Vitamine A voor acne: hoe het helpt, de beste supplementen, en dosering en veiligheidstips

4 0

In al mijn jaren van huidonderzoek, een van de belangrijkste ontdekkingen die ik heb gedaan'heb gemaakt is over vitamine A. 

Concreet denk ik dat een vitamine A-tekort een onderliggende factor kan zijn bij acne & # x2014; samen met vele andere huidproblemen, waaronder psoriasis, keratose pilaris, eelt, eczeem en zelfs droogheid.

Weet je, niet zo lang geleden, traditionele diëten waren rijk aan voedsel zoals room, eieren, boter en orgaanvlees. Al deze voedingsmiddelen zijn rijke bronnen van vitamine A, naast andere voedingsstoffen. 

Maar nu, in moderne tijden, zien onze maaltijden er heel anders uit. Ze'hoog in groenten, laag in eiwitten, en veel mensen zouden niet't droom van het eten van zuivel, laat staan ​​lever. Geen wonder dat we'opnieuw een epidemie van huidaandoeningen zien, waaronder volwassen acne.

Verwant: Hoe te stoppen met het breken van melk en zuivel

In dit artikel zul je ontdekken:

Houd er rekening mee dat deze informatie alleen voor strikt educatieve doeleinden is. 

Hoe vitamine A kan helpen bij acne

Het basismechanisme van vitamine A is om de keratinisatie tegen te gaan (het afstoten van huidcellen).

Wat veel huidaandoeningen & # x2014; waaronder acne, psoriasis en keratose pilaris & # x2014; gemeen hebben, is dat alle een abnormaal keratinisatieproces.

Hoewel gezonde poriën slechts één laag dode huidcellen per dag kunnen afwerpen, bij mensen met acne, wordt dit proces versneld. Dit wordt retentiehyperkeratose genoemd. 

Wanneer de overtollige dode huid opbouwt en combineert met talg, ontwikkelen zich impacties die kunnen veranderen in acne.

Dus wat gebeurt er als je je vitamine A-inname verhoogt?

Het vertraagt ​​de turnover van huidcellen en zorgt ervoor dat ze langer functioneren voordat ze afbladderen. Met andere woorden, vitamine A helpt de retentie hyperkeratose omkeren. 

Dit kan een dramatische impact hebben op de gezondheid en het uiterlijk van de huid, de poriën deblokkeren en ongedierte voorkomen.

Voedselbronnen van vitamine A

Je voeding uit voedselbronnen halen is ALTIJD je veiligste gok.

Dit zijn de voedingsmiddelen met het hoogste vitamine A-gehalte:

De meeste mensen zouden in staat moeten zijn om aan hun vitamine A-vereisten te voldoen door eenvoudig één portie lever te serveren, eenmaal per week.

(Marilyn Monroe had het juiste idee & # x2014; haar dieet bestond uit vitamine A-rijke lever, eieren en melk!)

Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan bètacaroteen, zoals wortelen of zoete aardappelen, zijn GEEN goede bronnen van vitamine A. Dat's omdat iedereen met een langzamer metabolisme of een verminderde leverfunctie het caroteen niet gemakkelijk in vitamine A in het lichaam kan omzetten. Caroteen blokkeert ook de schildklierfunctie. 

Vitamine A-supplementen

Sommigen van ons die het niet deden'Het opgroeien van lever kan net zo goed'ik krijg er zin in. Dat's waar vitamine A-supplementen kunnen binnenkomen.

Ik raad aan om degenen te zoeken met zo min mogelijk hulpstoffen en meervoudig onverzadigde oliën. Hier zijn een paar ik'heb gevonden:

Genestra A-Mulsion

Waar te kopen:Amazon.com & # x2022; Well.ca & # x2022; Amazon.ca

Ingrediënten: Vitamine A (vitamine A palmitaat), gezuiverd water, xylitol, gemodificeerd tapiocazetmeel, citroenolie, xanthaangom, natuurlijke gemengde tocoferolen, citroenzuur, kaliumsorbaat

BioCare Vitasorb A

Waar te kopen:Amazon.com

Ingrediënten: Extra Vierge Olijfolie, Vitamine A (zoals Retinyl Palmitate), Antioxidant (DL-Alpha Tocoferol)

Gezondheid Natura Gewoon A

Waar te kopen:Gezondheid Natura

Ingrediënten: Retinyl palmitate, MCT (medium chain triglycerides) van kokosolie.

Bulk-supplementen Vitamine A-palmitaatpoeder

Waar te kopen:Amazon.com

Ingrediënten: Vitamine A (zoals palmitaat), arabische gom, zetmeel, DL-alfa-tocoferol.

Dit zijn de supplementen die ik niet heb gedaan'T aanbevelen: 

Vitamine A-dosering en toxiciteit

Dus nu kunt u zich afvragen wat de dosering is en of u zich zorgen moet maken over vitamine A-toxiciteit. 

Is het echt veilig om deze supplementen te nemen? Hier's de informatie die ik've ontdekt.

Wat de autoriteiten zeggen over vitamine A

Volgens de Amerikaanse National Institutes of Health is het aanvaardbare hogere inname niveau voor volwassenen 10.000 IU / dag van voorgevormde vitamine A.

Dezelfde organisatie waarschuwt ook voor gezondheidsrisico's door overmatige vitamine A, daarbij verwijzend naar dit rapport van Arctische ontdekkingsreizigers die hoofdpijn, braken en andere symptomen ontwikkelen na het innemen van MEERDERE MILJOEN IE vitamine A uit ijsbeer of zeehondlever. 

Ze noemen ook andere bijwerkingen van hypervitaminose A, die in dit rapport 'gevarieerd en niet-specifiek' & # x2014; en kunnen leverafwijkingen, duizeligheid, misselijkheid, huidirritatie, pijn in gewrichten en botten, coma en zelfs de dood zijn.

Wat andere studies zeggen over vitamine A

Sinds zijn oprichting in 1985 heeft het National Poison Data System geen enkele sterfte geregistreerd door het nemen van vitamine A-supplementen (noch enige andere vitamines, volgens deze bron).

Ook kan een deel van het onderzoek dat wordt gebruikt als "bewijs" dat overmatig vitamine A giftig is, ernstige gebreken vertonen, waaronder deze studie van 22.000 zwangere vrouwen van wie het nageslacht geboorteafwijkingen had. Sally Fallon en Mary Enig ontkenden dat onderzoek hier.

Meer recente studies lijken erop te wijzen dat meldingen van vitamine A-toxiciteit sterk overdreven kunnen zijn:

Dus waarom waarschuwen autoriteiten ons tegen het innemen van meer dan 10.000 IE per dag vitamine A?

Volgens Ray Peat, PhD: "Sommige van de verhalen over de toxiciteit ervan zijn bedacht om de synthetische retinoïden te verkopen, dierproeven hebben aangetoond dat het heel grote hoeveelheden, met een tekort aan vitamine E, vergiftig moet zijn."

Hoe veilig te nemen Vitamine A

Nu ik'Ik suggereer niet dat je de hoge doses vitamine A gebruikt in die onderzoeken. (In feite, als niet-medische beoefenaar, kan ik dat'• adviseer geen specifieke dosis, aangezien dit eenvoudig educatieve informatie is.) 

Hier zijn echter enkele algemene richtlijnen die u kunnen helpen:

1. Voedselbronnen eerst

Nogmaals, ik wil herhalen dat voedselbronnen, met name lever, de veiligste manier zijn om je vitamine A binnen te krijgen. Probeer alleen supplementen als je absoluut kunt'ik krijg genoeg van voedsel.

2. Startdosis

Als u ervoor kiest om aan te vullen, bevat de vloeibare vitamine zoals die ik prefereer doorgaans 2500 tot 10.000 IE per druppel, dus dit kan een goede plek zijn om te beginnen.

3. De juiste dosis vinden 

Of u hogere doses probeert, is aan u en uw arts. Omdat we allemaal verschillende metabolismes, diëten, voedingsvereisten enzovoort hebben, is er geen enkele "juiste" dosis. (Zoals ik'Ik heb hier uitgelegd dat mensen met hogere metabole waarden hogere voedingsbehoeften hebben, dus ze hebben mogelijk meer vitamine A nodig dan andere.) 

Persoonlijk was het een kwestie van zelfexperimenten om de dosis te vinden die ik het beste voelde en die de symptomen van vitamine A-tekort & # x2014 verlichtte, rekening houdend met het feit dat er vaak meerdere oorzaken zijn.

4. Monitor uw palmen

Wanneer uw weefsels verzadigd raken met vitamine A, zullen de eelt op uw handpalmen (en de voetzolen) een oranje tint krijgen. Dit is een teken dat het's tijd om terug te gaan naar een lagere dosis.

5. Volg uw schildklierfunctie

Aangezien vitamine A onverzadigd is, kan het teveel in uw schildklier onderdrukken. Bij het nemen van supplementen, het's is altijd een goed idee om de status van uw schildklier te controleren door uw waaktemperatuur en hartslag bij te houden. Als grote hoeveelheden vitamine A beide beginnen te verlagen, kan dit erop duiden dat jij'neem teveel.

6. Voeg vitamine E toe

Het nemen van een kleine hoeveelheid vitamine E samen met uw vitamine A kan uw lichaam helpen de A beter te gebruiken en kan uw dosis zelfs verlagen. Volgens Ray Peat, PhD, "lijken de toxische effecten van extreem hoge doses, zoals 500.000 tot een miljoen IU, van ofwel oxidatieve processen (ranzigheid) die worden voorkomen door voldoende vitamine E, of door antithyroid-effecten. van vitamine E zou helpen om te voorkomen dat de vitamine A wordt verspild door oxidatie en mogelijk uw behoefte daaraan zou kunnen verminderen. " 

De beste vitamine E-supplementen I'ik heb gevonden: 

Conclusie

U zou nu een veel beter begrip moeten hebben van de rol die vitamine A speelt in de gezondheid van uw huid. 

Grappig hoe wij'door de meeste skin-experts en merken wordt verteld dat onze celomzet "traag" & # x2014; is's precies het tegenovergestelde in veel gevallen! 

(Nog steeds geloof ik dat een lichte exfoliatie een goed idee is voor de meeste huidtypen, omdat het kan helpen om die overtollige cellen uit te krijgen voordat ze problemen veroorzaken.)

In de tussentijd, als u'Als u lijdt aan acne, kunt u de keratinisatie normaliseren door ervoor te zorgen dat u aan uw vitamine A-vereisten voldoet. Hopelijk heeft dit geholpen om duidelijk te maken hoe je dat moet doen, samen met zorgen uiten over mogelijke toxiciteit.

Zoals altijd, zou het leuk zijn om je gedachten over deze ideeën te horen!

Heb je vitamine A geprobeerd voor acne of andere huidproblemen??
?

1

Leave a Reply

46 − 43 =