Garudasana Yoga (Eagle Pose) – Hoe te doen en hun voordelen | Stijlen bij het leven

4 0

Heb je Garudasana ooit gedaan? Als je liever yoga hebt dan zware oefeningen, dan moet je wel wat weten over de pose van Garudasana. Deze asana heeft voordelen om ernstige fysieke en mentale aandoeningen te verwijderen. Dit is niet zo actieve oefening, maar een onderdeel van zachte yogahouding en toont ook een groot voordeel voor onze gezondheid. Daarom bespreken we vandaag in dit artikel de houding van Garudasana en hun gezondheidsvoordelen.

garudasanaJullie weten allemaal dat Garuda het epos betekent dat de "koning van de vogels" is, en het voertuig van Vishnu. Garuda werd aanvankelijk herkend met het "alles verterende vuur van de zonnestralen." In het Engels betekent Garuda 'Adelaar' en deze houding verplicht zijn betrokkenheid bij 'Garuda'. Het belangrijkste doel van deze yogapositie is heel goed voor je benen, onderrug en je heupen. Je moet op één been staan ​​tijdens het uitvoeren van deze pose en vandaar dat deze asana zo genoemd is.

Instructies voor Garudasana Yoga (Eagle Pose):

Nu, hier geven we je de belangrijke informatie waarmee je deze asana heel perfect kunt doen. De richtingen zijn als volgt;

Stappen:

1. Begin met staande houding op een matachtige berghouding en buig in je knieën, ook al stijg je je linkervoet. Wijs gestaag op de rechtervoet terwijl je de linker dij over de andere oversteekt. Houd de richting van je linkerteen op de grond, hoewel je je voet achteruit duwt.

2. Ontspan en verzacht je schouder. Zet je voet boven het lagere kalf en onderhoud je lichaamsbelasting op de rechtervoet.

3. Spreid je armen gelijk aan de vloer, en vergroot je schouder ten opzichte van je romp. Kruis je armen in een rechte lijn op de manier van je romp.

4. Plaats de rechterarm direct boven de linkerarm en ontspan geleidelijk aan de ellebogen. Boost de onderarmen en maak ze haaks op de grond. Onthoud één ding dat het achterste gedeelte van je handen tegenovergesteld is aan elkaar.

5. Druk beide handen naast elkaar om ervoor te zorgen dat uw handpalmen naar elkaar toe wijzen. De duim van je rechterhand moet in staat zijn om over te gaan en gedaan met de pink van je linkerhand.

1

6. Druk beide handen op een georganiseerde manier in en verhoog uw ellebogen langzaam. Spreid je vingers en laat ze naar de bovenlimiet wijzen.

7. Stop ongeveer 30 seconden in deze positie en ontspan je armen of benen. Ga terug naar de berghouding en herhaal de positie later, waarbij je de richting van je armen en benen omzet.

Gezondheidsvoordelen van Garudasana Yoga:

Garudasana is een houding die verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt en sommige daarvan zijn de volgende;

 •  Herstelt gevoel van lichaamsbalans en neuro-spiercoördinatie.
 •  Verhoogde soepelheid van het lichaam door schouders, dijen bovenrug en heupen uit te rekken.
 •  Handig voor zowel nieren als prostaataandoeningen.
 •  Om structurele en houdingsfouten te corrigeren.
 •  Voordelen om taaiheid van de schouders te elimineren.
 •  Handig voor het wegwerken van urineproblemen.
 •  Het verhoogt je reflectievermogen door de focus van de geest te ontwikkelen.
 •  Om de ligatuur en spieren van de tenen en voeten te trainen
 •  Motiveert de organisatie tussen de schouderbladen en stopt het letsel.
 •  Het helpt voorkomen van astma, ischias en lage rugpijn problemen.
 •  Het is erg handig om de concentratie te verhogen.
 •  Het wordt ook aanbevolen voor het elimineren van kramp in de kuitspieren.
 •  Versterkt enkels, benen en voeten en kuiten.
 •  Genereert immovabiliteit op de kernspieren en Inspireert kalmte.
 •  Om spieren van de schouder, armen, borst en buik te stretchen.

Garudasana voorzorgsmaatregelen:

 •  Als je een soort van verwonding hebt, voer je deze pose niet uit.
 •  Niet geschikt voor zwangere vrouwen evenals voor zwaarlijvige.
 •  Moet strikt worden getraind onder leiding van een yogaleraar of alleen onder leiding van een yoga-expert.

Bekijk meer: Voordelen van Gomukhasana

Enkele meer voordelen van Garudasana Yoga (Eagle Pose):

We hebben al heel wat garudasana-voordelen leren kennen en nu zullen we wat meer leren kennen zodat we onszelf kunnen motiveren om deze houding regelmatig te gaan oefenen.

1. Regelmatig garudasana uitvoeren versterkt en versterkt niet je armen en ledematen, maar het hele lichaam. Het is zoals gezegd een van de zachtste poses van yoga en ziet er heel gemakkelijk uit. Het geval is echter niet en het uitvoeren van de hele houding is eigenlijk niet zo eenvoudig.

2. Massage blijkt zeer nuttig te zijn voor gespannen spieren en alle andere dergelijke problemen. De adelaarshouding biedt deze massage op natuurlijke wijze. Het geeft wrijving aan de delen van het lichaam, zoals je gekalde, hoge tonen, armen en ellebogen, samen met een paar anderen en dus wordt de vibratie binnen elk deel gecreëerd. Dit wordt uiterst nuttig om u te verlichten van stress en lichamelijke pijn die hierdoor wordt veroorzaakt.

3. Lichaamsbalans is erg belangrijk en de garudasana yoga doet dat perfect. Het helpt bij het opbouwen van fixatie door de geest te kalmeren en ook om je concentratievermogen te vergroten. Dit is verder nuttig wanneer je werkt, want een veel voorkomend probleem is hoe mensen extreem onrustig voelen terwijl ze aan het werk zijn.

4. De bloedsomloop verbetert en de zenuwen en aders strekken zich goed uit terwijl je garudasana uitvoert. De bloedtransportschepen openen zich goed en alle verstopte gebieden worden goed schoongemaakt. Dit helpt dus bij de bloedcirculatie en dus krijg je bloed goed doorlopen tot je hersens je de broodnodige ontspanning geven.

5. De genezing van gewrichts- en spierpijn zijn enkele andere garudasana-voordelen. Het klopt dat strekoefeningen, zoals deze, zeer goede stretchfactoren zijn voor het hele lichaam en je dus van pijn bevrijden.

garudasana ( Eagle Pose)

Garudasana Yoga voor de beginners:

Het is mogelijk dat je het in het begin misschien moeilijk vindt om je armen of benen in te pakken zoals het hoort voor een perfecte garudasana-houding. Dit kan een beetje gemakkelijker worden gemaakt. Onthoud allereerst dat je je ledematen niet moet forceren op een manier dat ze gespannen raken. Yoga gaat over ontspanning en je zou op dezelfde manier moeten volgen. Nu kunt u hiervoor uw armen voorzichtig recht en evenwijdig strekken en dan gewoon proberen deze in de gegeven houding te omsluiten. Doe hetzelfde voor de benen. U kunt uw eigen comfortniveau kiezen en vervolgens trainen. Het is erg belangrijk om altijd de beste voordelen te behalen.

Advancement:

Als je voelt dat je nu je comfortniveau hebt bereikt tijdens het doen van de houding, dan heb je zeker enige vooruitgang nodig en dit kan gebeuren met een aanpassing van de manier waarop je ademt. Voor een geavanceerde structuur kun je volledig uitademen en je buik uitduwen en proberen je knie je elleboog te laten raken. Houd de ademhaling constant en houd deze niet lang vast.

De adelaarshouding is een zachte yogahouding die je kunt gebruiken in je dagelijkse fitnessregime en je zult zeker snel voordelen krijgen. Het is in het begin een beetje ingewikkeld, maar met de praktijk worden dingen heel goed.

Bekijk meer: Hoe Sukhasana te doen

1

Leave a Reply

3 + 5 =