50 mooiste zwarte vrouwen aller tijden …

4 0

Als je denkt aan het schrijven van ongeveer 50 van de mooiste zwarte vrouwen, is het geen gemakkelijke taak, het is zelfs een behoorlijk intimiderende! Het is extreem moeilijk om uit de vele, vele mooie, getalenteerde zwarte vrouwen te kiezen en ik kan het niet helpen dat ik me afvraag of ik ze allemaal recht doe.

Schoonheid gaat over kracht, intelligentie, vertrouwen en innerlijke kracht. De hier vermelde vrouwen zijn allemaal krachtige menselijke wezens en blonken uit in hun gekozen velden. Sommigen hebben te maken gehad met ontelbare obstakels, sommigen hebben vele strijd moeten leveren, maar ze zijn allemaal opgestaan ​​om ondanks alles hun dromen en hun potentieel te realiseren. En als je merkt dat je zult zien dat er één ding gemeen is tussen al deze mooie dames ... het zijn allemaal vastberaden mensen die nooit opgeven. Een belangrijke levensles die je in je eigen leven kunt opdrinken, vind je niet?

Zonder verder oponthoud, hier presenteren we de 50 mooiste zwarte vrouwen aller tijden!

1. Michelle Obama

1

Of het nu schoonheid of brein is, Michelle Obama is een idool geworden voor niet alleen Afro-Amerikaanse vrouwen, maar ook voor vrouwen overal. Het beste van Michelle Obama is dat we haar niet kennen als mevrouw Obama, maar haar eigenlijk herkennen als Michelle. Ze heeft haar eigen identiteit, ze is een toegewijde moeder en een toegewijde vrouw. In feite ziet de wereld haar altijd op gelijke voet met de president zelf. En laten we haar fantastische gevoel voor stijl niet vergeten!

2. Vanessa Williams

2

Deze is voor alle kinderen van de jaren 90 ... onthoud het nummer "Red het beste voor het laatst" dat een MTV-nietje was? Nou dat was Vanessa Williams voor jou. Wist je dat deze multi-getalenteerde lichtogige schoonheid de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw was die de kroon van Miss America veroverde? Toen ze werd geboren, kondigden haar ouders haar aan als "Hier komt ze: Miss America". Is dat toeval of wat? Natuurlijk zal mijn favoriete deel over Vanessa Williams altijd Wilhelmina Slater zijn. Ze was zo heerlijk kwaadaardig!

3. Tyra Banks

1

3

Er is één woord gemaakt voor deze langbenige schoonheid en dat is 'lissome'. Geen wonder dat ze een van de originele Victoria's Secret Angels was! Er zijn sommigen van ons die zich haar herinneren van de 'Fresh Prince of Bel Air'-dagen, waar ze fungeerde als de oude vriend van Will Smith. Maar haar recente verschijning als de maker en gastheer van de succesvolle reality-tv-serie "America's Next Top Model" is waarschijnlijk degene die bij iedereen in de gedachten blijft. Onlangs heeft ze ook haar eigen talkshow gehost, genaamd "the Tyra Banks show", die nogal wat prijzen heeft gewonnen. Ik hou van Tyra in al haar ontzag!

4. Meagan Goed

4

Meagan Good is deels Joods, Afrikaans, Cherokee en Latijns-Amerikaans! Geen wonder dat ze zulke prachtige functies heeft! Een standaard op muziekvideo's van Will Smith, 50 Cent, Imajin enz. Deze schoonheid staat bekend om haar sterke christelijke opvattingen die ze toepast in haar persoonlijke leven. Kleur me onder de indruk.

5. Iman Mohamed Abdulmajid

5

Wie houdt er niet van Michael Jackson? En wie herinnert zich niet het liedje "Herinner je je de tijd?" Als je dat doet, had je de schoonheid die de koningin speelde niet kunnen missen aan de jaloerse koning van Eddie Murphy en die werd bedrogen door Michael Jackson. Presenterend de enige echte, Iman! Deze Somalische schoonheid excelleerde om een ​​supermodel terug te zijn in de tijd en is nu een zeer succesvolle ondernemer met haar eigen lijn van cosmetica, die fantastisch is trouwens. Deze lijst met de mooiste zwarte vrouwen zou zonder haar onvolledig zijn!

6. Beyonce

6

Eén woord om Beyonce aka The Queen B te beschrijven? Bootylicious! Beyonce is al lang bewonderd om haar gewelfde lichaam en het feit dat ze het had omarmd en er trots op was in een tijd dat er aanzienlijke druk was vanuit de industrie om zich aan bepaalde industriestandaarden te houden. Nadat ze zich als een succesvolle solo-artiest heeft gevestigd na het uiteenvallen van haar band 'Destiny's Child', is Beyonce een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden geworden. In 2014 werd ze de best betaalde Afrikaanse muzikant in de geschiedenis en is ze twee jaar op rij op de 100 meest invloedrijke mensenlijst van de Times verschenen, in 2013 en 2014. Wat ons betreft kan Beyonce geen kwaad doen. Zij is GODDELIJK!

7. Toni Braxton

7

Als je een tiener was in de jaren negentig, had je de R & B-hits 'Breathe again' en 'Un-break my heart' niet kunnen missen, de laatste bereikte nummer 1 in de Billboard Hot 100s. Toni Braxton heeft zes Grammy Awards en zeven American Music Awards gewonnen. Ik kan nog steeds niet stoppen met meezingen met haar muziek wanneer het op de radio speelt.

8. Whitney Houston

8

Als je verliefd bent geweest en nog nooit hebt gezongen, neuried of op zijn minst het nummer hebt gewijd "En ik zal altijd van je houden" dan heb je tevergeefs liefgehad. De krachtige stem van deze dame schudde de muziekwereld met dit lied en meer. Haar plotselinge dood door een overdosis drugs heeft een groot gat in de muziekscene en in ons hart achtergelaten. Maar telkens als je haar dit nummer hoort zingen, is het moeilijk om je emoties onder controle te houden. RIP Whitney. Je was geweldig.

9. Rihanna

9

Rihanna is een felle fashionista en ik HOU haar zo veel! Ze is nooit bang om te experimenteren, ook al betekent het dat ze opgetrokken wenkbrauwen en hapt. Ze is prachtig om het zachtjes uit te drukken, ongelooflijk getalenteerd, oh zo sexy en een beetje een rotzak. Verander RiRi nooit.

10. Oprah Winfrey

10

Oprah is een van de grootste vrouwen van onze tijd! Bekend als de 'Queen of Media' en als de rijkste Afro-Amerikaan in de 20th eeuw moet je haar minstens één keer in je leven gezien hebben als gastheer van haar populaire show op tv. Zo niet, leef je onder een steen? Ontstaan ​​in extreme armoede, is de roem van deze dame alles om hard werken en doorzettingsvermogen. Wist je dat ze oorspronkelijk Orpah heette, een Bijbelse naam, maar sinds de meeste mensen het als Oprah hebben uitgesproken, heeft ze het in plaats daarvan veranderd. Ze is ook genomineerd voor een Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol voor de film 'The Color Purple'. We houden van je Oprah!

11. Toni Morrison

Timothy 7

Toni Morrison, de beroemde Amerikaanse schrijver, redacteur en professor, is een winnaar van de Nobelprijswinnaar met de Pulitzer-prijs. Haar bekendste boeken zijn 'The Bluest Eye' and 'Beloved'. Op dit moment heeft ze de eer om de laatste Amerikaan te zijn die de Nobelprijs heeft gewonnen.

12. Hattie McDaniel

12

Hattie McDaniel was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die de Academy Award voor Best Supporting Actress won. Ze won het voor haar rol van 'Mammy' in de epische film 'Gone with the wind', een rol die net zo legendarisch is geworden als de film zelf. Hattie McDaniel was een getalenteerde entertainer - een bedreven zanger, songwriter, toneelactrice en ook een radioartiest. Wauw! In feite was ze de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die op de radio in de Verenigde Staten zong. Je moet de geest van deze vrouw bewonderen, wiens ouders voormalige slaven waren.

13. Halle Berry

13

Moordenaarskijkers, een moordenaarslichaam en een intellectueel brein zijn geen veelgebruikte combinatie, maar Halle Berry lijkt daar precies mee gezegend te zijn. Ze is het soort schoonheid dat er in alles geweldig uitziet ... lang haar, kort haar (hoe schattig is haar pixie geknipt), elk soort kleding ... ze draagt ​​het allemaal met zelfvertrouwen. Haar prachtige gebeitelde functies en haar goed gevormde lichaam hebben van haar een veelgevraagde actrice gemaakt, nadat zij in 2012 de Academy Award voor beste actrice had gewonnen voor haar rol in Monster's Ball. Ze was een van de best betaalde actrices in Hollywood in de jaren 2000 en speelde zelfs een van de meest begeerde rollen van een Bond Girl genaamd 'Jinx'. We houden van je Halle!

14. Naomi Campbell

14

De jaren 90 zijn synoniem aan dit supermodel! Naomi Campbell staat bekend om haar eindeloze benen en prachtige uiterlijk als voor haar relaties met beroemde mannen als Mike Tyson, Robert de Niro en Adam Clayton (U2 Bassist). Het beste ding aan haar is dat ze nog steeds sterk gaat in 2014! Dat is indrukwekkend.

15. Alicia Keys

15

Wie houdt niet van deze mooie, getalenteerde zanger die je kan betoveren met haar zangvaardigheden, stembereik en krankzinnig pianospel. Haar debuutalbum 'Songs in A Minor' heeft wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht en van haar een artiest gemaakt om rekening mee te houden. Haar bekendste nummer 'Fallin' heeft overal miljoenen harten gevangen, waaronder de onze!

16. Jada Pinkett Smith

16

De roep om faam van Jada Pinkett Smith is niet het feit dat ze de vrouw van Will Smith is (hoe schattig zijn ze al samen) maar dat ze een succesvolle actrice is geweest in Hollywood met grote budgetfilms zoals The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Scream 2, De Nutty Professor, om er maar een paar te noemen. Ze heeft haar eigen band, de Wisdom Wisdom, waar ze de songwriter en de zangeres is. Deze multi-getalenteerde schoonheid neemt ook actief deel aan liefdadigheid en heeft samen met haar rapper-echtgenoot de 'Will and Jada Smith Family Foundation' gevormd en gaat vooral in op jongeren gerelateerde problemen en de rol van gezinsondersteuning. Samen met Trey, Jaden en Willow maken de Smiths een perfecte familie!

17. Florence Griffith Joyner

17

Als deze naam geen snaar raakt, kan dit helpen - Flo Jo. Nu moet dat zeker een belletje rinkelen, ja? Hoewel het bijna twee decennia geleden is dat ze stierf, heeft ze nog steeds het record van de snelste vrouw aller tijden te zijn! Het wereldrecord dat ze in 1988 had gecreëerd voor zowel 100 m als 200 m moet nog worden aangevochten. Zolang zo lang ongeslagen blijven? Dat is echt iets, he!

18. Aretha Franklin

18

Aretha Franklin, een eigenzinnige legende, startte haar muziekcarrière door het evangelie in haar vaders kerk te zingen. Wie wist toen dat deze dame 18 Grammy-awards zou winnen en de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden zou worden? Ze heeft het soort stem dat engelen kan laten verschijnen!

19. Ella Fitzgerald

19

Een mooie stem bekend voor het uitvoeren van vocale jazz, swing en bebop, Fitzgerald was op een bepaald moment in haar leven een dakloze wees en een wegloper. Van een 'uitkijkpost' op een bordeel tot plaatsing in een staatshervorming, haar reis was beslist niet soepel. Ze wilde danseres worden toen ze jong was en gebruikte haar schoolvrienden tijdens de lunch en zelfs toen ze naar school ging. Te bedenken of ze aan dansen had vastgehouden, wat een juweeltje de muziekwereld zou hebben gemist!

20. Billie Holiday

20

Billie Holiday, geboren als Eleanora Fagan en bijgenaamd 'Lady Day' door haar vriend, musicus Lester Young, was een eminente jazzzanger en songwriter. Ze staat bekend om haar levering en improvisatie en staat erom bekend veel andere beroemde zangers, waaronder Frank Sinatra, te beïnvloeden. Ze had een bijzonder moeilijke jeugd gehad, uitgebreid misbruikt en nooit een formele zangopleiding gehad. Haar sensuele aanwezigheid op het scherm heeft haar een klassiek gezicht gemaakt van het Jazz-tijdperk in Amerika.

21. Diana Ross

21

Wie kan dat haar vergeten? Wist je dat Diana Diana voordat ze Diana in haar eentje waagde lid was van de band genaamd 'The Supremes' in de jaren zestig, tot op heden Amerika's meest succesvolle vocale groep en ook een van 's werelds meest populaire meidengroepen aller tijden? Ze was ook een succesvolle actrice in vele films, waaronder 'The Lady Sings the Blues', waarin ze de rol van de legendarische Billie Holiday formuleerde waarvoor ze genomineerd was voor een Academy Award en een Golden Globe Award won!

22. Tina Turner

22

Tina Turner staat bekend als een van de meest succesvolle vrouwelijke rockartiesten, een zeer zeldzame prijs omdat rock n roll in wezen een domein van mannelijke artiesten is. Ze heeft ontelbare hits gegeven en wordt beschouwd als een van de grootste entertainers aller tijden. Serieus, je moet haar video's bekijken. Ze heeft acht Grammy Awards gewonnen en staat op nummer 17 in Rolling Stones '' De 100 grootste zangers aller tijden '.

23. Natalie Cole

23

Natalie Maria Cole is de dochter van Nat King Cole en is een gerenommeerde R & B-zanger en songwriter. Ze was blootgesteld aan jazz-, blues- en soulzangers en was altijd geïnteresseerd in zingen. Ze begon op te treden toen ze klein was en zong voor haar vaders kerstalbum op ongeveer zes jaar! Dat is indrukwekkend.

24. Jennifer Hudson

24

Deze getalenteerde zanger en acteur heeft voor het eerst geprezen als zanger als finalist in American Idol. Later, als actrice in de veelgeprezen film 'Dreamgirls', won Jennifer Hudson de Academy Award, Golden Globe Award, een BAFTA en een Screenwriters Guild Award. Ze won ook de Grammy Award voor haar debuutalbum. Praten over super getalenteerd zijn! Ze verblufte de wereld ook met haar dramatische gewichtsverlies en make-over en is nu een gecertificeerde fashionista!

25. Kerry Washington

25

Oh, wat zouden we doen zonder Scandal? Zelfs als je geen fan bent van de show, kun je de verbluffende Oliva Pope die gespeeld wordt door de fantastische Kerry Washington niet negeren. Niet alleen is ze zo mooi als een perzik, maar ze heeft ook een onberispelijk gevoel voor stijl! Ik zie voor één haar rode loperjurken zien en ze stelt nooit teleur. Natuurlijk is ze ook waanzinnig getalenteerd en speelde ze in films als 'Django Unchained', 'Ray', 'The last king of Scotland' etc. Ze is door het Time-magazine uitgeroepen tot 'Een van de meest invloedrijke mensen ter wereld' . Wij komen overeen!

26. Zoe Saldana

26

Deze mooie actrice had aanvankelijk een balletdanseres gepland maar realiseerde zich later dat ze er niet voor was uitgekomen. Het verlies van het ballet is de overwinning van de filmbroederlijkheid! Ze speelde in blockbuster-hits als Avatar, Star Trek, Guardians of the Galaxy, Crossroads etc. Zoe is statig, oh zo schitterend en zo lief! En laat ons niet eens beginnen over haar gevoel voor mode. Oo la la!

27. Josephine Baker

27

Josephine Baker was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die in een film verscheen. Het werd Zouzou genoemd en werd gemaakt in 1934. Ze werd geboren in Amerika, maar werd later een beroemd danser en entertainer in Frankrijk. Het is bekend dat ze heeft geweigerd om te presteren naar gescheiden doelgroepen in de VS en is ook bekend dat ze het Franse verzet heeft gesteund tijdens de Tweede Wereldoorlog waarvoor ze de Franse militaire eer heeft gekregen. Wauw!

28. Venus Williams

28

De voormalige nummer één tennisser, Venus Williams was de eerste Afro-Amerikaan die de prestatie bereikte. Alsof dat nog niet genoeg was, heeft ze 4 Olympische gouden medailles in haar kat. Ze heeft ook het record van het raken van de snelste dienen door een vrouw. Lang, en atletisch, lijkt Venus geboren te zijn om de tenniswereld te regeren!

29. Serena Williams

29

Is het een kwestie van toeval dat een enkele familie twee meiden heeft die de baas zijn in de tenniswereld? Net als Venus weigert ook haar jongere zus Serena simpelweg haar rang in de tenniswereld los te laten en staat ze momenteel op de eerste plaats. Serena is bekend als het meisje met de grit en is teruggekomen om titels te winnen van schijnbaar onmogelijke situaties. Serena staat bekend als kleurrijk buiten de baan, maar heeft haar eigen kledinglijn en is een gecertificeerde spijkertechnicus. Echt een allrounder!

30. Gabrielle Union

30

Het bekendst voor haar rol in "Being Mary Jane", Gabrielle Union is zo mooi als ze komen! Maar ze is niet alleen schoonheid en geen hersens. Ze heeft een diploma in de sociologie en zat in haar universiteit op het damesteam. Oh, wat houden we van multi-getalenteerde vrouwen!

31. Joy Bryant

31

Een ex-mode-model, en nu een actrice, Joy is vooral bekend om haar rol als Jasmine Trussell in Parenthood. Ze heeft nu haar eigen kledinglijn genaamd Basic Terrain met echtgenoot David Pope. We wensen deze karamelhuid schoonheid niets dan zoet succes!

32. Noémie Lenoir

32

Dit STUNNING-model is de definitie van het woord "exotisch". Ze heeft haar druppelloze, prachtige uiterlijk te danken aan haar gemengde afkomst. Vooral bekend vanwege haar stints in toptijdschriften als Elle en Sports Illustrated, en ook voor haar werk met merken als Gucci, Victoria's Secret, Tommy Hilfiger, etc. verdient dit succesvolle model zeker een plaats op onze lijst!

33. Sade

33

Denk aan de meest weelderige rode lippen ooit ?! Dat is Sade voor jou. De zachte, zijdeachtige stem die uit die lippen komt, heeft bijna drie decennia lang miljoenen gebiologeerd. De zangerige deuntjes 'Smooth Operator' en 'No ordinary love' zijn slechts enkele van de liedjes die ze heeft gezongen. Sade is geweldig, genoeg gezegd!

34. Wanda Sykes

34

Je moet deze beroemde actrice / komedienne hebben gezien in haar vele filmoptredens, waaronder 'Monster-in-Law', 'Licentie om te trouwen', 'Mijn Super Ex-vriendin' enz. Ze is ook een succesvolle stemkunstenares die haar stem aan veel geanimeerde mensen leent films. Ze is door 'Entertainment Weekly' genoemd als een van de 25 leukste mensen van Amerika. Getalenteerd en gevoel voor humor? Hou ervan!

35. Kelly Price

35

Kelly Price, een krachtige zanger en een getalenteerde songwriter, begon haar carrière als back-up vocalist voor vele grote namen in de muziekindustrie, zoals Aretha Franklin, Whitney Houston, Mariah Carey, Faith Evans, R. Kelly en The Notorious B.I.G. Ze is actief betrokken bij het ondersteunen van onderzoek over borstkanker en heeft haar opbrengst van haar single 'Love sets you free' gedoneerd aan een stichting voor borstkankeronderzoek. Je moet houden van een beroemdheid die teruggeeft.

36. Rosario Dawson

36

Deze onconventionele schoonheid heeft haar plekje in de entertainmentwereld als actrice en zangeres gebeeldhouwd. In zowel grote budgetfilms als indiefilms maakte Rosario haar debuut als kind in Sesamstraat. Ze is ook te zien in films als Men in Black II, 25th Hour, Sin City, Clerks II, Percy Jackson en de Olympians: The Lightning Thief, enz.

37. Tracy Chapman

37

In dit tijdperk van constante rapportage van het zelf via sociale netwerksites waar zowel beroemdheden als normale burgers de behoefte voelen om de wereld details van hun leven te laten weten, is hier een beroemdheid die je zal verrassen door haar persoonlijke leven, goed persoonlijk te houden. Ze staat bekend om haar sociale en politieke activisme en laat haar werk voor zichzelf spreken. Natuurlijk ken je haar ook voor haar tijdloze hits zoals "Fast Car" en "Give me one Reason"

38. Angela Bassett

38

Angela Bassett kan terecht omschreven worden als een klassieke schoonheid, met haar donkere haar, scherpe trekken en een aantrekkelijke figuur! In feite zou ze zich gemakkelijk kunnen voorstellen als de muze van een kunstenaar uit de Renaissance. Na afgestudeerd te zijn aan de Yale University Drama school, heeft Basset haar immense acteerkunsten bewezen door haar werk in biografische films waarin ze sterke vrouwen zoals Tina Turner en Betty Shabazz portretteert..

39. Janet Jackson

39

Het is gemakkelijk om naar de achtergrond te verdwijnen in de openlijk competitieve muziekscène, vooral als je een broer hebt die de status van een levende legende heeft bereikt. Maar Janet Jackson wist haar plek in de muziekwereld te veroveren, haar plaats erin te plaatsen en een identiteit te hebben die geheel verschilt van haar illustere broer Michael Jackson. Ze heeft ons hits gegeven vanaf de jaren 80 tot aan de jaren 2000. Het is veilig om te zeggen dat deze schoonheid zal worden herinnerd en altijd geliefd voor haar bijdrage aan de wereld van muziek.

40. Pam Grier

40

Regisseur Quentin Tarantino heeft het gehad over Pam Grier als de eerste vrouwelijke actiester in films, en het is waar! Ze verscheen ook in een van zijn films genaamd Jackie Brown waarvoor ze een nominatie ontving voor Beste Actrice voor de Golden Globe Awards. We houden van een vrouw die heeft gespuugd!

41. Lupita Nyungo

41

Wat kunnen we zeggen over een vrouw die zo mooi en getalenteerd is als Lupita Nyungo? Als je "12 Years a Slave" nog niet hebt gezien, moet je dat absoluut. Lupita zal je in tranen brengen met haar krachtige prestaties. Ze heeft een mastergraad in acteren van de Yale School of Drama. Ze werd ook door People's magazine 'De mooiste vrouw van 2014' genoemd en we waren het daar niet meer mee eens. Ze ziet er vorstelijk uit elke keer dat ze op de rode loper zit en het is moeilijk te geloven dat deze prachtige vrouw op zeker moment onzekerheden had over haar uiterlijk.

42. Dorothy Dandridge

42

Dorothy Dandridge was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die werd genomineerd voor een Academy Award voor beste actrice voor haar werk in de musicalfilm 'Porgy and Bess'. Ze was ook genomineerd voor een Golden Globe-prijs voor dezelfde film. Ze heeft ook een ster in de Hollywood Walk of Fame! Haar rol in Carmen Jones gaf haar ook de erkenning dat ze het eerste Hollywood-Afrikaanse Amerikaanse geslachtsymbool was. Oo la la!

43. Jayne Kennedy

43

Jayne Kennedy is een Amerikaanse actrice die ook de eerste Afrikaanse Amerikaan was die de Miss Missy USA beauty-verkiezingstitel won. Dit was op zijn minst revolutionair. Ze is ook een ontvanger van de NAACP Image Awards voor Outstanding Actress in a Motion Picture voor haar rol in de film 'Body and Soul' uit 1981.

44. Lauryn Hill

44

Lauryn Hill's soloalbum "The Miseducation of Lauryn Hill" debuteerde op nummer één op de Amerikaanse Billboard 200 en bevat enkele van haar bekendste hits zoals "Doo Woop", "Ex-factor" en "Alles is alles". Wist je dat Lauryn een romantische relatie had met haar collega-bandmaat toen ze lid was van de Fugees en dat de relatie de oorzaak was van het uiteenvallen van de band??

45. Phylicia Rashad

45

Phylicia Rashad is een actrice en een zanger en tevens de eerste Afrikaanse Amerikaanse vrouw die de Tony Award voor beste prestaties wint van een leidende actrice in een toneelstuk in 'A Raisin in the Sun'. Ze ontving ook een NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) Image Award voor haar rol. Ze is echter vooral bekend vanwege haar rol in de sitcom 'The Cosby Show'.

46. ​​Alek Wek

46

Alek Wek past niet in de conventionele normen van schoonheid, maar ze is zeker prachtig! Lupita Nyongo en Oprah Winfrey hebben beiden bekend dat Alek Wek hen heeft geïnspireerd om trots te zijn op hun Afrikaanse afkomst. Nadat Alek uit de Sudanese burgeroorlog was ontsnapt, woonde hij een tijdje in Groot-Brittannië. Ze begon haar modellencarrière daar, maar woont momenteel in New York. Ze is super succesvol en we kunnen ons niet voorstellen dat ze snel zal vertragen. Ze is zo'n inspiratie voor veel kleine meisjes en we zijn dol op haar!

47. Laila Ali

47

Laila Ali's enige claim op roem is zeker niet het feit dat ze de dochter van Mohammed Ali is. Ze is zelf een gerenommeerde bokser en blijft ongeslagen. Er wordt gezegd dat haar vader teleurgesteld was toen ze hem vertelde over haar beslissing om mee te doen aan het boksen vanwege de gevaren van het spel. Maar ze wist hem te overtuigen en jongen, we zijn blij dat ze het gedaan heeft. Wist je dat Ali een manicure was tot ze zestien jaar oud was en haar eigen nagelsalon bezat voordat ze bij het boksen begon? Laila Ali is getrouwd met NFL-speler Curtis Conway.

48. Erykah Badu

48

Hoewel we Erykah Badu vooral kennen als een jazz- en R & B-zangeres, is ze ook een actrice en een activist. Als actrice verscheen ze in films als 'The Cider House Rules', 'Blues Brothers 2000' en 'House of D'. Bekend om haar kenmerkende zangstijl, heeft ze de bijnaam 'de koningin van neosoul' gekregen. Erykah stond bekend om het dragen van grote en kleurrijke hoofdjurken, voornamelijk wraps. Welk plezier!

49. Leslie Uggams

49

Leslie Uggams is een actrice en zangeres vooral bekend om haar rol in de Roots van tv-miniseries. Ze heeft een leidende rol gespeeld in 'All my children' en in de Broadway musical 'Hallelujah Baby' waarvoor ze de Tony Award voor beste actrice won in een musical. Ze had ook haar eigen Television Variety Show genaamd 'The Leslie Uggams Show' in 1969. Dit was toen revolutionair omdat dit de 'eerste netwerkvariëteitshow' was die werd georganiseerd door een Afrikaanse Amerikaan. Ze leende ook haar stem aan de nummer 'Give me that old time religion' in de film 'Inherit the Wind'.

50. Uzo Aduba

50

Fans van de serie "Orange is the New Black" kennen haar als Suzanne of "Crazy Eyes". Niet alleen is ze mooi op haar eigen manier, maar ze heeft ook gek talent! Ze is een van mijn persoonlijke favorieten op de show en ze verdiende meer dan de Primetime Emmy Award voor Outstanding Guest Actress in een comedy-serie!

Dat brengt ons tot een einde van de lijst met de mooiste zwarte vrouwen aller tijden. Wie is / zijn je favorieten / s? Vertel het ons hieronder!

1

Leave a Reply

− 1 = 1