Malasana (Garland Pose) – Hoe te werken en de voordelen ervan

2 0

Yoga op zijn eigen manier heeft veel levens op veel verschillende manieren geholpen. De lange kantooruitzettingen en de vermoeide avond terug komen alleen in het gedrang door niets anders dan een goede yogasessie, die je tot in de kern verfrist met zijn kleine stukken en wendingen. Zelfs in het vroegste van de ochtenden, wanneer de mistige luchten je beletten om op een stevige manier te joggen, waarom zou je dan niet al die energie gebruiken voor het uitvoeren van een goede uren yoga.

In het geval dat je je afvraagt ​​hoe yoga helpt, zijn er bepaalde houdingen en houdingen, sommige direct haalbaar, andere niet zo gemakkelijk. Een dergelijke houding is de Malasana, gemakkelijk genoeg als je goed oefent, hard genoeg als je het negeert. In het artikel van vandaag zullen we het hebben over de houdingen en de voordelen van deze specifieke yoga.

Malasana 14

Bekijk meer:  Mandalasana

Hoe je dat doet?

De Engelse naam voor deze pose wordt de Garland genoemd. De garland-houding is voornamelijk afhankelijk van het verstevigen van je lichaamsspieren, terwijl je tegelijkertijd je dagelijkse squats kunt uitvoeren, in dezelfde oefening. Nu dat je een idee hebt van wat komen gaat, laten we beginnen met de training. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een yogamat en je volledige concentratie.

Voor deze houding zouden we van je verlangen dat je op je tenen zit, met gebogen knieën terwijl je je lichaam steunt op je dijen. Begin door rechtop te staan, je ruggengraat en nek op elkaar afgestemd. Je voeten moeten gespreid zijn, maar recht en parallel aan elkaar. Houd nu je nek en been stabiel, begin je benen te buigen, de knie spreidt zich uit als je erover gaat.

Om er meer over uit te weiden, is dit een eenvoudige kraak, maar in plaats van halverwege gaan we helemaal naar beneden totdat we op onze gebogen knie rusten. Houd je armen nu op je knieën om de kleine ruimte ertussen te vullen en ze samen te vouwen. Begin nu door je tenen tegen je binnenste dij te drukken door je ledematen dichter bij je romp te brengen. Houd de positie 30 seconden vast voordat je inademt en laat de houding los. Vouw je gebedshanden open en begin je knieën recht te trekken totdat je terug bent om er een te positioneren.

Bekijk meer:  Mayurasana Yoga

Hoe helpt het ons??

1

De kranshouding staat bekend om zijn snelle remedie tegen rug- en mergpijnen. Dit komt voornamelijk door de rigiditeit van je lichaam die nu door deze oefening heen moet. Terwijl je bukt en naar voren leunt om je handen te vouwen, wordt je lichaamsgewicht overgebracht op je heupgordels.

Een enorme bloedstroom wordt gecreëerd in het drukgebied waardoor de gespannen knopen worden geopend, waardoor je een pijnvrije rug krijgt. Dit is ook van toepassing op lichaamslengte waarbij je buigt en je lichaam stretcht en verdraait wat zorgt voor flexibiliteit in je lichaam.

Het is bekend dat de Malasana yoga zorgt voor je metabolisme, een van de redenen waarom het gewichtsverlies zou kunnen vergemakkelijken. Metabolisme in ons lichaam zorgt ervoor dat ons voedselverteringsproces met een hoge snelheid wordt uitgevoerd, zodat het lichaam de afvalstoffen kan aanmaken en ook snel de belangrijke voedingsstoffen kan gebruiken.

Bekijk meer:  Spinal Twist Yoga

Dit geeft minder tijd voor voedselopslag, vetproductie en ga zo maar door voor een gezonder lichaam. Terwijl je je bukt en je lichaamsgewicht naar de onderste ledematen overbrengt, staat je buik nu ook onder druk. Dit is precies hoe deze yoga de buikspieren toont en helpt om beter te functioneren..

1

Leave a Reply

22 − = 14