Wat te schrijven op een sympathiekaart

2 0

Wanneer iemand overlijdt, is het moeilijk om erachter te komen wat te zeggen. Er is letterlijk niets dat je zou kunnen doen of zeggen waardoor het verliezen van een geliefde makkelijker is om mee om te gaan. Voor veel mensen is het moeilijk om een ​​manier te vinden om je gevoelens te uiten en ondersteuning te bieden. Deze lijst met richtlijnen is gemaakt voor meerdere situaties en kan worden aangepast aan uw exacte behoeften. Houd in gedachten dat je altijd eerlijk en oprecht in je schrijven moet zijn. Gebruik deze aanhalingstekens om de diepte van je gevoelens vast te leggen en de ontvanger geliefd te laten voelen in tijden van verdriet.

De basisrichtlijnen voor wat te schrijven op een sympathiekaart

Een sympathiekaart is niet jouw kans om een ​​oude vriend in te halen of om schattig te zijn. Een simpele "Beste ___" is voldoende om de kaart te starten. Volg dit met een paar korte, beknopte zinnen en houd het formeel. Tenzij de persoon een goede vriend of familielid is, kan een poging om persoonlijk, informeel of bijnamen te gebruiken een averechts effect hebben. Je moet ook een blauwe of zwarte pen gebruiken omdat een flitsender kleur als roze te veel is voor een plechtige gelegenheid. Je moet ook rekening houden met de religieuze overtuigingen van het individu wanneer je een kaart verzendt - "Hij is nu met de engelen," zou alleen een herinnering zijn aan wat verloren is gegaan als het individu een atheïst is. Op zijn minst zou het je doel moeten zijn om niemand te beledigen als je je oprechte medeleven betuigt.

Keeping It Simple

Het is onmogelijk om het juiste te zeggen of echt het verlies uit te drukken dat zojuist in het leven van je vriend is opgetreden. Dood is nooit gemakkelijk om mee om te gaan, maar je kunt je best doen om een ​​ernstige fout of andere problemen te voorkomen. Houd het eenvoudig, laat hen weten dat u om hen geeft en beknopt bent. Het kan koud zijn om slechts een kort bericht te schrijven, maar het kan nog steeds warm en liefdevol zijn als je het goed schrijft. Enkele ideeën voor eenvoudige, korte berichten omvatten:

Diepe sympathie voor uw verlies.
Jij en je familie zijn in onze gebeden als je rouwt om Johannes.
Het spijt me voor uw verlies.

Houd in gedachten wat je relatie met de overledene is. Als je het gezin nooit hebt ontmoet, wil je misschien een opmerking toevoegen over hoe je de overledene kende.

Uw ondersteuning laten zien

Als je in de buurt van het gezin bent of alleen maar bent getroffen door het verlies, kun je altijd aanbieden om hen te steunen door hun verdriet. Huishoudelijk werk, koken en het maken van begrafenisarrangementen zijn enkele van de meest voorkomende dingen die mensen aanbieden om te helpen. Als je een ondersteuningsaanbieding doet, moet je ervoor zorgen dat je de tijd en het vermogen hebt om door te gaan. Het gezin kan het niet laten om in zo'n moeilijke tijd in de steek te laten, dus maak alleen een aanbod van ondersteuning dat je kunt houden.

Voorbeeldideeën:

1

Ik weet dat je nu veel doormaakt. Als ik op een of andere manier kan helpen, vertel het me dan. Ik ben er voor je op de manier die je nodig hebt.
Ik denk altijd aan je. Reik naar me als je iets nodig hebt.
Het is onmogelijk om je verdriet en pijn nu weg te nemen, maar ik kan een schouder zijn om op te huilen wanneer je me nodig hebt.

Wat te schrijven op een sympathiekaart wanneer u hetzelfde geloof deelt

In sommige opzichten kan het delen van hetzelfde geloof het schrijven van een sympathiekaart eenvoudiger maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het juiste concept van het latere leven of God als je hetzelfde gelooft. Als je allebei dezelfde kernopvattingen hebt, kun je dit op de kaart uitdrukken zonder je zorgen te maken over belediging, en het kan de familie wat troost bieden.

Voorbeelden:

Het spijt me voor uw verlies. John is nu in Gods armen en ik weet dat hij nog steeds bij ons is.
Moge God van je houden en je ondersteunen door deze beproeving. Je bent in onze gebeden.

Goed spreken over de zieke

Wanneer iemand een geliefde verliest, kan het geruststellend zijn om vriendelijke gedachten en herinneringen over de zieke te horen. U kunt een kort bericht over uw herinneringen schrijven, maar alleen als u daadwerkelijk positieve herinneringen of een positieve indruk van de overledene hebt. Oprechtheid gaat in deze tijden een lange weg, en het gezin zal zeker weten of u een onwaar compliment maakt.

ideeën:

John was een opmerkelijke persoon die altijd aardig was tegen iedereen die hij ontmoette.
Zo moeilijk als het nu is, moeten we het leven van Johannes vieren omdat hij nooit iemand was die bij verdriet bleef stilstaan.
Ik deel in je droefheid - de wereld heeft een originele, mooie ziel verloren.

Gebruik een citaat

Als u niet zeker weet wat u moet zeggen, kunt u altijd een quote gebruiken. Dit citaat kan een favoriet gezegde van de overledene zijn, of het kan gewoon een bericht zijn dat je aan hen deed denken. Enkele van de meest populaire citaten zijn:

"Komt tot mij, allen die vermoeid en verbrand bent, en ik zal u rust geven." -Matthew 11:28
"De herinnering aan het goede dat we hebben liefgehad is de enige troost wanneer we ze hebben verloren." -Doustier
"Het leven van de doden wordt geplaatst in het geheugen van de levenden." -Marcus Tullius Cicero
"Hoewel ik door de vallei van de schaduw van de dood loop, zal ik geen kwaad vrezen want jij bent met mij." -Psalm 23
"Wat we ooit hebben genoten, kunnen we nooit verliezen. Alles waar we van houden, wordt diep deel van ons. "-Helen Keller

Hoe de verdriet delen

Wanneer u probeert te achterhalen wat u in een sympathiekaart schrijft, moet u werken aan het vinden van manieren om verbinding te maken. Laat de nabestaanden weten dat je niet alleen bent en dat je alles begrijpt waar ze doorheen gaan.

Voorbeelden:

Ik mis ook John. Hij was een geweldige man en de wereld werd een beetje donkerder zonder het licht van zijn ziel.
Ik ben bedroefd door het verlies van je zoon. Hij zal voor altijd in mijn hart blijven - en de harten van iedereen die hem kende.
Ik mis Jane samen met jou.

Comfort bieden op een sympathiekaart

Als je niet de juiste quote of een persoonlijk verhaal hebt, kun je de nabestaanden nog troosten op een sympathiekaart. Stuur hen gewoon een opbeurend bericht van hoop en troost. Dit kan alleen worden gedaan of als onderdeel van een langer bericht.

Voorbeelden:

Zelfs in deze tijd van verlies werd iedereen die hem kende getroost door de vele goede herinneringen die er nog zijn.
Onze harten gaan uit naar jou en iedereen die haar kende.
Ik ben met je in geest en gedachte in deze moeilijke tijd.

Vergeet niet om een ​​follow-up te maken

Het verzenden van een condoleancekaart is altijd een goed begin om de nabestaanden gerust te stellen, maar het zal niet genoeg zijn. De nabestaanden moeten omgaan met de voortdurende implicaties en eenzaamheid van hun verlies. Na een paar weken en rond feestdagen, doe er alles aan om uw dierbaren te helpen of stuur hen een vriendelijke boodschap. Enkele mogelijke ideeën zijn:

Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn zonder John. Ik zal je tijdens mijn vakantie in mijn gebeden en gedachten houden. Als je iets nodig hebt of gewoon wilt praten, ben ik er altijd.
Ik dacht aan Jane vandaag en wenste dat ik iets kon doen om je te ondersteunen. Een jubileum is nooit gemakkelijk om mee om te gaan en ik wilde dat je weet dat het me iets kan schelen.
Hoewel de begrafenis voorbij is, gaat de pijn niet zo gemakkelijk weg. Ik zal er altijd voor je zijn wanneer je me nodig hebt.

1

Leave a Reply

83 + = 85