Prana Mudra – Hoe kan ik stappen en de voordelen ervan doen? Stijlen bij het leven

2 0

Prana Mudra Belang:

De Prana Mudra betekent "de energie of anders de geest van het leven" in zijn eigen zelf. Tussen alle energieën die verplicht zijn voor het behoud van de balans van de natuur, houdt Prana een veel groter belang. Er is geen exacte tijd voor het uitvoeren van deze Asana / Mudra. Het is echter eeuwig optioneel om deze Mudra in privacy uit te voeren. Het uitvoeren van deze Mudra in een stille kamer wekt de zintuigen. Zoals deze eenvoudige plus beschikbare techniek als je een beetje meer balans en gemak nodig hebt.

prana mudra

De Prana Mudra is een van de meest vitale mudras omdat het helpt om de inactieve energie in het lichaam in te schakelen. Kijk eens naar de pran mudras, techniek, het uitvoeren van stappen, voorzorgsmaatregelen en de voordelen van prana mudra.

Bekijk meer: Hakini Mudra-voordelen

Prana Mudra Yoga Stappen, Betekenis en Voordelen:

Laten we één voor één de stappen, betekenissen en voordelen van de pran-mudra bespreken.

Betekenis van Prana Mudra:

Prana betekent 'energie' of leven. Prana vayu is buitengewoon belangrijk vayu. Prana mudra wekt de wortelchakra op, die vibratie plus warmte maakt, die het lichaam wakker en energiek maakt. De kracht van het leven variëert en stimuleert het hele menselijke lichaam. Dit geeft energie aan het lichaam en wekt alle organen. Deze mudra verbindt met het hart plus de ziel van de persoon. Het leidt dit leven naar de delen om waar het het meest gewenst is.

Prana hand mudra yoga is een andere veel toegepaste mudra voor de behandeling van ziekten.

Instructiestappen voor Prana Mudra:

 • Het gebeurt met de hulp van beide handen.
 • Tips van de ring plus pink moeten worden verbonden door de vuist van de duim.
 • Alle andere vingers moeten recht worden verlengd.
 • Prana mudra verandert de energie in het lichaam, waardoor je in bewuste ademhaling past door je hand mudra-oefening.
 • Neem diep en regelmatig adem.
 • Adem in en adem voor dezelfde duur uit.
 • Je kunt het mantra-geluid 'So-hum' zingen. Chant 'so' op inademen en 'humm' bij uitademen.
 • Hoewel je bij het begin het moeilijk zult vinden om tegelijkertijd te chanten en tegelijk in te ademen en uit te ademen, kun je het met de oefening perfectioneren.
 • Voer de inademing uit en adem uit (door geluid te chanten) gedurende 20-30 keer continu.
 • Probeer nu scherp te stellen op je geest.
 • Je voelt een plotselinge trilling in je lichaam, een waarschijnlijke situatie waarin je lichaam aanvoelt als zweven.
 • Plotseling voel je een onmiddellijk resultaat van prana mudra. Je zult worden gesterkt en belegerd.

Bekijk meer: Tse Mudra

Duur voor Prana Mudra:

30 tot 45 minuten normale oefening is voldoende om het perfecte resultaat te verkrijgen.

Prana Mudra-techniek:

 • Het werkt op basis van een succesvolle ademhaling. De succesvolle ademhaling gerelateerd aan deze Mudra helpt in het kamp van de aandacht. De uitvoerders ervaren klassiek goddelijke vrede en helpen bij het verbreden van hun geest.
 • De uitvoering hiervan heeft de inheemse overtuigingen van de mensen ingeprent. Deze Mudra deed hij in verschillende poses: Vajrasana, Padmasana en Siddhasana-yoga.

Voordelen van Prana Mudra:

 1. Deze mudra-assistent elimineert elke vorm van vitamine A-tekort, A, B, C, D, E, K. Deze handmudra kan tijdens het vasten helpen bij het beheersen van honger en dorst.
 2. Dit verbetert de regelkracht van de geest. Dit kan helpen bij het aanpakken van de niet-gereguleerde gewoonten, bijvoorbeeld eet- en slaapstoornissen.
 3. Het vermindert nervositeit en verbetert daarmee het zelfvertrouwen.
 4. Elke obstructie van aderen kan worden verwijderd door de normale beoefening van deze levensmudra omdat het een geschikte bloedstroom regelt.
 5. Prana mudra helpt om chronische vermoeidheid, algemene zwakte en weinig geduld te bestrijden.
  Het helpt om emoties te beheersen, bijvoorbeeld woede, mentale spanning, jaloezie, tetchiness, trots, rusteloosheid plus het herleven van geluk, vreugde, genot, wens, energie & enthousiasme.
 6. Aandacht en aanwezigheid van de geest kan sterk worden verbeterd met deze mudra die je zullen helpen beter te presteren.
 7. Het heeft ook de kracht om je immuunsysteem te verbeteren
 8. Prana mudra profiteert ook van ogen. Het herstelt het gezichtsvermogen en behandelt oogirritaties zoals brandende rode droge ogen, cataract.
 9. In deze mudra, aarde, zijn het water en de vuurelementen bevestigd, dus dit helpt de obstakels en onzuiverheden in het bloed te verwijderen, wat resulteert in een betere bloedbeweging.
  Elke vorm van kramp in spieren en pijn in de benen genezen door deze ziekte.

Prana Mudra voor oog:

Prana yogamudra is uitermate geschikt voor oogproblemen. Degenen die slechtziend zijn, moeten Prana mudra voor altijd uitvoeren voor in ieder geval 15 tot 30 minuten. Het is uitermate geschikt voor elk soort ooggerelateerde problemen. Het helpt bij het verminderen van de kracht van het gezichtsvermogen, vooral als je specs draagt.

1

Prana Mudra voor genezing:

Prana Mudra-gebaar is een van de belangrijke genezingsmethoden, die kunnen worden gebruikt om iemands Prana Shakti (energie) niveau te verhogen, naast het herstellen van de circulatie van Prana Shakti in het lichaam. Probeer deze mudra uit te voeren telkens wanneer je weinig energie hebt. Het verhoogt je energie en maakt je lichter.

Het doorlopend oefenen van de mudra's zal een kleine verandering in uw lichaam teweegbrengen op de polscentra van uw handen die zekere genezingsprocessen binnen het parallelle lichaamsdeel teweegbrengen.

 • Algemene zwakte, Hyperthyreoïdie, Jaloersheid
 • Chronische vermoeidheid, hoogmoed, ongeduld
 • Intolerantie van hitte, Gebruikelijke gevoel voor tijddrempel
 • Prikkelbaarheid, Mentale spanning, Zuurgraad
 • Geelzucht. Lepra, Droog, rood, warm, veroudering, huid; huiduitslag
 • Hoge bloeddruk, Branden in de mond, keel, maag
 • Aften, Bloederige ontlasting, Instabiliteit van gewrichten

Bekijk meer: Mudras For Healing

Prana Mudra Yoga:

Pran-mudra Yoga 1

Deze yogamudra-pose moet samen met padmasana worden begeleid. Dit wordt de mudra van het leven genoemd omdat het onze vitale levenskracht verbetert en ons leven van binnenuit versterkt.

Prana mudra herstelt onze energiereserves. Prana Mudra in combinatie met Vayu mudra helpt om spierpijn en verstuikingen te verminderen. De mudra kan worden uitgevoerd tijdens het lopen of zitten. Sluit gewoon de vinger-duim combinatie aan en de batterij begint op te laden. Zorg ervoor dat je het minimaal 15 minuten doet.

Prana Mudra Voorzorg:

Sla dit over als u last heeft van hoest en verkoudheid.

Denk eraan om eerst Prana Mudra te leren gebruiken. Met tijd en oefening zul je daadwerkelijk getuige zijn van de voordelen van prana mudra samen met de bijbehorende veranderingen die het je lichaam zal brengen. Yoga en mudra vorm van oefeningen, nemen meestal de tijd om veranderingen door te voeren. Tot die tijd, oefen ze dagelijks.

1

Leave a Reply

42 − 34 =