Waarom Squalane de beste gezichtsolie is

2 0

Het'dat is geen geheim'm voorzichtig met oliën.

Terwijl de meesten van hen geweldige moisturizers maken, zij'gewoon niet stabiel genoeg voor mij om te overwegen ze op mijn gezicht te leggen (of in mijn lichaam).

Dit is waarom ik'Ik heb kokosolie, een verzadigd vet, al een tijdje aanbevolen. 

Hoewel, ik'Ik ben blij om je aan een andere optie te kunnen voorstellen waarvan ik denk dat die net zo goed is, misschien zelfs wel beter. Squalane olie!

In dit artikel leer je:

Waarom de meeste gezichtsoliën verouderen 

ik weet het'Het is moeilijk te geloven, maar de waarheid is dat de meeste gezichtsoliën op de markt je huid meer kwaad dan goed doen.

Er zijn twee soorten oliën:

Verzadigde oliën

Verzadigde oliën hebben enkele bindingen in hun vetzuurketens. Dit maakt ze erg stabiel en bestand tegen aanvallen door vrije radicalen. Ze hebben een hoog smeltpunt en zullen niet gemakkelijk ranzig worden.

Onverzadigde oliën

Onverzadigde oliën hebben ten minste één dubbele binding in hun vetzuurketens. Hoe meer dubbele bindingen, hoe minder stabiel de olie. 

Helaas zijn de meeste gezichtsoliën in de winkelrekken het laatste type, meervoudig onverzadigd. Denk aan: rozenbottelolie, amandelolie, arganolie, zonnebloemolie, enzovoort. Als je ze grondig verwijdert, ze'OK om te reinigen met. En ze kunnen goed hydraterend werken ... maar je moet weten dat ze OOK oxideren als een gek op je huid & # x2014; ja, zelfs als je'heb net een nieuwe fles geopend. 

Verwant:Hoe de oliën in je dieet je huid verouderen

Ik raad ten koste van alles aan om deze meervoudig onverzadigde oliën te vermijden, om te voorkomen dat je huid vroegtijdig veroudert. Ze zijn betrokken bij de productie van ouderdomspigmentatie en zijn vooral gevaarlijk als je je gezicht blootstelt aan zonlicht. Wanneer ze interageren met UV-straling, veroorzaakt het schade op cellulair niveau.

Het'Het is echt jammer dat de schoonheidsindustrie & # x2014; of door onwetendheid of financiële belangen of beide & # x2014; blijft bestaan ​​om deze oliën te verkopen als "veilig" en "heilzaam". Gelukkig hebben we nu de mogelijkheid om veiligere, verzadigde oliën te kiezen. Zoals squalane!

Wat is Squalane Oil?

Squalane-olie wordt aangemaakt wanneer squaleenolie (let op de "e") hydrogeneringsverwerking ondergaat. 

Dat maakt de squaleen van een onverzadigde olie in een verzadigde olie. 

In feite is squalaan een 100 procent verzadigde olie, waardoor het zelfs STERKER is dan kokosolie (dat is ongeveer 80 tot 90 procent verzadigd vet). 

Waar komt de squaleen vandaan vóór verwerking? Hoewel het'Het is natuurlijk geproduceerd door onze lichamen, het is ook te vinden in planten, waar schoonheidsextracten het uithalen. Vanwege de dubbele binding structuur, squaleen gaat snel ranzig, waardoor het een slechte keuze voor een huidverzorgingsolie. Dat's waarom je het zo zelden ziet in schoonheidsproducten (VERMIJD het als je dat doet!), en waarom het gehydrogeneerd moet worden om squalaan te creëren.

Squalaan versus Squaleen

Oké, ik weet dat deze twee oliën verwarrend kunnen worden, dus ik'Ik vat het verschil nog een keer samen:

Squaleenolie: Een onverzadigde olie. Het's geproduceerd door onze eigen huidcellen, en ook te vinden in olijven, suikerriet, tarwekiemen, rijstzemelen, palmen en haaienlever. (Noteer het'Het is niet langer gebruikelijk om het uit haaienlever te halen.) Als onverzadigde olie is squaleen instabiel en gaat snel ranzig.

Squalane olie: Een verzadigde olie. Het wordt gevormd wanneer squaleen hydrogeneringsprocessen ondergaat, waardoor het een stabiele, volledig verzadigde olie met een lange houdbaarheid wordt..

Voordelen van Squalane Oil

Squalane-olie is geschikt voor ALLE huidtypen, van droog tot gevoelig tot vettig en gevoelig voor acne.

Hier'wat squalane voor je huid kan doen:

Hoe gebruik je Squalane Oil 

Een ander uniek kenmerk van squalane is dat het dat niet doet'Het vormt echt geen oppervlaktebarrière op de huid, zoals andere oliën. In het verleden heb ik altijd aanbevolen oliën als laatste in je routine te gebruiken omdat ze voorkomen dat andere ingrediënten erdoor komen. 

Verwant:Hoe u uw huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aanbrengt

Ik don'Denk je dat je je daar niet zo druk over hoeft te maken met squalaan, want het is zo dun en snel absorberend dat het minder waarschijnlijk is dat het de absorptie van andere producten verstoort.. 

Persoonlijk plakt ik het op een mist of vochtinbrengende serum, maar onder een zwaardere crème, als ik'ik gebruik er een. Zoals ik al zei, ik gebruik ook squalane als een oog- en lip-moisturizer. Je zou het zelfs in je make-up kunnen mengen voor meer hydratatie!

Hoeveel Squalane moet worden toegepast

Afhankelijk van hoeveel vocht je huid nodig heeft, gebruik je overal van één tot drie druppels.

Wanneer moet u Squalane-olie gebruiken?

Ik adviseer squalane ochtend en nacht toe te passen. Hier'hoe ik'd neem het op in je routine:

  1. Reinigen.
  2. Toon of exfolieer.
  3. Breng actieve behandelingsproducten aan, indien gebruikt.
  4. Gebruik hydraterende nevels of serums. (Als jij'gebruik elk type waterig serum, zoals HydrExtreme, ik denk nog steeds dat het zinvol is om dat eerst aan te brengen, omdat het'is zo vloeibaar en snel te absorberen.)
  5. Breng squalane olie aan op gezicht en op de ogen.
  6. Breng moisturizer aan, indien gebruikt. (Cream- of lotion-getextureerde moisturizers bevatten waarschijnlijk zwaardere barrière-oliën, dus de squalane zal eronder beter doordringen.)
  7. Breng make-up aan. Meng een druppel in je foundation voor extra vocht.

Dat gezegd hebbende, je kunt altijd met een andere volgorde experimenteren en zien waar je huid het beste op reageert!

De beste Squalane oliën om te proberen

Hier zijn de beste 100 procent squalane olie-opties op de markt:

Indie Lee Squalane Gezichtsolie

Indie Lee Squalane Facial Oil is afgeleid van olijven en wordt geleverd in een glazen fles met een druppelaar.

Waar te kopen:Nordstrom & # x2022; Well.ca & # x2022; B-Glowing & # x2022; Beautylish & # x2022; Credo Beauty & # x2022; De Detox-markt & # x2022; Cult Beauty & # x2022; Dermstore & # x2022; Anthropologie & # x2022; Saks Fifth Avenue & # x2022; Follain & # x2022; Citrine Natural Beauty Bar & # x2022; Bluemercury & # x2022; Need Supply Co. & # x2022; Indie Lee

Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% gezuiverde Squalane

Peter Thomas Roth Oilless Oil 100% Purified Squalane is afgeleid van suikerriet en wordt geleverd in een glazen fles met een druppelaar.

Waar te kopen: Nordstrom & # x2022; B-Glowing & # x2022; Anthropologie & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Dermstore & # x2022; Orchard Mile & # x2022; Peter Thomas Roth 

Biossance 100% squalane olie

Biossance 100% Squalane Oil is afgeleid van suikerriet en wordt geleverd in een plastic fles met een pomp.

Waar te kopen: Sephora & # x2022; Biossance

De gewone 100% door planten afgeleide Squalane

De gewone 100% plant-afgeleide Squalane is afgeleid van planten & # x2014; maar welke (s) ze doneren't & # x2014; en komt in een glazen fles met een druppelaar.

Waar te kopen: Beautylish & # x2022; Well.ca & # x2022; Hudson's Bay & # x2022; ASOS & # x2022; Cult Beauty & # x2022; Beauty Bay & # x2022; Escentual & # x2022; Oxygen Boutique & # x2022; Voel uniek & # x2022; Adore Beauty & # x2022; Het gewone

Tot nu toe, ik'heb net Indie Lee geprobeerd's en Peter Thomas Roth's squalane oliën, en ik haven'Ik zag geen verschil tussen hen in termen van kwaliteit, textuur of resultaten. ik'm ERG blij met beide aankopen en ik gebruik ze dagelijks!

Conclusie

Samenvattend is squalane-olie een van de meest ongelooflijke huidverzorgings- en anti-verouderingsingrediënten I'heb OOIT gevonden. 

als jij'ga een gezichtsolie gebruiken'is zo belangrijk om een ​​stabiele te kiezen die bestand is tegen oxidatie & # x2014; ik kan het echt'ik genoeg benadrukken.

Ik weet dat kokosolie niet voor iedereen is, en hoewel jojoba-olie op grotere schaal wordt verdragen, het'is niet zo veilig, omdat het's niet verzadigd vet.

Squalane daarentegen is zo stabiel als je kunt krijgen EN het's de minst irritante, meest niet-comedogene olie rond. Gebruik het dagelijks en uw huid zal veel beter worden beschermd tegen oxidatieve stress. Jij kan't verslaan!

Winkeleditor's Picks

?

1

Leave a Reply

61 + = 66