Kurkuma melk tijdens de zwangerschap Stijlen bij het leven

2 0

Als je zwanger bent, moet je heel voorzichtig zijn met de dingen die je eet om voor je te zorgen, en ook voor je baby, want alles wat je eet, gaat direct of indirect ook je baby beïnvloeden. Aangezien u zwanger bent, moet u een gezonde levensstijl handhaven, dat wil zeggen een uitgebalanceerd dieet volgen, een goede hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen en alcohol, roken, drugs enz. Vermijden..

Kurkuma Milk During Pregnancy

Is Kurkuma veilig tijdens de zwangerschap?

De meeste vrouwen wordt geadviseerd geen kruidensupplementen in te nemen, omdat hun effect op de zwangerschap nog niet is onderzocht. Kurkuma is een van hen. Het is gesuggereerd dat kurkuma tijdens de zwangerschap wordt vermeden bij orale dosering omdat het misschien onveilig is. Kurkuma kan de baarmoeder stimuleren en als de baarmoeder stimuleert voordat de zwangerschap zijn volledige termijn bereikt, zijn er kansen op een miskraam. Maar het gebruik van kurkuma tijdens de zwangerschap als specerij in voedsel wordt over het algemeen als veilig beschouwd en heeft ook andere voordelen.

Maar in het algemeen is kurkuma een verpakt product met veel goeds. Hier zijn enkele voedingsfeiten over kurkuma die je moet kennen.

 • Kurkuma wordt al sinds mensenheugenis gebruikt en staat bekend om zijn ontstekingsremmende carminative, anti-flatulente en antimicrobiële eigenschappen.
 • De kurkuma wortel heeft een goede hoeveelheid vitamine C. Vitamine C is oplosbaar in water en is ook een krachtige anti-oxidant. Dit helpt de immuniteit tegen infecties te vergroten.
 • Curcumine, gevonden in de wortel, is het primaire pigment dat het de diep oranje kleur geeft aan de kurkuma. Laboratoriumstudies met dieren hebben aangetoond dat cur-komijn anti-tumor, antioxidant, anti-artritis, anti-amyloïde, anti-ischemische en ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben.
 • Dit traditionele kruid bevat geen cholesterol; het is echter rijk aan antioxidanten en voedingsvezels, die het LDL-gehalte in het bloed verlagen of anderszins bekend staan ​​als slechte cholesterolgehaltes.
 • Kurkuma heeft ook veel culinaire toepassingen. Het is een natuurlijk conserveringsmiddel voor levensmiddelen. De kurkumapasta wordt gebruikt om vis, kip en vlees te marineren om de houdbaarheid te verbeteren; en vooral om de geur van vis weg te houden.
 • Het bevat voldoende hoeveelheden mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, mangaan, koper, zink en magnesium. Kalium is een belangrijk onderdeel van cel- en lichaamsvloeistoffen die hartslag en bloeddruk aanpakken.

Kurkuma wortel is bruin buiten en heeft een diepe oranjegele kleur aan de binnenkant. Zodra de wortel is geoogst, wordt de wortel gekookt, gedroogd en gemalen om een ​​geel kruidenpoeder te maken.

Kurkuma gebruikt tijdens de zwangerschap:

Lagere niveaus van kurkuma tijdens de zwangerschap wordt als veilig beschouwd. Je moet voorzichtig zijn met het niveau van kurkuma dat je in je dieet gebruikt.

Er is echter waargenomen dat consumptie van kurkuma de baarmoeder tijdens de zwangerschap kan stimuleren. Dit kan mogelijk het risico op vroeggeboorte en miskramen vergroten. Laboratoriumexperimenten laten zien dat curcuminoïden die een bioactieve stof zijn die voorkomt in kurkuma die curcumine bevatten, een ontspannend effect op de baarmoederspier lijken te hebben.

Bewijzen hebben ook aangetoond dat het het veiligst is voor zwangere vrouwen. Het is normaal om kleine hoeveelheden kurkuma te consumeren en kan daarom worden gebruikt als kruid om gerechten zoals curries en soepen te kruiden. Lagere dosis is een voorkeurshoeveelheid. Vrouwen die allergisch zijn voor kurkuma, moeten dit tijdens de zwangerschap volledig vermijden. Dat wordt geadviseerd. Baarmoeder stimulatie kan gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap, vooral voor het bereiken van de volledige looptijd van de zwangerschap op 37 weken. Onderzoek heeft aangetoond dat het het beste wordt gebruikt als een kruid en heeft een positief effect op zwangere vrouwen. Het wordt ook geadviseerd om als specerijpoeder te worden ingenomen dan als een rauw ingrediënt.

Bekijk meer: Melk voor zwangere vrouwen

1

Kurkuma voordelen tijdens de zwangerschap:

Kurkuma is heel gezond voor normale mensen, maar als u tijdens de zwangerschap een snufje kurkuma met melk in uw dieet stopt, geeft dit een zeer gezonde combinatie, omdat het een natuurlijke remedie is tegen tal van infecties of problemen waarmee u tijdens de zwangerschap wordt geconfronteerd..

Er zijn ook enkele voordelen van het gebruik van kurkuma voor de huid tijdens de zwangerschap. Studies en zwangere moeders hebben een aantal nuttige toepassingen van kurkuma gerapporteerd. Kijk eens.

 • Het helpt gewrichtspijn en ontstekingen op uw lichaam te verminderen
 • Het helpt constipatie te voorkomen en zorgt voor een gezond niveau van bacteriën in de darmen
 • Het helpt ook bij leverontgifting en zuivert bovendien bloed
 • Het kan helpen om elke vorm van bacteriële infectie tijdens de zwangerschap te bestrijden
 • Kurkuma tijdens de zwangerschap kan de vrouwen helpen om het cholesterolgehalte in het bloed te handhaven, omdat het cholesterolniveau tijdens de zwangerschap sterk schommelt
 • Een glas kurkumamelk tijdens de zwangerschap voordat het naar bed gaat, zal gunstig blijken te zijn bij het slapen omdat melk essentiële elementen bevat die samen met kurkuma de stress vrijmaken en een goede slaap veroorzaken
 • Kurkuma is een goede immuunbooster en heeft verbazingwekkende antioxiderende eigenschappen. Deze eigenschappen helpen het immuunsysteem te stimuleren en houden de vrouw tijdens de zwangerschap vrij van milde infecties
 • Kurkuma-melk is een krachtige bloedzuiveringsinstallatie en helpt de bloedstroom in het lichaam te reguleren en de bloedsomloop te bevorderen, wat helpt om problemen zoals duizeligheid of misselijkheid tijdens de zwangerschap te bestrijden.
 • Als je last hebt van hoest en verkoudheid, zal het uiteindelijk ook je baby beïnvloeden. Voeg kurkuma melk toe aan uw normale dieet, want het is een zelfgemaakte recept om pijnlijke keel en hoest te genezen tijdens de
 • Zwangerschap In combinatie met de melk, zullen de antiseptische eigenschappen van kurkuma helpen ademhalingsproblemen te verlichten en de verkoudheid doeltreffend te behandelen.

Bekijk meer: Worst eten terwijl je zwanger bent

Ze staan ​​er ook om bekend dat ze aanzienlijke resultaten opleveren voor je huid en gezondheid. Hier zijn enkele manieren om kurkuma te gebruiken tijdens de zwangerschap.

1. Meng wat kurkuma en wrongel in een pasta. Breng dit aan over je striae. Laat gedurende 15 minuten intrekken en was dan af met koud water. Doe dit gedurende meer dan een maand om de beste resultaten te zien.

2. U kunt ook een beetje komkommer in sap mengen, limoensap en kurkumapoeder toevoegen om een ​​pasta te maken. Ben van toepassing op die gebieden met hyperpigmentatie. Na 20 minuten afwassen. Het wordt aangenomen dat kurkuma de productie van melanine voorkomt en de teint zal verlichten.

3. Een pasta van kurkuma en water zal goed werken op de acne-gevoelige huid. Omdat kurkuma bekend staat om zijn ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen.

Kurkuma melk tijdens de zwangerschap is een eeuwenoude praktijk van het opnemen van kurkuma in uw dieet. Hier is hoe je een mooie kop kurkuma melk kunt maken.

 • Verwarm de melk op een middelhoog vuur tot ze ongeveer 3 tot 4 minuten verwarmd is.
 • Roer honing en vanille-extract in de melk tot het volledig is opgelost.
 • Klop 1 theelepel kurkuma-mengsel in het melkmengsel en verlaag nu de hitte tot middelhoog en kook totdat alle smaken ongeveer 2 à 3 minuten zijn gemengd.
 • Giet mengsel door een zeef.

Geniet van je kop hete kurkuma melk die veilig is voor consumptie tijdens de zwangerschap.

Zwanger woman drinking milk with turmeric

Schadelijke bijwerkingen van het drinken van kurkuma melk tijdens de zwangerschap:

Naast de vele voedingskundige voordelen van kurkuma tijdens de zwangerschap, heeft het ook geassocieerde nadelige effecten. Hier zijn enkele van die je moet kennen en absoluut zeker bent van.

Omdat kurkuma stimulatie in de baarmoeder initieert, kan het een miskraam veroorzaken als de zwangerschap niet volledig wordt bereikt.
Overconsumptie van kurkuma kan schadelijk zijn omdat het problemen in de baby kan opnemen en de baby met bepaalde gebreken kan worden geboren.

Bekijk meer: Apple Cider-azijn tijdens de zwangerschap

Artsen vragen zwangere vrouwen meestal om kruidensupplementen te vermijden zonder de juiste medische begeleiding, omdat je als zwangere vrouw voorzichtig moet zijn met je dieet en de maaltijden die je neemt. In feite is inname van kurkuma als oraal supplement volkomen onveilig, maar met de combinatie van melk in een geschikte hoeveelheid kan het wonderen doen voor het lichaam, omdat het verschillende antiseptische en goede eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het genezen van veel problemen die vrouwen tegenkomen tijdens hun zwangerschap. Wees voorzichtig en let op eventuele vreemde symptomen. Gelukkig en gezond moederschap!

1

Leave a Reply

99 − = 98