Natarajasana – Hoe te doen en Voordelen | Stijlen bij het leven

4 0

Yoga is een briljante manier om je te vervoeren van de stress van het dagelijks leven naar de sereniteit en rust van echte en ongehinderde vrede. Yoga is al ontelbare jaren in praktijk gebracht door veel gelukkige mensen over de hele wereld die allemaal zeer positieve opmerkingen hebben gegeven met betrekking tot deze eeuwenoude vorm. Yoga is in feite een trage trainingssessie gevolgd door kleine en grote wendingen waarin diep ademhalen een integrale factor is om de perfecte houding te bereiken.

natarajasana

Yoga heeft ook veel medicinale toepassingen en het is bekend dat het alle gewrichtsproblemen en rugpijn wegneemt, samen met andere zaken zoals diabetes en hoge bloeddruk. Er zijn een onbeperkte hoeveelheid yogahoudingen beschikbaar voor dagelijks gebruik. In het artikel van vandaag zullen we de Natarajasana-houding bespreken, samen met hoe het effectief te doen en de voordelen ervan.

Bekijk meer: Schildpad poseert

Natarajasana Hoe het te doen?

In het Sanskriet betekent de term Nataraja het soort dans waarbij 'Nat' staat voor dans, 'Raja' is de koning. De Nataraja, een iconisch personage uit de Indiase mythologie, is een klassieke danser, bekend als de god van het dansen, afgebeeld door een dansende figuur die een traditioneel icoon is geworden voor de hindoes. Het nabootsen van overblijfselen van diezelfde danshouding, hier is de Natarajasana.

De Engelse naam voor deze houding staat bekend als de Heer van de danshouding en richt zich voornamelijk op lichaamsbalans als een van de primaire vereisten. Hoewel starters zich misschien niet op hun gemak voelen met deze houding, zal de oefening je perfect maken.

1. Begin met jezelf recht in het midden van je yogamat te plaatsen.

2. Je armen worden naast je geplaatst en raken je romp aan terwijl je je nek op de wervelkolom richt.

3. Haal diep adem voordat je een van je ledematen optilt, zeg de linker en zwaai hem langzaam helemaal naar achteren.

4. Beweeg tegelijkertijd je arm, de linker naar achteren, zodat je je teen kunt pakken terwijl je je been naar achteren zwaait.

1

Probeer nu de teen zo hoog mogelijk te brengen, zodat je helemaal naar voren buigt, de borst naar buiten steekt en de schouders breder worden. Terwijl het rechterbeen nog steeds recht is en het lichaamsgewicht ondersteunt, strek dan de rechterarm voor je uit, misschien iets naar boven gekanteld en houd het rechtuit terwijl je de stand blokkeert en normaal gedurende een paar seconden ademt. Met gemak kunt u zelfs tot een minuut of twee werken.

Gebruik in de beginfase een muur of een steun voor je om je val te breken, voor het geval je het evenwicht verliest. Vaak kun je zelfs kiezen voor de hand 'mudra' met je vrije hand.

Bekijk meer: Boot Pose Voordelen

Hoe helpt het ons??

  • De Natarajasana is bewezen gewichtsverlies yoga. Terwijl je op je ene been staat en je kleine stukjes doet, verbrand je onvermijdelijk calorieën. Elke ochtend begin je eerste zonsopgang met deze yoga en blijf dag in, dag uit een goed gevoel beven.
  • Afgezien van de gewichtstoename, is een ander belangrijk ding dat je blijft lastigvallen het lichte gevoel van spijsverteringsstoornissen elke keer als je geniet van een goede pittige maaltijd. Dit is wanneer deze yoga opnieuw zijn rol speelt in het verlichten van je lichaam van de hulpzure formaties, waardoor je wegblijft van indigestie.
  • Dit is ook een bewezen manier om je onderste ledematen sterk en stevig te houden. Hoe graag je squats ook doet, deze yoga zorgt ook voor je onderlichaamspieren en verstevigt ze.
  • De Natarajasana is een van die yogahoudingen die ook de geest aanspreekt. Een hele last van last en depressie kan worden verscheurd als je geniet van deze yoga, twee minuten elke ochtend.

Bekijk meer: Garbhasana voordelen

1

Leave a Reply

11 − = 10