Top 9 Sikh-tempels in India | Stijlen bij het leven

2 0

Sikh-tempels of Gurdwaras is de religieuze plaats voor de Sikh-bevolking. De betekenis van de term "Gurdwara" betekent de toegangspoort tot de goeroe. In India wonen mensen van verschillende religies en volgens de recente volkstelling is vastgesteld dat de meesten onder de categorie Sikh-mensen vallen. Volgens legenden kunnen mensen die tot alle religies behoren de Gurdwara bezoeken. Hierna volgt een lijst van enkele van de beste Sikh-tempels of Gurdwaras in India

1. Gurdwara Harmandir Sahib In Punjab:

Gurdwara Harmandir Sahib in Punjab

Deze Gurdwara ligt in Amritsar, Punjab en is een van de meest bezochte bedevaarten in de stad. De tempel werd gebouwd aan het eind van de 15e eeuw en functioneerde vanaf 1604 goed. De tempel heeft een hoge historische waarde en is een van de meest bezochte religieuze en historische plekken in het land.

2. Gurudwara Baba Atal Sahib In Punjab:

Gurudwara Baba Atal Sahib in Punjab

Deze bevindt zich ook in Amritsar, Punjab. De plaats is extreem en is zeer heilig voor de Sikhs. Het kan worden gezegd dat het een van de beste Sikh-tempels in het land is. Volgens mythen stierf Baba Atal Sahib op 9-jarige leeftijd. De Gurdwara bevindt zich op de exacte plek waar hij de wereld heeft verlaten.

3. Takht Sri Damdama Sahib In Punjab:

Takht Sri Damdama Sahib in Punjab

Damdama betekent een plek waar je kunt ademen. Damdama Sahib is eigenlijk een van de vele Takhts van het Sikhisme. Deze plek met een immense historische waarde en bevat enkele van de meest interessante geheimen met betrekking tot het Sikhisme.

1

4. Takht Sri Patna Sahib In Bihar:

Takht Sri Patna Sahib in Bihar

Gurdwaras zijn niet alleen beperkt tot het land van de Sikhs. Ze zijn ook te zien in andere staten, zoals Bihar. Deze plaats wordt beschouwd als de geboorteplaats van Guru Gobind Singh. Deze Gurdwara werd in zijn geheugen gebouwd in de 17e eeuw door Maharaja Ranjit Singh. Samen met dat, deze plek is van groot belang voor de Sikh pelgrims omdat vele oude goeroes op deze plek hebben gewoond.

5. Gurudwara Bangla Sahib In New Delhi:

Gurudwara Bangla Sahib in New Delhi

Dit is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad en werd vermoedelijk ergens tussen de 17e en 18e eeuw gebouwd. Deze plaats was oorspronkelijk een woning die toebehoorde aan Maharaja Jai ​​Singh. Het meest interessante uitzicht in deze tempel is de tank die boven een bron ligt die werd gebouwd door Maharaja Jai ​​Singh.

Bekijk meer: Beroemde Vishnu-tempels in India

6. Gurdwara Majnu Tilla In Delhi:

Gurdwara Majnu Tilla in Delhi

Gelegen nabij de ISBT Kashmir Gate, werd deze gurdwara gebouwd ergens tussen de 16e en 17e eeuw. Veel beroemde goeroes zoals Guru Gobind Singh bleven hierin gedurende een bepaalde periode, wat ook de reden is waarom deze plaats het hele jaar door bezocht wordt door een aantal Sikh-pelgrims..

7. Gurudwara Mattan Sahib In Jammu en Kasjmir:

Gurudwara Mattan Sahib in Jammu and Kashmir

Deze Sikh-tempel ligt in Srinagar aan de Anantnag-Pahalagam Road en werd gebouwd door een toegewijde Sikh. Deze specifieke Sikh-liefhebber was in feite een brahmaan die zijn religie later bekeerde tot het Sikhisme nadat hij werd beïnvloed door de krachtige boodschap van Guru Nanak.

Bekijk meer: Shiva-tempels in India

8. Gurudwara Nanak Jhira Sahib In Karnataka:

Gurudwara Nanak Jhira Sahib in Karnataka

In het zuiden van India kun je deze Sikh ook vinden die enorm zijn op basis van het gebied en elke dag tonnen aanbidders krijgen. Tijdens de jaarlijkse Sikh-festivals, is deze plek gevuld met tonnen toegewijden uit het hele land.

9. Gurdwara Rewalsar In Himachal Pradesh:

Gurdwara Rewalsar in Himachal Pradesh

Deze plaats is gebouwd om de grote Guru Gobind Sahib te eren. Een van de vele interessante feiten hierover is dat je 108 trappen moet beklimmen om de plaats van aanbidding te bereiken.

Bekijk meer: Iskcon Tempel In India Lijst

Afbeeldingen Bron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

1

Leave a Reply

− 1 = 1