Hoe fenegriek te gebruiken voor gewichtsverlies? | Stijlen bij het leven

3 0

Het zou waarschijnlijk verbazingwekkend kunnen zijn hoe alledaagse producten wonderen kunnen doen. Fenegriek die algemeen bekend staat als methi in India is een nuttig huishoudkruid. De zaden en bladeren worden gebruikt voor de verschillende geneeskrachtige eigenschappen. Fenegriek is nog een andere wonder Indiase specerij die veel wordt gebruikt in keukens voor het maken van verschillende recepten zoals curries, dals en andere vegetarische gerechten. Zowel de zaden als de bladeren worden zowel in culinaire als in medicinale doeleinden gebruikt.

Je kunt veel dingen doen om gewicht te verliezen, of het nu om lichaamsbeweging of dieetvoeding gaat. Een van de eenvoudige trucs voor gewichtsverlies is om dit gezonde kruid in uw dieet op te nemen. Hierdoor voel je je sneller vol en eet je minder dan normaal. Fenegriek bladeren en zaden hebben een sterke smaak en zijn bitter naar smaak. Het opnemen van fenegriek in onze dagelijkse voeding kan ons helpen gewicht te verliezen.

fenegriek for weight loss

Fenegriek of Methi Dana Voordelen voor gewichtsverlies:

Dus nee! Je hoeft ze niet gewoon te consumeren. U kunt zien hoe het kan worden behandeld voor verschillende doeleinden.

1. Fenegriek naast het helpen bij de behandeling van diabetes, het verhogen van de moedermelkstroom bij nieuwe moeders en vermindert ontstekingen, het heeft bewezen resultaten in gewichtsverlies. Fenegriek werkt in programma's voor gewichtsverlies voornamelijk vanwege het rijke polysaccharidegehalte dat bekend staat als galactomannan in zijn zaden. Dit onderdeel is zo handig dat het nu ook wordt geëxtraheerd om voedingssupplementen te maken. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat fenegriek meer dan 75 procent oplosbare vezels bevat, wat helpt bij het bevorderen van een bevredigend gevoel van volheid.

2. Gewoon door enkele geweekte fenegriekzaden elke ochtend in een lege maag te kauwen, helpt het om weinig ongewenste kilo's van ons lichaam kwijt te raken. De aanwezigheid van natuurlijke oplosbare vezels in de zaden doet onze maag opzwellen en geeft ons een gevoel van volheid van de maag waardoor we onze eetlust onderdrukken.

3. Fenegriekzaden bevatten een laag koolhydraatgehalte waardoor we geen extra kilo's kunnen winnen.

4. Het is erg belangrijk om de inname van calorieën te verminderen; fenegriekzaden bevatten weinig calorieën. Dus ook in onze voeding is gezond en gunstig in het natuurlijk afvallen.

Bekijk meer: Hoe vlas zaden te eten voor gewichtsverlies

Hoe kunnen we Fenegriek gebruiken voor gewichtsverlies:

Laten we eens kijken op welke manier we fenegriek of methi kunnen gebruiken om af te vallen.

1

Fenegriekzaden:

Neem een ​​paar fenegriekzaden en verwarm deze in een pan op een medium vuur. Droog de zaden braden totdat ze hun kleur veranderen in donkerbruin. Laat ze eerst afkoelen en maal ze in een molen om een ​​fijn fenegriekpoeder te krijgen. Gebruik dit poeder in curries of andere gerechten om het te consumeren in uw dagelijkse voeding.

Fenegriek poeder:

Fenegriek of methi in poedervorm is effectiever voor gewichtsverlies. Je kunt ook een theelepel fenegriekpoeder inweken of rauwe methizaden in yoghurt gebruiken. Meng ze goed en eet het elke avond na het avondeten. Deze fenegriekzaadjes gemengd in yoghurt helpen bij gewichtsverlies en helpen ook bij de spijsvertering.

Fenegriek Capsules:

Je kunt fenegriek zelfs in capsulevorm consumeren door ze driemaal per dag te nemen. Rauwe zaden eten kan voor veel mensen moeilijk zijn na een dag, dus probeer een theelepel fenegriekzaadpoeder in een glas water of in een sap te mengen. Drink dit drankje drie keer per dag voor snelle resultaten.

Fenegriek thee:

Fenegriek thee voor gewichtsverlies is bewezen. Het thee poeder is gemakkelijk verkrijgbaar in markten. Deze fenegriek thee zal je zeker wat afvallen van je lichaam. Deze kruidenthee kan ook thuis worden bereid door een theelepel fenegriekzaadpoeder in een kopje groene of zwarte thee te mengen.

Kook de fenegriekpoeder samen met de groene of zwarte thee en zeef het. Drink deze vers bereide thee op een lege maag om uw eetlust te beteugelen. Zwangere of zogende moeders worden aanbevolen om deze thee te vermijden.

Fenegriek Water:

Fenegriekwater of Methi-water is een andere effectieve drank voor gewichtsverlies. Geniet 's nachts van 1 eetlepel methi-zaden in water. Zeef het mengsel en drink het op. Eenvoudig! Rechts?

Hoe fenegriekpoeder te maken?

Een beetje fenegriek, in de vorm van fenegriekpoeder of zaden, is essentieel in uw dieet. Kijk hoe je dit kunt maken en gebruiken in je dagelijkse dieet.

  1. Rooster de zaadjes op een kadai.
  2. Wanneer het bruin begint te worden. Roost de methizaden tot het een beetje carameliseert. Door karameliseren verliest het zijn suiker en wordt het minder bitter.
  3. Vermaal het in je mixer om een ​​fijn poeder te maken.
  4. Bewaren in een luchtdichte pot.

Nu je weet hoe je het moet maken, kun je dit hier gebruiken en toepassen op je voedingssupplementen.

  • Meng een theelepel honing met fenegriekpoeder. Breng je haar goed aan en laat het droog. Dit wordt gebruikt om tegen roos te vechten.
  • Meng een klein deel van je brooddeeg tot een pittig brood. Op deze manier heb je een brood gebakken en aan je gezondheid enkele noodzakelijke supplementen toegevoegd.
  • Voeg een klein theelepel toe tijdens het koken. Voeg dit samen met je kruiden toe aan de curry en meng goed. Het reinigt je lichaam en spoelt de gifstoffen af.
  • Maak een fenegriek thee met honing. Het verlicht hoofdpijn en kalmeert de maag.
  • Om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden, maakt u een portie fenegriekpoeder en warm water. Voeg een lepel poeder toe in warm water en drink op een lege maag.

Hoewel fenegriekzaden nuttig zijn bij het verliezen van gewicht, maar we moeten altijd onthouden dat het eten van fenegriekzaden alleen niet zal helpen bij het verliezen van gewicht. Behalve dat we ze regelmatig moeten volgen, moeten we onze levensstijl veranderen. We moeten veel bewegen, fitnessen, gezond eten en regelmatig wandelen en joggen.

Bekijk meer: Dieetsalades voor gewichtsverlies en is rozijnen goed voor gewichtsverlies

1

Leave a Reply

8 + 2 =