Het verschil tussen Ombre en Balayage

2 0

Als je ooit een van deze haarstijlen hebt gezien, weet je dat er heel weinig verschil is in hun uiterlijk. Er is echter een groot verschil wanneer u daadwerkelijk naar de salon gaat en de een of de ander vraagt. En nee, je kunt niet om een ​​"ombre balayage" vragen. Je stylist gaat zitten en vraagt: "Wel, welke wil je?"

Toegegeven, ze lijken erg op elkaar en je zult eindigen met een look die verward kan zijn als een ombre of een balayage. Misschien wilt u echter het verschil weten tussen beide om nauwkeurig te bepalen wat u echt wilt en wat u niet wilt.

Het verschil tussen Ombre en Balayage Het verschil tussen Ombre en Balayage

De Ombre

Dit is de kapsel die de wereld de laatste tijd stormenderhand veroverde. En het is gewoon dat, de stijl van je haar is ombre. Dit komt van het Franse woord "schaduw" en weerspiegelt daarom een ​​schaduw. Het is de stijl die van een donkere tint bij de wortels naar een lichtere aan de uiteinden gaat.

Het verschil tussen Ombre en Balayage

Voor wie zou deze stijl moeten zijn? Welnu, een ombre werkt meestal het beste op mensen die al donkere wortels hebben. Dit geeft het een meer natuurlijke uitstraling en het kan worden uitgegroeid zonder dat het veel langer nodig is dan wanneer je van nature heel licht haar hebt.

Daarom is het ook een geweldig overgangskapsel om te hebben. Degenen die donker haar hebben maar de overgang naar licht willen maken, hebben het uiteindelijk gemakkelijker om dit te doen als ze eerst een subtiele ombre krijgen en van daaruit verder gaan. Het maakt de overgang veel gemakkelijker voor je haar en lang niet zo schokkend voor iedereen.

Het verschil tussen Ombre en Balayage Het verschil tussen Ombre en Balayage

De Balayage

1

Dit lijkt misschien veel op de ombra, maar het is eigenlijk heel anders. Een balayage is eigenlijk een techniek die gebruikt wordt om het haar te verven en niet een echte stijl zelf. Als je om een ​​balayage vraagt, zullen ze het op een veel andere manier verven dan wanneer je om een ​​ombre vraagt. Dat gezegd hebbende, je komt nog altijd met een vergelijkbaar resultaat, maar niet precies hetzelfde.

Balayage is het Franse woord dat 'vegen' betekent. En als je ooit iemand hebt gehad of gezien die zijn haar op deze manier heeft geverfd, weet je waarom. Dit is wanneer ze stukken haar in driehoeksecties nemen en de kleur op een plaat of folie vegen, zoals afgebeeld.

Het verschil tussen Ombre en Balayage

Deze techniek heeft zeker een soortgelijk effect als een ombre, simpelweg omdat er meer haarverf op de uiteinden van het haar rust - waardoor het een vloeiendere overgang van de wortel naar beneden krijgt. De twee verschillen echter omdat het lang niet zo ingrijpend is als een ombre. Het is subtiel en lijkt meer op highlights die het haar geven dan een ombre.

Voor wie is deze stijl het beste? Het is zeker beter voor mensen die op zoek zijn naar een minder ingrijpende verandering. Degenen die hun kleur willen veranderen, maar willen dat het er natuurlijker uitziet, zullen het meeste baat hebben bij een balayage.

Beide kapsels zijn geweldig en zien er geweldig uit voor iedereen. Maar weten met jou echt willen, kan je helpen je haar te laten geverfd worden op een manier die je zeker niet leuk vindt.

1

Leave a Reply

1 + 9 =