krijgerliederen. Dit festival verheerlijkt de moed, moed en moed van de oude folk-helden waar ze over zingen. De mensen vieren het Moatsu-festival door volksliederen te zingen, muziekinstrumenten te bespelen en meeslepende dansen aan te gaan. Het festival wordt jaarlijks gedurende drie dagen geobserveerd. Dit duurt van 1 mei tot 3 mei. Sangpangtu wordt waargenomen tijdens het festival. Het is een symbolische viering. Bij het observeren van Sangpangtu zitten mannen en vrouwen van de verschillende stammen rond een vuur dat wordt aangestoken. De Ao tribale mannen en vrouwen sieren zichzelf in hun traditionele kleding. Het vrouwvolk van de stam zorgt voor gastvrijheid. Ze serveren het vlees en de wijn.

Bekijk meer: Hoofdfestival van Punjab

Aldus stellen deze festivals de ware levendigheid van de cultuur van de staat Nagaland bloot. Ze proberen de verschillende stammen te verenigen en bevorderen de harmonie en welwillendheid van iedereen.

Afbeeldingen Bron: 1, 2.

1

Leave a Reply

9 + 1 =