Garbhasana (Fetus Pose) – Hoe te doen en Voordelen | Stijlen bij het leven

2 0

Yoga die dateert uit de pre-Vedische tijd is oorspronkelijk begonnen in India. Nu wordt het over de hele wereld beoefend. Omdat yoga niet alleen heilzaam is gebleken voor het lichaam, maar ook voor lichaam en geest, is het de meest populaire vorm van lichaamsbeweging. Hectische gymschema's hebben een achterbank ingenomen terwijl yoga is gevorderd. Het kan verschillende ziekten behandelen, van rugpijn tot angst. Yoga behandelt en zuivert lichaam en geest van binnenuit.

Er zijn tal van yogahoudingen beoefend door mensen van verschillende moeilijkheidsgraden. De enige die nu wordt besproken, is een relatief complexe houding die Garbhasana is. Garbha is een Sanskrietwoord dat foetus betekent en asana is een houding. Dus, Garbhasana staat ook bekend als de Embryo Pose of de Fetus Pose. Voordat we de voordelen van Garbhasana bespreken, laat ons weten hoe we deze houding kunnen krijgen.

Garbhasana

Bekijk meer: Voordelen van Natarajasana

Hoe je dat doet:

Omdat Garbhasana of de Foetus Pose een complexe houding is, bereik je bij het eerste gebruik misschien niet de perfectie. Herinner jezelf eraan om geduldig te zijn en je zult leren om het perfect gedaan te krijgen in een paar dagen of weken. Zoals de naam al doet vermoeden, zal je lichaam een ​​vorm aannemen van een foetus wanneer de houding volledig is voltooid. Gebruik een mat of een deken en ga comfortabel op de grond zitten met je benen uitgerekt voor je en je wervelkolom moet rechtop staan.

Terwijl je je rechterknie buigt, plaats je hem op de linkerdij. De zool van de voeten moet naar boven wijzen en uw hiel moet zich dicht bij de buik bevinden. Herhaal hetzelfde met je linkerbeen. Steek nu uw rechterhand tussen de opening van de rechter dijbeen- en kuitspieren. Herhaal hetzelfde met de linkerhand. Om je benen vast te houden, moeten je ellebogen zich rond de kuitspieren buigen. Terwijl je uitademt, til je de benen geleidelijk op met je handen. Trek de benen omhoog totdat je handen je oren bereiken en vasthouden.

Garbhasana

Vergeet niet om in te ademen en uit te ademen als je de houding ongeveer 30 seconden vasthoudt. Je zult je comfortabel voelen met oefenen en dan kun je de houdbaarheid van de houding verlengen. Vergeet niet om niet te haasten met de houding. Adem en doe het rustig aan, anders verliest u uw evenwicht.

Bekijk meer:  Voordelen van Kurmasana

Voordelen van Garbhasana:

Net als andere yogahoudingen heeft Garbhasana yoga ook vele voordelen. Lees verder om erachter te komen hoe deze yoga-oefening je lichaam, geest en ziel kan helpen.

1

1. verwijdert zenuwaandoeningen:

Garbhasana moet worden beoefend door mensen die lijden aan een zenuwaandoening, omdat het helpt deze te verlichten.

Bekijk meer:  Navasana Yoga Benifits

2. Buikorganen krijgen gestemd:

Als je een uitpuilende buik hebt of als je gewoon wilt dat je buik afgezwakt wordt, dan is dit de juiste oefening voor jou. Garbhasana masseert niet alleen maar ook de buikorganen.

3. Goed voor de spijsvertering en verhoogt de eetlust:

Zeg vaarwel tegen je spijsverteringsproblemen als je leert om de foetushouding met perfectie te doen. Voor degenen die minder trek hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken, want deze oefening zal de eetlust zeker verhogen.

4. Zorgt voor een betere balans:

Van het lezen van de stappen hoe Garbhasana te doen en de foto's te zien, het is duidelijk dat deze oefening balans vereist. Degenen die ernaar streven om dit met succes te doen, zullen een betere lichaamssituatie bereiken. Het helpt ook bij het geven van een gevoel van evenwicht in de geest.

5. Kalmeert en regelt de geest:

Als u iemand bent wiens bijnieren altijd regulerend zijn of last hebben van angst- of woedeproblemen, dan moet deze houding zeker worden beoefend voor uw voordelen. Garbhasana helpt bij het beheersen en kalmeren van de geest, wat leidt tot minder opwinding van de geest.

Dit zijn de technieken en voordelen van Garbhasana-yoga en die door iedereen moeten worden gedaan om een ​​gelukkig leven te leiden. Dus laten we allemaal deze Embryo-pose vandaag proberen om vol bonen te zitten.

Afbeeldingen Bron: 1, 2.

1

Leave a Reply

+ 82 = 86