Wat is transvet en voedingsmiddelen om te vermijden | Stijlen op leven

2 0

Er zijn veel mythen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, en een daarvan is dat vet niet goed is voor het lichaam. Vet is altijd gemeden uit ons dieet. We hebben altijd ons best gedaan om vet te vermijden in onze maaltijden en anderen te adviseren hetzelfde te doen. Is vet echt zo slecht?

Wat is transvet en voedingsmiddelen om te vermijden | Stijlen op leven

Trans Fat-betekenis?

Transvet is bekend als "slecht" cholesterol dat ernstige schade aan uw lichaam kan veroorzaken. Eerst moeten we vet in ons voedsel begrijpen. Vet is een grote familie die bestaat uit verzadigde vetten, onverzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten, rente-geverifieerde vetten, meervoudig onverzadigde vetten, omega-vetzuren en tenslotte transvetten.

Transvet is een type onverzadigd vet met de kenmerken en werking van een verzadigd vet. Er zijn twee soorten transvet. Kunstmatig gemaakt en natuurlijk gevonden. Het van nature voorkomende transvet wordt meestal gevonden in de ingewanden van dieren en ook in het voedsel dat van deze specifieke dieren wordt gemaakt. Kunstmatig transvet wordt aangemaakt door de verwerkende voedingsmiddelenindustrie, waar plantaardige olie doordrenkt is met waterstof. Deze voedingsmiddelen omvatten zuivelproducten en verwerkt vlees.

Bekijk meer: Voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Transvet is geen goed vet en kan op vele manieren onze gezondheid beïnvloeden. Het beïnvloedt de cholesterolwaarden door het verhogen van het slechte cholesterol en het verlagen van het goede cholesterol. Het kan de bloedvaten verstoppen en hartaanvallen of een paralytische beroerte veroorzaken. Type 2-diabetes is een ander gevolg van overmatig transvet in onze voeding.

Ondanks dat ze de nadelige gevolgen van transvet kennen, gebruiken de meeste voedingsindustrieën het omdat het veel rendabeler is dan het pure vet. Het zorgt ervoor dat het product lang meegaat met de ideale textuur en geweldige smaak. Aanvankelijk bevatten alleen verwerkte of verpakte levensmiddelen transvet. Het gebruik ervan is echter ook in fastfoodketens terecht gekomen. Landen zoals Denemarken, de VS, enz. Hebben enorme beperkingen opgelegd aan het gebruik van transvet.

Hoewel mensen zich bewust zijn van de bijwerkingen, kopen ze toch voedingsproducten met grote hoeveelheden transvet. In de beginjaren wisten mensen niet van transvet en de effecten ervan in het menselijk lichaam. FDA ondersteunt niet de consumptie van transvet. Mensen voelen zich aangetrokken tot deze voedingsmiddelen vanwege de smaak en houdbaarheid. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met wat we consumeren, omdat dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Volgens sommige deskundigen moet u de inname van voedingsmiddelen met gehydrogeneerde plantaardige oliën beperken en dat soort transvetbevattende voedingsmiddelen vervangen door voedingsmiddelen die mono-verzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten bevatten. Om het transvetgehalte dat u zou kunnen consumeren bij te houden, is het goed om de voedingswaarde en de ingrediënten die in verwerkte voedingsmiddelen worden gebruikt, te lezen.

De bron van Trans Fats:

1

Dit werd aanvankelijk gevonden in kleine sporen in voedselproducten op basis van dieren. Een van de primaire bronnen voor transvet zijn planteneters die gras eten. In feite tonen de grasetende dieren zoals koeien, buffels, herten en geiten in vergelijking met de pluimveedieren van dezelfde soort aan dat de graanetende dieren zoals kippen en eenden minder transvet bevatten dan de grasetende dieren.

Bekijk meer: Oefening om abdominaal vet te verminderen

Hoe effectief zijn Trans Fats?

Transvet werd oorspronkelijk toegediend in ons voedsel om hun houdbaarheid te verlengen. Terwijl "dit is het slechtst mogelijke type vet", weten velen van ons niet dat het aanbevolen dieet een aanzienlijke hoeveelheid transvetten bevat. Sterker nog, we consumeren dagelijks een of andere vorm van transvet of de andere. Er is echter geen reden om te piekeren omdat ons lichaam een ​​beetje van alles nodig heeft, zelfs degenen die ongezond lijken. Een klein deel van het transvet is dus goed, omdat ze ons helpen om chronische ziektes te bestrijden. Ook dan nog zijn transvetten een van de minst aanbevolen voedingsstoffen voor consumptie.

Effecten van transvet:

Nu is er goede cholesterol en slechte cholesterol in ons lichaam. Wat transvet doet, is het niveau van goede cholesterol verlagen dat HDL of lipoproteïne met hoge dichtheid is en het slechte cholesterolgehalte verhogen dat lipoproteïne met lage dichtheid is, ook wel LDL genoemd. De stijging van het LDL-gehalte resulteert in het risico op hartaandoeningen zoals hartfalen, een hartaanval, verstoppingen in het bloedvat, verstopte slagaders en een vasculair obstakel en vele andere verstoringen..

Het meest voorkomende effect van transvet is echter obesitas of overmatige gewichtstoename. De consumptie van transvet zorgt ervoor dat we meer gewicht krijgen dan alle andere vette voedingsstoffen. Ze verdelen al het lichaamsvetweefsel rond het abdominale gebied en kunnen ook de reden zijn voor atherosclerose of ontsteking. Helaas is het onvermijdelijk omdat de talrijke producten transvet bevatten.

Bekijk meer: Hoe koppig buikvet te verbranden

Trans Fats voedingsmiddelen om te vermijden:

Transvet kan niet volledig van ons lichaam worden afgewezen, maar wat we wel kunnen doen, is controle en controle houden voor onze gezondheid. Terwijl we niet alles kunnen vermijden, kunnen we een balans vinden tussen wat we eten. Dit is de lijst met voedingsmiddelen die transvet bevatten:

Junkfood of fast food zoals gefrituurde kip, frites, pizza bevat veel transvet.

Verwerk voedsel zoals chips, popcorn in de magnetron, dranken met kunstmatige smaak, hamburgers, verpakt vlees met transvet om hun houdbaarheid te verlengen.

Zuivel en zoetwaren zoals kaas en margarine, chocolade, gebak, room en glazuur, taarten en koekjes, ijsjes, enz. Gebruiken transvet om ze de juiste textuur en smaak te geven.

Deze lijst bevat meer dan de helft van ons dagelijks voedselproduct en daarom kunt u ze niet volledig overschrijden uit uw boodschappenlijstje. Wat je kunt doen is vergelijken en zien welke producten minder transvet bevatten en afhankelijk daarvan kun je besluiten om die met minder transvet te kiezen.

Hoe zich te ontdoen van trans vet uit het lichaam:

Het meeste van wat we eten bevindt zich op de lijst met voedsel dat transvet bevat. De vraag is nu: "Als we het niet kunnen vermijden, hoe kunnen we voorkomen dat we het kwijtraken?" Hier zijn een paar manieren waarop je transvet uit je lichaam kunt verwijderen:

 • Het is belangrijk om te beginnen met het lezen van de etiketten van uw voedselpakketten om het niveau van transvet te begrijpen. Begin met het vermijden van voedsel dat transvet bevat en kies voor gezonde alternatieven.
 • Zoek labels op voedsel zoals "verkorten" of "gedeeltelijk gehydrogeneerd". Dit zijn kunstmatig gemaakte transvetzuren die veel schadelijker zijn voor de gezondheid
 • Neem een ​​strikt plan voor een week waarbij u alle voedingsmiddelen met transvet en gehydrogeneerde oliën vermijdt.
 • Verhoog uw vezelinname om de vetten in uw lichaam te binden en los te laten.
 • Drink veel vocht en sappen zoals wortel om het vet te laten vrijkomen.
 • Vergeet niet om 's morgens vroeg je eerste kopje warm citroenwater te nemen om je lichaam te reinigen
 • Schakel zoveel mogelijk over op biologisch voedsel. Op deze manier kunt u de inname van transvet verminderen.

Lijst van voedingsmiddelen om transvet uit het lichaam te verwijderen

Maak een voedingsplan en voer de volgende voedingsmiddelen in om transvet uit het lichaam te verwijderen:

 1. Warm Lemon Water: reinigt je lever en ontgift je lichaam. Voert het lichaamsvet voorzichtig uit.
 2. Enzyme Rich Food: voedsel dat rijk is aan enzymen, zoals avocado's, heeft bepaalde stoffen die je vet afbraak en je metabolisme stimuleren.
 3. Rauwe of gestoomde groenten: een gezonde salade of rauwe of gestoomde groenten kunnen helpen om transvet in toom te houden en constipatie te voorkomen.
 4. Vezelrijk voedsel: voedsel zoals hele granen, appels zijn rijk aan vezels die helpen de vetten te binden en ze uit het systeem te verwijderen
 5. Voldoende water: water is de beste bron voor het verwijderen van transvet. Water kan de vetcomponenten verdunnen en uit het lichaam wegspoelen.
 6. Groene thee: rijk aan antioxidanten, groene thee werkt als een wonder bij het verwijderen van lichaamstransvet. Het ontgift je lichaam en verlaagt het cholesterolgehalte,

We presenteerden enkele van de belangrijkste feiten met betrekking tot transvet, waar ze vandaan komen, de belangrijkste ingrediënten, welke voedingsmiddelen het bevatten, hun effect op de gezondheid, en hoe je het vervangt en het van je lichaam verlost.

1

Leave a Reply

33 − = 24