Hormonale Acne – Behandeling | Stijlen bij het leven

2 0

Wist je dat hormonen een belangrijke rol spelen bij de vorming van acne? Dus, in dit schrijven bespreken we in detinering over de over de hormonale acne. Acne is niets anders dan een androgene aandoening, zoals hirsutisme [Hormonen plus ongewenst haar], dat betekent dat het wordt veroorzaakt door de bezittingen van de familie van hormonen genaamd androgenen. Deze nemen in testosteron, DHEA-S plus anderen. Testosteron is het bijna allemaal belangrijke hiervan. Terwijl androgenen vaak worden gezien als mannelijke hormonen, is dit verwarrend omdat volwassen vrouwen actieve niveaus in hun bloed bevatten. De intensiteit van vrouwen is slechts ongeveer een tiende van die van mannen.

hormonale acne

De belangrijkste gebeurtenis die leidt tot acne is de motivatie van de talgklieren (olieproductie) via testosteron. Hierna herstellen de poriën en vangen de olie erin. Micro-organismen groeien in de ingesloten olie; reden de productie van irriterende chemicaliën. Ten slotte komt het immuunsysteem van het lichaam in het spel.

Hormonen spelen waarschijnlijk een rol bij de uitbreiding van volledig ontwikkelde acne, behalve hormonen is meestal niet de oorzaak van acne. Een hoeveelheid verondersteld natuurlijk acnegedrag belooft hormonale onevenwichtigheid te "egaliseren" om volwassen acne-uitbarstingen te verminderen. "Natuurlijke hormonen" komen echter vaak uit planten. Hun chemische structuur verschilt van hormonen die in het lichaam worden geproduceerd; daarom kan hun efficiëntie onvolledig zijn. Veel vrouwen merken dat hun acne slecht is in de week eerder dan hun menstruatie. Het is gerelateerd aan hormonale veranderingen gedurende de cyclus, mogelijk een stijging van testosteron halverwege de cyclus.

Hormonen hebben invloed op alle hoofdoorzaken van acne: celgroei, talgproductie, huid plus afscheiding en ontsteking.

Bekijk meer: Kippenvel

• De oorzaken van hormonale acne:

IGF-1, insuline en androgenen:

1. Insuline is een opslagruimtehormoon, het neemt glucose plus aminozuren (proteïne) als van bloedbaan naar de cellen. Inname van koolhydraten plus eiwit (in mindere mate) wil de basis-insulinehoogte verhogen.

2. Insuline-achtige boost-factor 1 (IGF-1) is een verhoginghormoon. Het gaat regelmatig samen met insuline, dus op elk moment neemt de insuline toe, dus ook IGF-1.

3. Androgenen zijn mannelijke geslachtshormonen, waarbij testosteron het best wordt ontvangen. Bijkomende voor acne relevante hormonen zijn dehydroepiandrosteron sulfaat (DHEAS) en dihydrotestosteron (DHT).

1

• Hormonale Acne Attacking Time:

Acne waarbij een hormonale component is betrokken, zal vaak op verwachte tijden opduiken vanwege de cyclische aard van hormonen in de fasen van de menstruatiecyclus. Voor veel vrouwen is de week eerder dan de menstruatiecyclus de tijd terwijl de symptomen piekeren. Kenmerkende puistjes bij kleine vrouwen tijdens de menstruatie, anders zelfs tijdens de eisprong.

Bekijk meer: Zweet Puistjes

• Vorm, meting, Logic Plus Look:

Hormonale acne is waarschijnlijk diep, cystisch en gevoelig voor aanraking. U kunt een gevoel van pijn of druk voelen overal waar u een puistje hebt als u het niet aanraakt, anders kan het pijnlijk worden door zelfs zachte druk als u uw gezicht reinigt. Dit soort acne is mogelijk om een ​​litteken achter te laten, vooral als je de pijn probeert te verzachten door je zit te "ploffen". Het reageert mogelijk helemaal niet op relevante crèmes, omdat anders vrij verkrijgbare acneproducten plus kunnen zelfs symbolen zijn van droog zijn, anders schilferig en toch kunt u een puistje onder het oppervlak van de huid ervaren.

• Hormonale Acne-voorkomende locaties:

Acne onder de jukbeenderen en langs de kaaklijn is vaak meer mogelijk geassocieerd te worden met hormonale problemen dan acne dwars op het voorhoofd of anders de link van de neus. Puistjes rond de mond worden bij sommige gewoonten van lezen van het gezicht geacht te zijn geassocieerd met het voortplantingssysteem, ook kleine puistjes net onder hun onderlip ter gelegenheid van de eisprong.

Hormonale behandeling van acne:

Standaardrecept: actueel bijvoorbeeld tretinoïne (Retin-A) plus adapaleen (Differin) die het oppervlakte-eiwit van de huid minder klam maken. Moderne antibiotica, bijvoorbeeld erytromycine plus clindamycine, verkocht in verschillende merknamen. Orale antibiotica zoals tetracycline, minocycline, minocycline plus erytromycine. 2 orale anticonceptiva zijn op dit moment (11/01) aanvaard voor de genezing van acne bij vrouwen die willen worden opgenomen in de pil.

Bekijk meer: Puistjes op hoofd hoofdhuid

1

Leave a Reply

2 + 8 =