Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

2 0

Brahmarshi Patriji verspreidde de kracht van meditatie naar mensen uit zijn vroege leven. Zijn doel was om spiritualiteit en meditatie voor iedereen te bevorderen en daarvoor heeft hij veel onderzoek en hard werk verricht. Zijn benadering was wetenschappelijk en seculier en hij heeft meer dan 70 boeken geschreven en over de hele wereld gereisd, verkend en onderwezen. Patriji richt over de hele wereld een meer dan 15000 piramide-meditatiecentrum op met 100 grote piramides, waarvan het grootste in Bangalore is en er 5000 mensen tegelijkertijd in kunnen..

Hier zijn de beste Patriji-meditatietechnieken:

1. Anapanasati-meditatie:

patriji meditation

Patriji's kernpraktijk was Anapanasati Pyramid Meditation. 'Ana' betekent 'inademen', 'Apana' betekent 'uitademen' en 'Sati' betekent 'er één mee zijn'. Dus het woord Anapanasati betekent zich concentreren op iemands ademhaling en bewust zijn. Je hebt geen mantra nodig om te chanten, een godheid om te aanbidden of enige vorm van yogabeoefening.

Bekijk meer: Zen-meditatie voor beginners

2. Hoe Anapanasati-meditatie beoefenen?

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

  1. Altijd geschikt voor meditatie. Je moet gewoon gewoon zijn
  2. Je houding moet comfortabel zijn en de wervelkolom moet ontspannen maar recht zijn. Handen moeten worden geklemd, benen gekruist en ogen gesloten.
  3. Je moet je concentreren en gedachten niet laten overnemen
  4. Adem in en adem zachtjes uit. Je moet constant je adem waarnemen om dat te doen; dit zal je helpen om gefocust te blijven.
  5. Je geest moet je adem volgen.
  6. Je zou dagelijks moeten mediteren en je zou moeten mediteren volgens je leeftijd. Als je 30 jaar oud bent, moet je 30 minuten oefenen, 40-jarigen moeten 40 minuten oefenen.

Voordelen:

3. Ziekten worden genezen:

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

1

Meditatie brengt verse zuurstof in onze bloedstroom en laat ons hart vers bloed pompen. Met een regelmatige beoefening van Anapanasati-meditatie kun je genezen van veel ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk, obesitas, hypertensie, etc. De meeste van deze ziekten worden veroorzaakt door onze levensstijl als we verkeerde eetgewoonten, verslavingen, stress, enz.

4. Geluk:

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

Terwijl je deze meditatie beoefent, zal je met de inademing van zuurstof serotonine afgeven, wat ons een gevoel van geluk en welzijn geeft. Als je regelmatig begint te mediteren, zul je zien dat je een gelukkiger persoon bent, met het vermogen om dingen op een betere manier uit te werken.

Bekijk meer: Wat is Vipassana-meditatie

5. Verbetering van emotionele obligaties:

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

Meditatie helpt je om de interpersoonlijke relaties met de mensen waaraan je gehecht bent te verbeteren en waarmee je constant in wisselwerking staat. Of het nu je ouders, kinderen, echtgenoten, collega's, vrienden zijn, je zult zien dat ze een positieve vibe van je ontvangen die je zal helpen je band te versterken en dingen uit te werken ten goede.

6. Stoppen met slechte gewoonten:

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

Er zijn een paar slechte gewoonten en verslavingen waar mensen zich aan overgeven. Gewoonten zoals roken, overmatig eten, drinken en overmatige slaap kunnen veel schade aanrichten aan uw gezondheid. Deze gewoonten worden verminderd wanneer je op een normale manier begint te mediteren. Meditatie helpt je om je zwakheden te overwinnen en laat ons focussen om productiever te zijn.

7. Snelle besluitvorming:

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

Terwijl je mediteert, is je denken veel duidelijker en focus je veel meer. Je hebt het vermogen om betere en snellere beslissingen te nemen. Je geest is veel bewuster en je krijgt verschillende perspectieven om met verschillende omstandigheden om te gaan. Dit is opnieuw een reden om je te behoeden voor complicaties en betere relaties op te bouwen.

Bekijk meer: Transcendente meditatietechniek

8. Efficiënter en sneller om te werken:

Patriji Meditatietechnieken | Stijlen bij het leven

Regelmatige meditatie helpt je om efficiënter te worden in alles wat je doet in je dagelijks leven. U kunt meer verantwoordelijkheden opnemen en uw verplichtingen nakomen. Je voelt je energiek in plaats van lethargisch en je houdt ervan om bezig te zijn met werk in plaats van gewoon tijd te verspillen. Je krijgt focus en concentratie in het leven. Je bent in staat om de omstandigheden beter te beheren, omdat je brein efficiënter dan normaal functioneert.

Afbeeldingen Bron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 & 8.

1

Leave a Reply

27 + = 32