Zuren en Retinol gebruiken in een huidverzorgingsroutine

2 0

Iedereen die geïnteresseerd is in huidverzorging weet dat actieve ingrediënten onze vrienden zijn.

Twee van de meest beproefde zijn zuren en retinoïden:

Beide ingrediënten doen alles, van het weer opduiken van de huid tot vervaging van donkere vlekken tot verzachtende rimpels. Dus als één actief goed is, wouldn't een routine met twee actieven zelfs nog BETER? 

Nou, niet zo snel! Je hebt misschien gehoord dat zuren en retinol doneren'het gaat goed met elkaar & # x2014; en jij'ik heb gelijk. Hier zijn slechts twee van de vragen die ik'heb ik de laatste tijd over hen ontvangen:

Kunnen chemische exfolianten onder retinoïden worden gebruikt? & # X2014; Nicole 

Ik hou van mijn The Ordinary-melkzuur en retinol en mijn COSRX BHA, maar geen idee hoe ik ze moet aanbrengen. & # X2014; Lola

Ja, dit is een van de meest verwarrende dingen in huidverzorging! Het goede nieuws is dat je dat doet't moet kiezen tussen zuren en retinol. Het'Het is prima om beide ingrediënten in één huidverzorgingsroutine te gebruiken. Maar ze moeten op het juiste moment worden toegepast om uw huid te beschermen en de best mogelijke resultaten te krijgen. 

Staat u mij toe het uit te leggen...

Waarom zuren en Retinol Don't Mix

Voordat we ingaan op het 'hoe', wil ik kort ingaan op het 'waarom' & # x2014; de reden dat ik'm aanbevelen tegen het toepassen van een retinol direct na een zuur of omgekeerd.

irritatie: Allereerst daar's meer risico op irritatie als u'gebruik twee sterke exfoliatoren tegelijkertijd. Dit kan je huid verstoren's barrière en laat je ontstoken en gevoelig.

Verminderde conversie van retinol: Ten tweede, retinol doesn't werkt zo goed op een zure huid. Vergeet niet dat het een zwak derivaat is van vitamine A, en om ervoor te zorgen dat je huid het kan gebruiken, moet het retinol door het lichaam worden omgezet in retinezuur. Uit deze studie bleek dat de "hydrolysereactie groter is bij neutrale pH", wat betekent dat het conversieproces beter is op niet-zure huid.

Inactivatie van zuur: Aan de andere kant penetreren zuren beter bij een lagere pH (zie deze studie bijvoorbeeld). Dus als je'Als u een retinol met een hogere pH boven een zuur laat lagen, kan het zuur worden geneutraliseerd, de pH verhogen en het minder effectief maken. Het'is ook een verspilling van goed product!

Een snel woord over Retin-A

Ik don't denk dat je je zorgen moet maken over het afbreuk doen aan het bovengenoemde conversieproces als je dat doet'opnieuw op Retin-A (tretinoïne), omdat het al retinoïnezuur is.

(Niet dat ik Retin-A trouwens nog meer aanbeveel.)

Hoewel, ik'd wees nog steeds voorzichtig met het aanbrengen van lagen bovenop Retin-A bovenop je zuur, omdat het irritatierisico nog groter is en je het zuur de tijd wilt geven om zijn werk te doen.

Zuur en Retinol-routines om te proberen

Oké, klaar om te zien hoe je beide actieve ingrediënten in je routine kunt opnemen? 

Hier zijn enkele opties die u kunt proberen... 

Optie 1: Zuren Morning, Retinol Evening 

De minst risicovolle manier om zuren en retinoïden te gebruiken, is om ze op verschillende tijdstippen van de dag toe te passen. 

Maakt het uit welke je gebruikt wanneer? Welnu, retinoïden met voorschrift moeten altijd 's nachts worden gebruikt, omdat ze in het licht kunnen breken en uw huid gevoeliger voor zonnebrand maken. Dus als je'Op Retin-A kun je je zuurproducten 's morgens aanbrengen. 

Over-the-counter retinol doesn't dezelfde gevoeligheid van de zon veroorzaken en sommige van de nieuwere formuleringen kunnen fotostabiel genoeg zijn om overdag te dragen onder een goede zonnebrandcrème. & # x200B; De meeste dermatologen raden echter nog steeds aan om het 's nachts te gebruiken, met zuren' s ochtends. 

Hier getoond: Pixi Glow Tonic en nieuwe Dermalogica 's nachts Retinol Repair 1% (hier beoordeeld)

Optie 2: alternatieve nachten 

Een andere optie is om uw actieve producten alleen 's nachts te gebruiken, één actief per keer. Dat zou kunnen betekenen: 

Of een andere combinatie, afhankelijk van wat uw huid kan verdragen. Dit is een goede manier om actieve personen te benaderen als je een gevoelige huid hebt, of als je'ben nieuw bij het gebruik van sterkere producten en wil geleidelijk een tolerantie opbouwen. 

Hier getoond: Biologique Recherche Lotion P50T (hier beoordeeld) en Resurface door Shani Darden Retinol Reform (herzien hier) 

Optie 3: wacht 30 minuten 

Als je tegelijkertijd een zuur en een retinoïde wilt gebruiken, kun je ... maar alleen als je'ik heb tijd om tussen lagen te wachten! 

Het heeft niet'Het maakt eigenlijk niet uit welke je eerst toepast; ga gewoon met degene die de lichtste textuur heeft. Meestal is dit het zuur. Ik zou bijvoorbeeld Lotion P50 of The Ordinary Lactic Acid als eerste aantrekken, omdat ze een dunne consistentie hebben.

Geef het dan een goede 30 minuten. Als je een uur kunt wachten, nog beter! Dit zal je huid toelaten's pH om naar normaal terug te keren. 

Als de wachttijd voorbij is, kunt u uw tweede actief bovenaan toepassen. Meestal is dit de retinoïde (The Ordinary's is bijvoorbeeld dikker en romiger). Er'Het is nog steeds een kans dat het niet zo goed kan worden omgezet als zonder zuur, maar de wachttijd zou veel moeten helpen. 

Hier getoond: Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid (hier beoordeeld) en The Ordinary Advanced Retinoid 2% 

Conclusie

Ik hoop dat dit een deel van de verwarring rond zuren en retinoïden opheldert!

Ik weet dat je ALLE voordelen voor de huid wilt & # x2014; en vertrouw me, ik'm op dezelfde manier. Maar in de geest van het beschermen van uw huidbarrière en niet het verspillen van uw geld (door iets te verzwakken of te inactiveren), denk ik dat het'is zo belangrijk om deze ingrediënten strategisch te gebruiken.

Persoonlijk, ik'Ik had goede resultaten met het toepassen van mijn favoriete COSRX BHA, zowel 's morgens als' s nachts, en CyberDerm Retin + Erase een paar avonden per week. Op de nachten dat ik'Ik ben te moe om de 30 minuten te wachten, ik'Ik sla de BHA of de retinol over. 

ik'ik hou ervan om te horen wat voor jou werkt!

Bevat je routine zuren en retinoïden?
Wat's jouw favoriete manier om ze toe te passen?

1

Leave a Reply

+ 80 = 87