6 van de meest voorkomende lippenbalsemingrediënten die droge lippen veroorzaken

4 0

Voor de laatste paar maanden, ik've vecht tegen het gekste, meest irritante geval van droge, strakke, pijnlijke, pellende lippen. Een beetje een probleem wanneer je werk het maken van foto's als deze met zich meebrengt.

In het begin gaf ik het de schuld van een volledig natuurlijk lipproduct'ik heb getest. 

Maar toen besefte ik dat mijn lippen nog steeds een puinhoop waren, zelfs als ik hadn'ik heb het in weken gebruikt. Sterker nog, ik kon het niet't zelfs een lip balsem of lip kleur als de bron, aangezien ik'ik schakel ze voortdurend uit voor de doeleinden van deze blog. Wat er ook gebeurde in mijn rotatie, ik had NOG STEEDS gesprongen lippen.

Dus toen raakte ik ervan overtuigd dat ik een soort vitaminetekort had. Dat zou raar zijn, omdat ik regelmatig dingen in Cron-o-meter volg en meestal elk voedingsdoel overschrijd of overschrijd.

Eindelijk, een paar weken geleden, heb ik het uitgezocht. Ik ben allergisch voor ... vitamine E! En mogelijk verschillende andere ingrediënten die vaak worden aangetroffen in lippenbalsems. 

Zoals blijkt, bevatten veel lipproducten allergenen en irriterende stoffen die uiteindelijk de problemen die we veroorzaken in stand houden'Probeer opnieuw te behandelen: droogheid, peeling, kraken en schilferen. Krankzinnig, juist? 

Als jij ook last hebt van gekloofde lippen die doneren'Het lijkt nooit te verdwijnen, een van deze ingrediënten kan de boosdoener zijn:

1. Vitamine E

Zowat elk lippenbalsemetiket I'Ik heb gekeken naar een vorm van vitamine E. Een dikke, kleverige olie, jij'Volgens mij zou het de perfecte liphydrator zijn. Maar het's niet voor iedereen. 

Uit dit onderzoek naar dermatologische chirurgie bleek dat 33 procent van de patiënten contactdermatitis ontwikkelde door plaatselijke vitamine E. Het Contact Dermatitis Institute vermeldt ook vitamine E (dl-alfa-tocoferol) als een van de meest voorkomende allergenen. Ze hebben een hele factsheet en ook deze video:

Enkele van de manieren waarop vitamine E op een lippenbalsem kan verschijnen's ingrediëntlabel omvat: natuurlijke vitamine E-olie, tocoferol of tocoferylacetaat. Het kan door de mens gemaakt zijn of van planten zijn afgeleid, maar in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, kunnen beide vormen allergeen zijn. 

1

Een reden waarom het zo lang duurde voordat ik erachter kwam dat vitamine E de oorzaak was van mijn gesprongen lippen, is omdat ik elke nacht een volledig natuurlijke vitamine E-olie als mijn vochtinbrengende lip gebruikt. Dat deed het niet'Het komt zelfs niet bij me op dat het allergeen zou kunnen zijn! Het was alleen door een volledige eliminatie, d.w.z. geen producten op mijn mond te zetten voor een hele week, dat ik in staat was om de bron te identificeren. 

Nu weet ik dat mijn natuurlijke vitamine E-olie afkomstig is van soja, dus het is mogelijk dat de soja waar ik echt op reageerde. Maar sinds tocoferylacetaat wordt de synthetische vitamine E als gelijk beschouwd meer allergeen op EWG's database, ik denk van wel'Ik blijf voortaan weg van ALLE soorten vitamine E. Tenzij het's vrij ver naar beneden op de ingrediëntenlijst, het zal me waarschijnlijk irriteren.

2. Ricinusolie

Castorolie is een andere dikke, stroperige vloeistof en als je kijkt, het'wordt gevonden in een hoop van lipproducten. Afgeleid van de zaden van de Ricinus communis plant, het bestaat uit ongeveer 80 tot 90 procent ricinolzuur.

Het probleem met ricinolzuur is dat het een allergeen kan zijn & # x2014; sommigen zeggen zelfs, de belangrijkste achter gekloofde en ontstoken lippen. Uit dit onderzoek naar contactdermatitis bleek dat ricinolzuur het meest voorkomende contactallergeen is, goed voor 54 procent van de contactchelitis.

Geen van deze dingen verbaast me, gezien mijn zeer traumatische ervaring met ricinusolie en de olie-reinigingsmethode. Niet alleen is het extreem droog, maar ik vermoed dat mijn vreselijke reactie begon als contactdermatitis, waardoor ik kwetsbaar werd voor infecties ... en uiteindelijk uitgroeide tot volwaardige acne. ik kan'Ik zeg nog niet zeker of ricinusolie een probleem is op mijn lippen of alleen mijn gezicht, maar ik zal het altijd met diep wantrouwen bekijken!

Het'is minder waarschijnlijk, maar andere oliën in lippenbalsems, zoals kokosnoot, olijf en amandel, kunnen ook allergenen zijn.

3. Bijenwas

Ik don'Ik bedoel om hier naar specifieke merken te wijzen, maar degene die in je opkomt als je denkt aan bijenwas lippenbalsem is duidelijk Burt's Bijen. Volgens Dr. Cynthia Bailey, het's het product waar ze de meeste problemen mee ziet.

Het probleem is de propolis die wordt vermengd met de bijenwas. Propolis is een soort "lijm" die bijen van boom- en plantharsen maken om de ruimtes in hun bijenkorven in te vullen. Volgens deze studie van Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences lijkt het een van de meest voorkomende contactsensibilisatoren te zijn, met mogelijke reacties zoals chelitis en schilferende lippen..

Ik denk dat dit de reden is waarom ik het niet deed'Ik heb de hype boven de originele Burt's Bijen lippenbalsems! Ze leken nooit voor mij te werken, dus waarschijnlijk heb ik een kleine gevoeligheid. ik'm allergisch voor honing, dus ik'Er is vast wel een verband met bijen en bijenproducten in het algemeen. Jammer, zo verdrietig!

4. Lanoline

Lanoline is een wasachtige substantie die wordt afgescheiden door de olieklieren van schapen, zoals deze kerel hieronder. Het wordt gebruikt in lippenbalsems, zoals de favoriete Lanolips vanwege de zeer verzachtende eigenschappen en het vermogen om waterverlies te voorkomen.

Voor degenen die niet zijn't gevoelig, lanoline kan geweldig zijn. Dior creme Abricot, bijvoorbeeld, bevat lanoline en is mijn meest favoriete cuticulacrème ter wereld. (Ik hoor dat sommige mensen het zelfs gebruiken dat op hun lippen!)

De lippen hebben echter geen olieklieren en kunnen er reactiever op zijn. Dr. Sharon Jacob beschouwt lanoline als een "significante sensibilisator" en op de "A-lijst" voor allergenen van topkwaliteit. Hier's haar vid:

Als je op zoek bent naar "Lanolips-allergie", dan zijn er vrij veel mensen die dit kunnen'Gebruik geen lanoline.

5. Geuren en smaakstoffen

Het zou geen verrassing moeten zijn dat geurstoffen allergenen kunnen zijn. Je zou denken dat parfums geen plaats hebben in onze lippenbalsems, maar vaak worden ze gebruikt om onaangename geuren uit andere chemicaliën te maskeren, of om smaakstof toe te voegen. 

Het Contact Dermatitis Institute heeft twee geurmixen & # x2014; lijst één en lijst twee & # x2014; geïdentificeerd die problematisch zijn, waaronder geraniol, citronellol en cinnamaldehyde. Deze kunnen worden afgeleid van plantaardige, dierlijke en synthetische bronnen, dus alleen omdat een lippenbalsem 100 procent natuurlijk is, wil nog niet zeggen dat het vrij is van potentieel allergene geuren.

Pepermuntolie is een van de ergste overtreders. Deze dermatitis-studie testte gevoeligheid voor propolis, lanoline, kokosolie, amandelolie, pepermuntolie en vitamine E. Uit al deze dingen bleek de pepermuntolie de meest waarschijnlijke boosdoener te zijn bij de patiënten.' acute contactdermatitis. 

Andere geur- / smaakingrediënten om op te letten, zijn menthol, kamfer, eucalyptus en limoneen.

6. Zonnebrandcrème

als jij'wees vooral ijverig over het altijd dragen van SPF op je lippen, dat kan de oorzaak zijn van chronische kloven, tenminste als je'gebruik producten die beschermen tegen chemicaliën, geen mineralen. Studies zoals deze in Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine hebben chemische sunscreens geïdentificeerd als een oorzaak van allergische huidreacties.

Oxybenzone (ook bekend als benzophenone-3), octinoxate, avobenzone, octisalate en octylcrylene zijn de moeilijk uit te spreken woorden om te voorkomen op je labels.

Kies in plaats daarvan lippenbalsems met minerale sunblocks zoals zinkoxide en titaniumdioxide, wat zou moeten't geef je problemen.

Wat te doen als je een allergeen vermoedt

Als u allergisch bent voor een ingrediënt, moeten er binnen een paar dagen nadat uw lippen in contact zijn gekomen tekenen zoals droogte, benauwdheid, schilfering en schilfering verschijnen. Het is OOK mogelijk om een ​​allergie te ontwikkelen voor een ingrediënt u'ik ben al vele keren eerder blootgesteld geweest. (Nog een andere reden waarom ik niet kon'ik zoek mijn vitamine E-ding uit. ik'd gebruikte die olie al twee jaar eerder!)

De enige echte manier om allergeen te identificeren is door eliminatie. Wanneer chapping optreedt en dit niet doet't lijkt te reageren op lippenbalsem (en je hebt ook niet talloze uren doorgebracht in slecht weer), dan moet je stoppen met het gebruik van alle lipproducten voor minstens een week of langer, zodat je lippen kunnen helen. 

Breng vervolgens elk ingrediënt opnieuw aan, één voor één, en merk op of het enige reactie veroorzaakt. ik won't lieg ... dit deel IS een uitdaging, omdat veel, zo niet de meeste lippenbalsems een mix van bovenstaande allergenen bevatten.

Lippenbalsem aanbevelingen

Uiteraard is dit ZEER subjectief, maar sommige lippenbalsems die u moet overwegen, zijn onder andere:

U komt misschien in de verleiding om te gaan voor producten die zwaar zijn op de vaseline, minerale olie of zelfs pure vaseline. Helaas kunnen ze nog steeds drogen, omdat ze andere irriterende stoffen diep in de huid blokkeren en tegelijkertijd lucht en vocht blokkeren. Zoals ik hier heb uitgelegd, heb ik ook ernstige problemen met aardoliederivaten in het algemeen: bepaalde componenten kunnen dat wel'Het wordt niet gemetaboliseerd als ze eenmaal in het lichaam zijn opgenomen en ze komen alleen zo vaak voor in de schoonheidsindustrie omdat ze dat wel zijn spotgoedkoop! Meervoudig onverzadigde (PUFA) oliën aren't is ook om deze redenen ideaal. 

Dat gezegd hebbende, ik volledig krijgen dat u mogelijk een beroep moet doen op een petroleum- of PUFA-balsem, gewoon om hulp op de korte termijn te krijgen & # x2014; ik weet dat ik!

Conclusie

Als er'Is er iemand anders die zo verbijsterd is als ik was over een chronisch geval van gekloofde lippen, ik hoop dat deze lijst je helpt. Zoals ik al zei, ik begon echt te denken dat ik scheurbuik of zoiets had (hehe), omdat er zoveel artikelen online zijn over dieet dat de oorzaak is van lelijke kloven. Blijkbaar was het probleem vrij eenvoudig. Het kostte me even tijd om het te diagnosticeren als de verdomde vitamine E! 

Met deze lijst van de meest voorkomende allergenen, zou je sneller dingen moeten uitzoeken. Vertel het me:

Krijg je chronische, gesprongen lippen??
Zou je allergisch kunnen zijn voor een van deze ingrediënten?
Wat zijn je favoriete lippenbalsems?

1

Leave a Reply

− 1 = 1