20 beste films om te bekijken na een breuk

4 0

Na een break-up wil je niets doen. Je wilt thuis ontspannen en al je problemen vergeten. Het kost tijd om een ​​lange relatie te overwinnen, dus geef jezelf de ruimte, pak wat weefsel en trek je favoriete ijs tevoorschijn. Terwijl je herstelt, zijn dit enkele van de beste films om te bekijken na een breuk. Je zult je niet zo goed voelen als nieuw na hen, maar je zult een beetje beter voelen om te beseffen dat zo ongeveer iedereen hetzelfde emotionele trauma heeft doorgemaakt.

20 beste films om te bekijken na een breuk

1. Silver Linings Playbook

We zijn helemaal gek op deze film. Het sterren de mooie Jennifer Lawrence en Bradley Cooper. In de film kan Cooper zijn scheiding niet overwinnen. Hij is teruggekeerd in zijn ouderlijk huis terwijl hij worstelt met zijn mentale demonen. Ondertussen heeft het personage van Lawrence enkele demonen van zichzelf vanwege de dood van haar man. Zullen deze twee buitenbeentjes in staat zijn om samen te komen en de zilveren voering in het leven te vinden?

20 beste films om te bekijken na een breuk

2. Onder de Toscaanse zon

Kortom, deze film is gebaseerd op een vrouw die naar Italië wegrent om alleen maar weg te komen van de gedachten en fysieke aanwezigheid van haar ex. Eenmaal daar, koopt ze uiteindelijk een villa en maakt ze een nieuw thuis voor zichzelf. Je zult je inleven in het break-up aspect van de film, en het einde zal je hoop geven dat het leven echt zal lukken. Dit is een prachtige film als je je ogen wilt uithuilen terwijl je probeert te begrijpen hoe zelfs een huwelijk kan eindigen in een ramp. Dit is zeker een van de beste films om te bekijken na een breuk.

20 beste films om te bekijken na een breuk

3. Amelie

Op het eerste gezicht lijkt deze film niet op de lijst te staan. In deze Franse film zit immers niet eens een romance, toch? Fout. We denken dat dit nog steeds een geweldige film is om te kijken na een breuk. Kortom, het meisje, Amelie, is helemaal alleen in haar leven. Ze kijkt naar de mensen om haar heen en probeert de wereld een beetje beter te maken. Als je het verschil niet begrijpt tussen alleen zijn en eenzaam zijn, zal deze film je laten zien wat het betekent.

1

20 beste films om te bekijken na een breuk

4. Legaal blond

Dit is zeker een van de top breakup-films aller tijden. Elle is een meisjesstudentenclub en heeft een vriend die op het punt staat naar de Law School in Harvard te gaan. Plots dumpt de vriend haar omdat hij een vrouw wil hebben die meer Jackie Kennedy-achtig is dan Elle. Woedend besluit ze hem te volgen naar de Law School van Harvard. Ze komt ongelooflijk de school binnen, maar wordt meteen verzand door het werk. Ze worstelt door de jaren heen op de rechtenacademie om iedereen te overtreffen en te ontdekken dat ze hem tenslotte niet nodig heeft. Ze was een betere, slimmere persoon dan hij ooit was!

20 beste films om te bekijken na een breuk

5. (500) Dagen van de zomer

Dit is een geweldige film om op elk moment te bekijken. Als je een break-up doormaakt, zal het je echt helpen. Je zult je gemakkelijk inleven in Summer of Tom als je ervan overtuigd bent dat jij en je ex het zullen zijn. De film is een goede herinnering dat je de moeilijke tijden in het leven kunt doorstaan ​​als je dat wilt. Het kost slechts tijd om te genezen en verder te gaan, maar het zal gebeuren. Het lijkt misschien eerst moeilijk, maar het zal gemakkelijker worden.

20 beste films om te bekijken na een breuk

6. High Fidelity

Van alle films van John Cusack over liefde en scheiding, dit is waarschijnlijk onze favoriet. In de film heeft Rob Gordon al vele, vele scheidingen doorgemaakt. Hij wil weten waarom geen van zijn relaties ooit lijkt uit te werken. Het bekijken van deze film is een geweldige manier om perspectief te krijgen op je eigen leven. Op zijn minst krijg je een paar momenten om met een personage te zijn die echt de pijn begrijpt waar je doorheen gaat.

20 beste films om te bekijken na een breuk

7. Wuthering Heights

Dit is een film die is gebaseerd op een klassieke roman. In Wuthering Heights kom je twee personages tegen die net zo ellendig zijn als jij. Als je van boeken of films zoals Pride & Prejudice houdt, is dit een goede optie.

20 beste films om te bekijken na een breuk

8. Dagboek van een gekke zwarte vrouw

Deze romantische komedie speelt Tyler Perry. Het begint met een stel dat een schijnbaar gelukkig huwelijk heeft. Onbekend aan de vrouw, overweegt de man echtscheiding. Hoewel dit soms een komedie is, heeft het ook een donkerdere, ruwere kant. Wat het geval ook is, het bezielt je zeker met een gevoel van kracht en standvastigheid terwijl je door je eigen breuk heengaat.

20 beste films om te bekijken na een breuk

9. Notting Hill

Na een slechte breuk, is het gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat het onmogelijk is om ware liefde te vinden. Wat u ook doet, niets zal ooit lukken. Deze hele film gaat over een filmster en haar leven als een beroemdheid. Haar high-profile verandert plotseling wanneer ze verliefd wordt op een eenvoudige boekwinkel-eigenaar in Notting Hill. Het sterren twee van onze favoriete romantieksterren, Julia Roberts en Hugh Grant. Het verhaal is prachtig om te zien, en het zal je laten vergeten dat je zelf een tijdje hebt gebroken.

20 beste films om te bekijken na een breuk

10. First Wives Club

Soms wil je een romance zien waarbij de personages een lelijke breuk hebben die hen uit elkaar scheurt. Het geeft je een beter gevoel over je eigen leven en het geeft je een plaatsvervangend gevoel van wraak. Als je een film wilt over ex-echtgenotes die wraak nemen, bekijk dan de First Wives Club. Kort gezegd, de plotlijn richt zich op vrouwen die de eerste vrouwen van hun ex-echtgenoten waren. Het duurde niet lang, hun mannen ruilden ze in voor jongere, mooiere modellen. In plaats van achterover te leunen en te wachten op een alimentatiecontrole, besluiten ze om samen te komen, actie te ondernemen en de wraak te krijgen die ze zo rijkelijk verdienen.

20 beste films om te bekijken na een breuk

11. Alle echte meiden

Als je verliefd werd op Zooey Deschanel in de hitshow, New Girl, dan ga je van All the Real Girls houden. Deze romantiekfilm gaat over uiteenvallen. Het is een van de enige onafhankelijke films op deze lijst en het volgt een klassiek verhaal van een jonge man met een bepaald soort reputatie. Gelegen in een kleine stad, dit is een geweldige film om te kijken na een breuk.

20 beste films om te bekijken na een breuk

12. De feestdag

Dit is een ongelooflijk break-upfilm om te bekijken. Het beschikt over twee uitstekende actrices en een geweldige verhaallijn. Het verhaal draait in essentie om een ​​huisruil tussen Los Angeles en het Verenigd Koninkrijk. Als je jezelf moet afleiden van het constant sms'en van je ex, is deze film misschien interessant genoeg om de slag te slaan.

20 beste films om te bekijken na een breuk

13. Annie Hall

Dit kan een van de oudere films op deze lijst zijn, maar we denken dat dit nog steeds een goede keuze is. Het einde is de moeite waard om alles alleen te bekijken, maar we willen niet de hele plotlijn verwijderen door te veel te snel te onthullen. Bekijk het gewoon en ontdek het zelf!

20 beste films om te bekijken na een breuk

14. Trots en vooroordelen

Als je een Jane Austen-fan bent, dan is dit de film om naar te kijken. Dit is een film die is gebaseerd op een van de beroemdste boeken van Jane Austen, Pride and Prejudice. Gelegen op het platteland van Engeland, lijkt het een gezin met tientallen dochters. Hun moeder snuffelt rond met als doel om elk van hen een echtgenoot te vinden, maar er blijven steeds misstappen en rampen gebeuren. We zijn dol op de filmversie met Keira Knightley die Elizabeth Bennet speelt. Hoewel het happy end misschien een beetje pijn doet als je een break-up doormaakt, zal de film je hoopvol voor de toekomst laten. Binnenkort wil je je eigen Darcy vinden!

20 beste films om te bekijken na een breuk

15. She-Devil

Je gaf alles aan de relatie dan hij (of zij) je in het stof achterlaat. Het is tijd om je wraak te nemen. In deze film vertrekt de echtgenoot naar een jongere vrouw. In plaats van te wachten rond en oud alleen te worden, besluit ze wraak te nemen voor zichzelf door zijn leven te verpesten. Als zelfs een deel van je wenst dat je wraak zou kunnen nemen, zal dit een zeer bevredigende film zijn om naar te kijken.

20 beste films om te bekijken na een breuk

16. Dagboek van Bridge Jones

Dit is verreweg een van onze favoriete romantische komedies op deze lijst. Uitgebracht in 2001, volgt dit verhaal het verhaal van de 32-jarige Bridget. Ze heeft besloten dat haar leven ten goede moet keren. Ze begint een dagboek bij te houden en besluit de extra 10 tot 20 kilo af te vallen. Bovendien is het tijd om de juiste persoon te vinden om mee samen te werken. Al snel wordt ze verscheurd tussen twee jongens: een guitige playboy en een heer van de bovenste plank. Het is moeilijk voor haar om te kiezen welke de juiste is, wat een van de redenen is dat er eigenlijk twee vervolg op deze film zijn. Als je wilt gaan zitten, vegetarisch wilt zijn en Bridget's worsteling met romantiek wilt zien, investeer in alle drie.

20 beste films om te bekijken na een breuk

17. Vergeet Sarah Marshall

Je breuk zou slechter kunnen zijn. Je zou je relatie met een beroemdheid kunnen hebben doorgebracht om gedumpt te worden voor iemand die rijker, bekender en aantrekkelijker is. Helaas is dat precies wat er gebeurt in het vergeten van Sarah Marshall. Peter Bretter is een worstelende muzikant. De meeste mensen herkennen hem alleen als de vriend van de televisieberoemdheid, Sarah Marshall (gespeeld door Kirsten Bell). Ze dumpt hem en gaat verder, maar hij voelt zich alleen en diepbedroefd. Hij besluit eindelijk te proberen de breuk te overwinnen door naar Hawaï te gaan, maar Sarah heeft helaas een vakantie gepland met haar nieuwe vriend in exact hetzelfde hotel..

Dit is een goede film om te kijken na een breuk. Het is vooral goed als je ex-partner je heeft bedrogen, omdat aan het einde van het boek Sarah zeker wordt terugbetaald voor haar zonden. De hoofdpersoon is schattig en sympathiek, waardoor dit een grappige, hartverscheurende film is om naar te kijken.

20 beste films om te bekijken na een breuk

18. Het uiteenvallen

In deze film schitteren Vince Vaughn en Jennifer Aniston, dus je weet dat het een goede keuze is. Brooke is een kunsthandelaar. Gary werkt als tour-buschauffeur. Nadat de relatie voor hen stopt, besluiten ze om uit elkaar te gaan. Hoewel beiden het erover eens zijn dat een uiteenvallen noodzakelijk is, willen geen van beiden de flat die ze samen hadden gekocht verlaten. Met de hulp van vrienden proberen ze stiekem de andere partner te manipuleren om weg te gaan. Uiteindelijk worden ze in plaats daarvan ongelukkige, vijandige huisgenoten.

Er zijn romances die je doen huilen en veel sympathie voelen. Er zijn andere romantische films die je laten lachen en dankbaar dat je leven zoveel eenvoudiger is. Dit is het tweede type. Je zult lachen totdat je huilt, en de film geeft je een geheel nieuw perspectief op relaties in het algemeen.

20 beste films om te bekijken na een breuk

19. Jerry Maguire

Dit is een klassieke break-upfilm die de moeite van het kijken waard is. Het sterren Jerry Maguire. Hij werkt als een sportagent en weet uiteindelijk iemand te vinden die in hem gelooft. Tenminste, hij dacht dat hij het deed, maar toen verprutste hij alles. Dit is een geweldige film om te kijken als je ooit bent gebroken met en wilt dat iemand sympathiseert met.

20 beste films om te bekijken na een breuk

20. Eeuwige zonneschijn van de vlekkeloze geest

Dit kan een romance zijn, maar je kunt op geen enkele manier alles verwachten wat er in deze film gebeurt. Kortom, deze film zal je je eigen kijk op de realiteit in vraag stellen, en het heeft de neiging om mensen depressief te laten voelen. Het toont wel de waarde van dingen onthouden. Het maakt niet uit hoeveel je je ex-partner wilt vergeten, er zijn momenten waarop je het moet onthouden. Je moet gewoon leren van je fouten, het verleden het hoofd bieden en geleidelijk verdergaan. Zoals deze film laat zien, kan het doen van iets anders ernstige gevolgen hebben. Als je moe bent van rom-coms, dan is dit in plaats daarvan een goede filmoptie.

1

Leave a Reply

37 + = 38