Zumba Dance for Weight Loss | Stijlen bij het leven

4 0

Wat is Zumba?

Het is een leuk en plezierig trainingsprogramma met Latijns-Amerikaanse dansen zoals salsa, meringue, tango enz. En zelfs Indiase dansen zoals Bollywood-stijl en bhangra die voornamelijk gericht zijn op cardio-intensieve trainingen. Ze willen calorieën verbranden door het uit te zweten tot aanstekelijke ritmes en ritmes.

Zumba Dance for Weight Loss | Stijlen bij het leven

In het ideale geval begint het met een kleine warming-up om de spieren van ons lichaam uit te rekken en dan gaat het verder naar het dansende gedeelte waar het echte werk gedaan is.

Het is een routine voor iedereen die wel en niet kan dansen. Dit betekent dat je niet het excuus van twee linkervoeten kunt hebben om dit te voorkomen.

Bekijk meer: Gebruik Bikram Yoga voor gewichtsverlies

Verschillende soorten Zumba:

Het is een workout die een grote hit is geweest sinds een Colombiaanse danser het in de vroege jaren negentig uitvond. Het heeft zijn tand des tijds doorstaan ​​als een zeer effectieve en energieke workout met de toevoeging van het leren van nieuwe dansbewegingen. Het is inmiddels ontwikkeld tot modules die geschikt zijn voor verschillende demografische categorieën met verschillende behoeften. Meestal zijn ze van de volgende typen:

Basic:  Het basisniveau dat helpt om onze hartslag te verhogen en kilo's te verliezen.
Goud:  Een langzamer tempo-training die geschikt is voor diegenen die een hogere leeftijd hebben en die willen trainen.
toning: Deze is gericht op het vormgeven van het lichaam dat gespecialiseerd is in armen en benen.
Aqua:  het is een variatie op aqua-aerobics.
Atomic: Deze is voor de kinderen en heeft kindvriendelijke bewegingen
Circui: dit is het supersnelle niveau dat werkt op willekeurige en zeer snelle bewegingen gedurende een kernperiode van 30 minuten om de maximale calorieën te verbranden.

Bekijk meer: Aerobics Oefening om gewicht te verliezen

1

Wat te verwachten van een Zumba-training?

  Een interactieve les met de beste moves en de moordenaar-latijnse moves die je altijd al wilde proberen. Dit is een leuk alternatief voor sporten en zal vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die niet van fitness willen houden.

  De gecertificeerde instructeurs zorgen ervoor dat je een volledige lichaamstraining volgt, afhankelijk van de categorie waarvoor je je hebt aangemeld. Ja, ze hebben verschillende categorieën voor een gevarieerde demografie om ervoor te zorgen dat de juiste bewegingen passen bij het juiste lichaamstype.

  Niet alle klassen zijn even intens; sommigen laten je misschien hijgen terwijl anderen je laten geeuwen. Het is niet de schuld van het programma omdat het ernaar streeft een groter publiek te bedienen.

  Als de Zumba-klasse je hartslag niet opwerkt, is de kans groot dat je er niets aan hebt. Het is het beste om over te schakelen naar een andere fitnessstijl.

Zumba kan van 300 tot 600 calorieën verbranden in een sessie van 90 minuten en niet meer. Dus verwacht geen onrealistische verwachtingen van gewichtsverlies als je iemand een opscheppen van een verbranding van 1000 calorieën hoort.

  Het heeft een heleboel voordelen om ons lichaam te bieden, afgezien van gewichtsverlies in de vorm van

  • Behoud van de botdichtheid
  • Vermindering van het aantal verwondingen
  • Verbeterde gezamenlijke behendigheid en houding

Maar het ontbreekt alleen aan krachttraining en het lukt je gewoon om je lichaam te klaren, dus je zult een alternatief moeten zoeken om die kloof te dichten.

Muziek is de essentiële motivator in Zumba. Het houdt ons recht op het spoor en wekt het lichaam op om meer in het cardio-intens regime te oefenen omdat het begint te genieten van de muziek en de beats. Het leuke element maakt dit hoge cardioregime tot zo'n grote hit.

Het is een op interval gebaseerde circuittraining die erop gericht is elke spiergroep in het lichaam te versterken en te mobiliseren.

Bekijk meer: Is Surya Namaskar goed voor gewichtsverlies

Als je er zin in hebt, kom dan naar het dichtstbijzijnde Zumba-centrum en dans je een weg naar een slankere en fitterere plek.

1

Leave a Reply

− 3 = 2