Hoe mensen te tekenen

2 0

Hoe mensen te tekenen

Tekenen van mensen kan gecompliceerd en gereserveerd lijken voor de getrainde en natuurlijke geneigd alleen. Het is echter niet zo moeilijk als het in eerste instantie lijkt, omdat er veel trucs en tips zijn die bijna elke liefhebber genoeg bekwaam kunnen maken om een ​​fatsoenlijk menselijk lichaam te tekenen.


Een groot geheim van de tekenhandel is dat elk object kan worden opgesplitst in eenvoudige, eenvoudige geometrische onderdelen, wat ook geldt voor het menselijk lichaam. Dit artikel zal je een eenvoudige, stapsgewijze instructie geven over hoe je mensen kunt trekken, geïllustreerd op een vrouwelijk lichaam, maar toepasbaar op elk type menselijke figuur. Let op: dit is alleen de basisinstructie voor tekenen en voor de voltooide tekening moet je de verbeelding maximaal instellen.
Het eerste is het eerst - het tekenmateriaal: je hebt een potlood, een gum en papier nodig. Het is een goed idee om een ​​puntenslijper in de buurt te houden.

Hoe mensen te tekenen

Onderstaande tekeninginstructies beginnen met het tekenen van basisvormen, cirkels, ovalen, rechthoeken en driehoeken. Het volledige lichaam van wordt vervolgens beschreven volgens deze basis. Elementaire geometrische vormen zijn altijd bedoeld om licht te worden opgesteld, omdat ze altijd worden gewist als de vorm van het lichaam is voltooid. Volg de instructietekeningen en let op de rode lijnen bij elke stap. Contouren van voorgaande stappen zijn gemaakt in zwarte kleur, omdat ze al zijn voltooid.

Hoe mensen te tekenen

Wanneer u het hele lichaam uitloopt, neem dan een permanente viltstift en steek de lijnen van het lichaam over, of doe het met het zachtere en donkerdere potlood van B. Alleen de contouren die u in het laatste werk wilt bewaren, moeten met de pen worden gekruist. Wanneer de inkt droog is, na een paar minuten, de potloodlijnen wissen. Als je definitieve lijnen dikker maakt met een B-potlood, wis voorzichtig, omdat het zal wissen en de tekening zal bevlekken als je niet oppast.

Hoe mensen te tekenen

Wanneer de basislichaamstekening klaar is, voel je dan vrij om kleding toe te voegen, kleurpotloden, aquarellen, markers of kleurpotloden te gebruiken om je leven wat levendiger te maken. Krijt is ook een goede keuze voor schaduw, als het papier vooral getint is, maar gebruik krijt of waterverf als je een beetje geoefend hebt.

1

Schaduwen wordt meestal gedaan om de tekening realistischer te maken en om een ​​dimensie toe te voegen. Als je eerste schaduwpoging niet perfect is, blijf oefenen en je zult er snel aankomen! Wanneer je je stuk schaduwt en kleurt, is de tekening klaar! Een pluim voor je en onthoud - de praktijk is perfect!

Stap 1
Maak een schets van het geometrische frame van het menselijk lichaam. Zorg ervoor dat je een beetje leest over de menselijke anatomie - deze kennis zal veel helpen. De verhoudingen zijn het belangrijkst bij het schetsen van een lichaam.
Besteed aandacht aan verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke proporties en verschillende verhoudingen van het lichaamstype. Gewoonlijk heeft een normaal geproportioneerd menselijk lichaam 7-8 hoofdlengtes in één lichaam.

Hoe mensen te tekenen

Stap 2
Teken contouren van de lichaamsvorm om een ​​menselijk figuur te maken en geef hem een ​​realistisch volume.

Hoe mensen te tekenen

Stap 3
Wanneer je klaar bent met de basisvormen van de menselijke figuur, voeg details toe zoals handen, haar, vingers, tenen en andere kleine delen van het lichaam.

Hoe mensen te tekenen

Stap 4
Maak een schets van de hele schets om de tekening bijna klaar te maken en te kijken hoe deze eruit zal zien.

Hoe mensen te tekenen

Stap 5
Wis alle lichte schetsen in het menselijk lichaam.

Hoe mensen te tekenen

Stap 6
Kleur je tekening.

Hoe mensen te tekenen

Stap 7
Ad shading, waardoor de figuur meer volumineus en realistisch wordt.

Hoe mensen te tekenen

Stap 8
Nu kun je proberen mensen in verschillende posities te tekenen - zittend of liggend!

Hoe mensen te tekenen

1

Leave a Reply

7 + 3 =