Komijnpoeder Voordelen en toepassingen voor huid, haar en gezondheid | Stijlen bij het leven

5 0

Komijnpoeder:

Komijnzaadjes, algemeen bekend als 'jeera', zijn erg klein van formaat, maar bevatten veel voedingswaarden. Je kunt poeder van die komijnzaad maken om komijnpoeder te krijgen. Het is een eetbaar ingrediënt dat heel vaak wordt gebruikt in elke keuken van India. Het heeft vele voordelen, zoals de spijsvertering, de behandeling van sommige infecties en nog veel meer.

komijn-poeder-voordelen

Komijn wordt ook wel jeera genoemd en wordt in feite een specerij in Indiaas voedsel gebruikt. Het is een uitstekende bron van kalium, calcium, ijzer, vitamine C en andere antioxidanten. Al deze bestanddelen helpen ons ademhalingsproblemen, bloedarmoede, verkoudheid en hoest, astma te verminderen, ons immuunsysteem te verbeteren en hebben ook een kankerbestrijdende eigenschap..

Voordelen en voordelen van komijnpoeder:

Hieronder vindt u een lijst met de beste toepassingen en voordelen van komijnpoeder voor huid, haar en gezondheid.

1. Bevat ijzer:

• Komijnzaad bevat ijzer in rijke hoeveelheden rond 15-16%. Het is erg belangrijk voor het verhogen van hemoglobine in ons lichaam.
• Het helpt ook bij de behandeling van bloedarmoede patiënten.
• Het helpt u bij het herstellen van zwakte, lethargie, gebrek aan concentratie en duizeligheid door uw ijzerniveau te handhaven.

2. Verbetert de spijsvertering:

• Speekselklieren worden gestimuleerd door een belangrijke verbinding die bekend staat als cuminaldehyde in komijn en helpt bij het verbeteren van de spijsvertering.
• Het activeert ook de productie van enzymen die helpt bij het verbreken van de macro-moleculen zoals suiker, vet, zetmeel en eiwitten.
• Komijnpoeder helpt u veel bij het behandelen van verzuring en indigestie.
• Zijn poeder wordt voorgesteld voor een goede gezondheid van de nieren.
• Week 2-3 lepels komijnpoeder de hele nacht in water. Scheid het water. Consumeer dat water het je veel spijsverteringvoordelen zal opleveren.

komijn powder

1

3. Ademhaling en verkoudheid:

• Hoest en verkoudheid zijn zeer vaak voorkomende aandoeningen van de luchtwegen die zeer gemakkelijk kunnen worden bestreden met behulp van komijnzaadpoeder. Omdat het antioxidanten en vitamine C ademhalingsproblemen bevat en de kou wordt verlicht.
• Het werkt als goed slijmoplossend. Slijm wordt gedroogd en verdreven.
• Het verbetert ook ons ​​immuunsysteem.

Bekijk meer:  Cinnamon Seeds Voordelen

4. fungeert als carcinogeen:

• Komijn bevat kankerverwekkende stoffen zoals thymohydrochinon, thymoquinone, thymol en dithymoquinone.
• Het bevat essentiële oliën in grote hoeveelheden die helpen bij het voorkomen van schade aan vrije radicalen uit uw cellen.
• Het is ook nuttig bij de behandeling van kanker zoals borstkanker en dikke darm.
• Schadelijke gifstoffen worden uit uw lichaam verwijderd door het leverspoelmechanisme te stimuleren.
• De gezondheid is verbeterd en de functies van alle organen worden verbeterd door de inname van komijnpoeder in uw dieet.

5. Piles Management:

• Poeder van komijnzaad wordt gebruikt om stapels te behandelen.
• Palenresultaten voornamelijk als gevolg van rectuminfectie of ernstige gevallen van obstipatie.
• Komijnpoeder is rijk aan voedingsvezels en heeft antimicrobiële en windafdrijvend eigenschappen die ontsteking van het rectum voorkomen.
• Darmbewegingen worden gemakkelijker, regelmatiger en soepel met behulp van het hoge gehalte aan vezels.

6. Voordelen voor de huid:

• Neem komijnpoeder met water om puistjes, acne en andere huidinfecties te verwijderen. Je zult binnen enkele dagen het verschil gaan voelen.
• Je huid begint ook te gloeien vanwege antioxidanten in komijn.
• Geneest ook steenpuisten en stopt de verdere groei.

Bekijk meer:  Amla Powder voordelen voor de gezondheid

7. Verhoog het aantal sperma:

Een komijnzaad bevat zink dat de productie van sperma verhoogt en nucleïnezuren worden met de hulp gesynthetiseerd. Het is ook een goede stemmingsverbeteraar en helpt bij de behandeling van slapeloosheid.

8. Beheer de suikerniveaus:

Suikergehaltes in het bloed worden ook gecontroleerd door de hulp van komijnzaad. Het werkt als een zegen voor patiënten met diabetes aan de ziekte.

9. behandelt lichaamswarmte:

• Doe wat komijnpoeder in gekookt water en giet het dan in. Jeuk van de huid en lichaamswarmte kan worden behandeld door te baden met dit water, na het af te koelen.
• Brandend gevoel in de zolen en de handpalmen kan ook worden behandeld door komijnwater te drinken.

1. Voeg 1-2 theelepel komijnpoeder in water van 3-5 liter toe en breng het aan de kook.
2. Dek het af nadat het uit de vlam is gehaald.
3. Giet het uit een zeef na afkoeling in een schoon vat.
4. Eet het de hele dag als je dorst hebt en na het eten.
5. Probeer voor meer voordelen het lauw te drinken.

Bekijk meer:  Voordelen van gedroogd gemberpoeder

10. haarbehandeling:

Komijn bestaat uit verschillende voedingsstoffen die gunstig zijn voor ons haar. De vitamines in komijn geven ons gezond haar en zorgen voor een goede haargroei. Komijnpoeder helpt om van roos af te komen en het werkt als een grote stimulans. Ons haar vereist veel voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten, koolhydraten en zelfs water voor een goede voeding en de meeste daarvan zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Het snijdt het haarverlies en geeft ons lang en zijdeachtig haar.

11. Anti-aging en vermindert huidaandoening:

Komijn beschermt onze huid tegen elke microbiële infectie en triggert ook het anti-verouderingsproces. Het voorkomt dat we rimpels en vroegtijdige huidveroudering krijgen waardoor onze huid in wezen losser wordt. Vitamine E en antioxidanten in komijn bestrijden deze symptomen. De vrije radicalen in ons lichaam hebben verschillende bijwerkingen die ook onze huid aantasten. Ouderdomsvlekken en rimpels zijn tekenen van veroudering die worden veroorzaakt door een gebrek aan verschillende voedingsstoffen. Ook vitamine E-gehalte in komijn geeft ons een stralende huid. We ontdoen van acne, puistjes en andere huidaandoeningen. Toepassing van komijnpasta helpt deze huidaandoeningen te bestrijden. Verschillende gezichtsverpakkingen worden met komijnpoeder voor huidbehandelingen.

12. Vermindert slapeloosheid:

Volgens onderzoek wordt aangetoond dat komijn- of komijnpoeder rijk is aan vitamines die nuttig zijn voor verschillende doeleinden. De vitamines, voornamelijk B-complex, zijn nodig voor een betere en goede nachtrust. Het is een unieke eigenschap van komijn die slapeloosheid helpt verminderen. Zoals eerder vermeld, helpt komijnpoeder de spijsvertering te verbeteren, wat ons op zijn beurt een goede, gezonde slaap geeft. Een goede nachtrust is van groot belang voor een ieder van ons om verlichting te krijgen van angst en stress. Het kalmerende effect wordt opgemerkt tussen de bestanddelen van de komijnolie.

13. Verbetert de immuniteit:

Komijn bestaat in principe uit verschillende vitaminen, mineralen en ook de aanwezigheid van etherische olie verbetert ons immuunsysteem. Het verbeteren van onze immuniteit helpt ons om te vechten tegen verschillende ziektes en geeft ons voldoende kracht. De antioxidanten zijn aanwezig in voldoende hoeveelheid die het immuunsysteem stimuleren. Van de anderen is vitamine C een van de belangrijke antioxidanten die in komijn aanwezig is. Dit helpt om te vechten tegen de vrije radicalen die leiden tot verschillende schadelijke ziektes. Sommige cardiovasculaire aandoeningen en kanker kunnen optreden als gevolg van de aanwezigheid van de vrije radicalen. Dus komijn ontgift fundamenteel ons lichaam van deze schadelijke effecten. Het ondersteunt de anti-kanker eigenschappen van de antioxidanten. Dus het giftige product dat in ons lichaam wordt geproduceerd, wordt voortdurend geëlimineerd waardoor ons immuunsysteem wordt verbeterd.

14. Cognitieve storing:

Komijn is rijk aan ijzer, helpt dus om bloedarmoede te voorkomen. Toename van het ijzergehalte in ons lichaam zou zorgen voor een betere bloedcirculatie. Er is een toename van de productie van hemoglobine in rode bloedcellen. Adequate toevoer van bloed is vereist voor een goede werking van het hele lichaam. Vandaar dat door toename van de hoeveelheid ijzer in uw lichaam de organen zuurstofrijk bloed zouden kunnen krijgen voor betere prestaties van ons lichaam. Ook is een betere ijzer- en zuurstoftoevoer vereist voor een goede werking van de hersenen. Ernstige ziekten of cognitieve stoornissen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer worden minder als de komijn aan de eigenschap 'vermelden' kleeft.

15. Lactatie:

Komijn bestaat uit verschillende mineralen zoals calcium, ijzer en andere die nodig zijn voor zogende moeders en ook voor anderen. Moeders die borstvoeding geven, hebben het voedingsmiddelrijke voedsel voor de baby nodig. Komijn bevat calcium in een opmerkelijke hoeveelheid die een belangrijk ingrediënt is van melk en het is dus een broodnodig of vereist mineraal voor zogende moeders. Aan de andere kant is ijzer ook vereist door zwangere vrouwen.

Komijnpoeder heeft veel gezondheidsvoordelen die een gezond lichaam zouden opleveren. Dagelijkse inname van komijn macht als een prijs in voedingsmiddelen zou u voorzien van goede bronnen van mineralen, vitaminen, eiwitten, vezels en antioxidanten. De bovengenoemde vijftien punten zijn nuttig voor uw informatie en zijn gunstig voor uw gezondheid.

Afbeeldingsbron: sluitervoorraad

1

Leave a Reply

9 + 1 =