Top 9 voordelen van pruim tijdens de zwangerschap | Stijlen bij het leven

2 0

Zwangerschap is een fase waarin voor elk klein ding uiterste zorg moet worden betracht. Een goed en voedzaam dieet is de eerste prioriteit voor de moeder en de baby. Alle voedingsmiddelen zijn mogelijk niet compatibel met de veranderingen die het lichaam tijdens een zwangerschap doormaakt. Er zijn talloze eetwaren die zwangere vrouwen zich zorgen maken over het nuttigen tijdens deze fase. Heb je je afgevraagd, is pruim goed voor zwangerschap?

Pruim during pregnancy

Uw dieet tijdens de zwangerschap moet veel fruit en sappen bevatten. Pruim zou een van hen moeten zijn. Het heeft veel gezondheidsvoordelen. Het eten van pruimen tijdens de zwangerschap kan de complicaties van de fase en zelfs daarna verlichten. Hier zijn een paar pruimvruchtvoordelen tijdens de zwangerschap.

Voordelen van Pruim tijdens de zwangerschap:

1. Preventie van vroegtijdige bevalling:

Er is een gemeenschappelijke angst bij zwangere vrouwen om vroegtijdig te gaan werken. Vroegtijdige bevalling kan pijnlijk zijn en zelfs tot doodgeboorte leiden. Pruimen bevatten een goede hoeveelheid magnesium. Het magnesiumgehalte in hen kan uw spieren ontspannen. Dit kan op zijn beurt helpen om voortijdige weeën en bevalling te voorkomen.

2. Absorptie van ijzer:

Het hart pompt extra bloed tijdens de zwangerschap om aan de behoeften van de groeiende baby te voldoen, wat op zijn beurt kan leiden tot bloedarmoede. Pruimen bevatten vitamine C, die van vitaal belang is voor een betere opname van ijzer uit uw normale dieet.

3. Preventie van constipatie en aambeien:

Tijdens de zwangerschap kunnen de extra hormonen en de groeiende baarmoeder een enorme tol eisen van het spijsverteringsstelsel van de moeder en het erg traag maken. Hierdoor zijn problemen zoals opgeblazen gevoel, obstipatie en aambeien heel gebruikelijk. Pruimen zitten vol met vezels die je stoelgang helpen verlichten, waardoor je je beter gaat voelen.

Bekijk meer: persimmon fruit tijdens de zwangerschap

1

4. Eliminatie van stress en vermoeidheid:

Zwangerschap zorgt ervoor dat moeders zich zwak, moe en uitgeput uit energie voelen. Met energieniveaus die dieptepunt raken, vinden de meeste aanstaande moeders het moeilijk om een ​​normaal leven te leiden. Het toevoegen van pruimen aan je zwangerschapsdieet is een geweldige manier om een ​​kick van energie te krijgen en actief te blijven, omdat ze rijk zijn aan antioxidanten en kalium. Dit is een geweldig pruimvruchtvoordeel tijdens de zwangerschap.

Pruim During Pregnancy 2

5. Verbetering van de botgezondheid:

Zwangerschap kan de botten van de moeder zwaar belasten omdat de ongeboren baby een gezonde voorraad calcium nodig heeft voor de ontwikkeling van zijn eigen skeletstructuur. Dit is de reden waarom artsen calciumsupplementen voorschrijven tijdens de zwangerschap. Pruimen zijn de organische alternatieven omdat ze erg rijk aan vitamine K zijn, die samen met calcium en vitamine D je botten gezond houden.

6. Boosting Immune System:

Ziekten zoals griep, verkoudheid, diarree, etc. lijken op normale dagen misschien niet zo ernstig. Tijdens de zwangerschap kunnen zelfs de meest voorkomende ziekten ernstige gevolgen hebben. Pruimen bevatten vitamine C, wat het immuunsysteem aanzienlijk helpt versterken en veelvoorkomende ziektes op afstand houdt.

Bekijk meer: is pomelo goed voor zwangere vrouwen

7. Preventie van bloedstolling:

Het is bekend dat het eten van pruimen tijdens de zwangerschap bloedstolling voorkomt door het fruit dat een gezonde dosis vitamine K bevat.

8. Managen van zwangerschapsdiabetes (GD):

De meeste zwangere vrouwen hebben een veel voorkomend probleem van zwangerschapsdiabetes. Om te voorkomen dat u GD krijgt, moet u ervoor zorgen dat uw dieet bestaat uit voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Pruimen tijdens de zwangerschap zijn een van de beste vruchten die u kunt consumeren om zwangerschapsdiabetes te voorkomen of te behandelen, vanwege hun significant lage glycemische index.

9. Regulering van de bloeddruk:

Pre-eclampsie of hoge bloeddruk kan schadelijke gevolgen hebben en kan zelfs fataal blijken te zijn tijdens de zwangerschap. Pruimen bevatten kalium dat de bloeddruk kan reguleren. Pruimen hebben een hoog vezelgehalte dat het risico op pre-eclampsie kan helpen verminderen.

Bekijk meer: pistachenoten tijdens de zwangerschap

Er zijn een paar bijwerkingen van het consumeren van pruimen tijdens de zwangerschap. Met hoge oxalaten kunnen ze de kans op nierstenen vergroten. Ze hebben nul calorieën wat niet ideaal is voor de moeder of de baby. Dus, is pruim goed voor zwangerschap? Ondanks een paar minpunten, zijn pruimen zeker een gezonde aanvulling op je zwangerschapsdieet.

1

Leave a Reply

25 − = 15